emregurses biz babama tarih değişik şekilde almıştık. İlginç geldi bana verdiğinizde sorun çıkabilir. Vermezseniz de belki ek belge olarak isteye bilirler. Bence kafa karıştırmamak adına vermek en önemlisi gibi

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

_ipek_ Konsolosluk aracılığı ile yapılan başvuruların evrak asılları Üsküp’e gidiyor. Bir set Fotokopisi İzvod’u çıkardığınız yere, Bir fotokopisi bağlı bulunduğunuz ilçeye gidiyor.

gurcan merhaba makedonya da vatandaşlık başvurusu için gerekli belgeler neydi eksiksiz tamamlamam gerekiyor yazma imkanınız varmı?

Hanife BİYOGRAFİ-ÖZGEÇMİŞ- MAKEDONCA DİLİNDE KİRİL HARFLERİYLE YAZILMIŞ

-ÇOK DİLLİ DOĞUM KAYIT ÖRNEĞİ- NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN ALINACAK
      КUZEY MAKEDONYA CUMHURİYETİ DOĞUMLULAR VEYA ANNE VE BABASI MAKEDONYA DOĞUMLUYSA ‘’İZVOD NA RODENİ’’ ALACAKLAR,

-ÇOK DİLLİ EVLENME KAYIT ÖRNEĞİ -NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN

-KİMLİK KARTI FOTOKOPİSİ

-GAYRİMENKUL TAPUSU VEYA KİRA SÖZLEŞMESİ

-GELİR BELGESİ (SSK MAAŞ, SGK EMEKLİ, KİRA GELİRİ)

-TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDE SABIKASI OLMADIĞINA DAİR BELGE (ADLİYE)

-TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDE SORUŞTURMA YÜRÜTÜLMEDİĞİNE DAİR BELGE (İLÇE EMNİYET) GBT ALMANIZI VE TERCİH ETMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

-MUHTARDAN VEYA NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN İKAMETGAH SENEDİ

-İSİM DENKLİK BELGESİ (KUZEY MAKEDONYA CUMHURİYETİ’NDE
      DOĞANLAR İÇİN)

NOT: TÜM TÜRKÇE BELGELER MAKEDONCA’YA TERCÜME EDİLİP NOTER TASDİKLİ OLACAKTIR.

MÜRACAAT ESNASINDA 34 EURO HARÇ PARASI АК BANKA ÖDENMEKTEDİR.

HATIRLATMA:KUZEY MAKEDONYA CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI’NA MÜRACAAT ETMEK KABUL EDİLECEĞİNİZ ANLAMINA GELMEMEKTEDİR. BU KONU TAMAMEN KUZEY MAKEDONYA CUMHURİYETİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN KARARINA BAĞLIDIR. EVRAKLAR TESLİM EDİLDİKTEN SONRA EN AZ BİR YIL BEKLENMEKTEDİR.
      BAŞKONSOLOSLUĞUMUZA VATANDAŞLIK BAŞVURUSU İÇİN istanbul@mfa.gov.mk E-MAİL ADRESİNDEN RANDEVU ALMANIZ VE ŞAHSEN GELMENİZ GEREKMEKTEDİR

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Arkadaşlar herkese kolay gelsin
      Apostilli izvod ve noter onaylı çeviriniz ile birlikte
      Az önce nufustan geldim önceki ad soyad bilgilerini dilekçe ile işlettiler.

Bilgilerinize

Belo35 inşallah doğum yerini ve makedonya ad soyadı da ekleyip yeni isim denklik almışsınızdır.

admin aslında önceki ad soyad yazmasına gerek yok aşağıdaki ibarede ,denklik belgesindeki önceki ad soyad farklı olduğunu yazıyor şeklinde ibaresi var
          bizde de aynı şekilde denkli te yazıyordu ve makedonya da izvod da isim bu şekilde değiştirdik sorun olmadı ..

Belo35 şu Çiğli nüfus tan işimi bir tek ben halledemiyorum 🙂

gurcan Merhaba Gürcan bey,Bunu nüfus müdürlüğünden bir ben yapamadım. Ocak ayında başvuracağım ,
          Birkaç ay önce dilekçe verdim orjinal ismin isim denkliğe işlenmesi için ankaraya talep gönderdi istanbul maltepe nufus müdürlüğü Ankara işlenmemiş isim denkliği 5 kez geri gönderdi en sonunda kendiniz görüşün dediler.Bizde hiç bir numaraya ulaşamadık .O iş öyle kaldı.şimdi de isim denklikteki dogum yeri dolno palchist kimlikteki tetova heralde bunuda değiştirmemiz gerek anladığım kadarıyla ben daha önceden nufus müdürlüğüne verdiğim dogum belgesi ile dogum tarihi değiştirmiştim doğum yeride değiştirebilirmiyim.Bu 2 konunun nasıl yapılması gerektiği konusunda yol gösterebilirmisiniz .Tekrardan nüfus müdürlüğü ile olan mesaime başlamam gerekiyor tarih yaklaşmadan .Teşekkürler

Merhaba @gurcan Bey, bir sorum olacaktı. Ben isim denklik belgesini Makedonya’da çeviri yaptırmıştım. Forumda yazışmaları okurken denk geldim. Eksiklik olmasın diye sormak istedim. Nüfus müdürlüğünden doğum yeri ve yaşını düzelttirdim, fakat isim denklik belgesinde isimde işlenmesi gerekiyor diye, bir yazı okudum. İsim denklik belgesinde zaten orada ki ismi yazıyor. Nüfus müdürlüğünden ekstra bir işlem yapmam gerekiyorm mu ? Ben bütün evrakları noterde onaylattım. Ankara’da 1 Eylül’de randevum var, eksiklik olmasın diye sormak istedim.

Bir de, konsolosluk istediği belgelerde bir adres ve telefon istiyor. Benim hiç tanıdığım biri yok, bu konuda yardımcı olacak biri var mıdır acaba ?

troponin isim denklikte önceki ad soyad bilgisi ekletmekte fayada var
                Yinede siz bilirsiniz. Ben de eski hali ile başvuru yaptım olurda belge isterler diye değiştirdim elimde tutuyorum sizde öyle yapabilirsiniz.

Simsar dilekçe ile aynı yere başvuru yapın doğum yerini detaylı yazdırın. Köyü ve belediyeyi mutlaka yazdırın
                  İsim denklik te işleme işlemini mutlaka yapın derim. Önce ki değişikliğe istinaden yapmayabilirler sizden yeniden doğum belgesi isteyeceklerdir. Derdinizi iyi anlatın inşallah sorun yaşamazsınız

gurcan ben de öyle yapayım o zaman doğum yeri ve tarihi değişti zaten. Onu ekletirim, belgeyi alırım. Tekrar isterlerse o belgeyi iletirim. Fakat bunun için benden izvod’un çevirili halini almışlardı. Tekrar bir tane daha mı izvod çevir yaptırıp vermem gerekecek ? Siz nasıl yaptınız ?

troponin Türkiye den başvuru da 2 adres ve iletişim bilgisi istyorlar.
                      En zor kısımlardan biri
                      İnşallah birilerini bulursunuz.
                      En önemli konu sizin bir aksilikte işinizi takip eden birini bulun

troponin ben hepsini tek seferde yaptım

gurcan peki bunu bulamazsak, başvuruyu kabul etmiyorlar mı ? Ben şu ana kadar bulamadım çünkü.