Değerli Arkadaşlar MErhaba,
Geçtiğimiz Cuma günü Ohrid’ te polis ile mülakata girdim. Polis sivil giyimli ve gayet güler yüzlü olarak sorularını yöneltti, Genel olarak akrablar ile ilgili doğum yeri, tarihi, yaptıkları işler gibi sorular geldi. bu kayıtları bilgisayrda bir yere kayıt etti. Ben bir nevi yüz yüze görüşmede bireyi tanıyıp görüş belirtme de olduğunu düşünüyorum, çünkü sorulan sorular telefon ile de iletilebilir, yaklaşık 2 sa. süren görüşme sonunda bana Üsküp genel merkeze olumlu görüş bildireceğini iletti. Ancak Babam üzerinden başvurduğum için babamın kimlik ya da pasaportu olup olmadığını sordu, bu olursa işlemlerin daha kolaylaşacağını söyledi. Vatandaşlığı bu şekilde bağlamak istediklerini iletti. Elindeki bir değerlendirme formunda bu maddeyi refere ederek bilgi verdi. Ben de bu tür bir dokümanın olmadığını söyledim. Sadece isim denklik belgesinin ekinde yer alan 3 ad. Vizeyi gösterdim. Bu vizeler dönemin Yugoslavya sı için çıkış, Yunainstan için transit giriş ve Türkiye giriş. Dolayısı ile vatandaş olmasa bu Vizeleri mantık olarak alamayacağını söyledim. Bu arada mülakata ingilizce başladık ancak sonrasında babamın teyze oğlu yanımda olduğu ve orada yaşadığı için makedoncayı çok iyi bildiği için onun tercümesi ile devam ettik.
Günün sonunda ne olur bilemiyorum ama olumlu düşünüp sabırla beklemek en sağlıklısı olacağı kanaatindeyim. Umuyorum başvuran herkesin süreci olumlu sonuçlanır ve emekler boşa gitmez.
Selamlar.