MertHirka Türkçe olan kısımlar yeterlidir diye düşünüyorum

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

Gürcan bey selamlar; daha önce yazmıştım size, Manastır dan sadece formülA belgesi almıştım (apostilsiz). Bu belge ile ilçe nüfusa gittim işleme alıp denklik yaptılar. Ama Manastır dan iki adet formülA almıştım nüfus müdürlüğü bir tanesini aldı. Bu durumda bir tane formülA belgesi var elimde ama başvuruyu iki kişi yapacağız bu durumda başvururken nasıl işlem yapacağız.

erdal35 tebrikler. Normalde yapılmayan bir şey yapmışsınız. Başvuru yaparken her başvuru için 1 adet izvod koymanız gerekiyor. O nedenle bir şey diyemem . 1 tane daha temin etmeye çalışın derim.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

erdal35 iyi akşamlar Erdal bey ben anlamadım ( Türkiye de düzeltme için ) mahkemeye gitmeden nüfus müdürlüğüne mi yaptırdınız değişiklik işlemleri ni ? yoksa yanlış mı anladım

Ozlemedr yanlış anlaşılma var Erdal bey sadece isim denklik yapmış.
      Değişiklik değil

erdal35
        Hangi ilçe nüfus müdürlüğünde yaptırmıştınız işleminizi?

Buca ilçe nüfus ta yaptık, babamın doğum tarihi yeri ve ismi aynı Türkiye de olduğu gibi çıktığından belki de mahkemeye yönlendirmediler. Bir de Gürcan bey Makedonya ya başvuru yapmaya gittiğimizde ikinci izvodu çıkarsak olur mu

erdal35 başvuru ordan yapacaksanız tekrar izvod çıkarmaya gerek yok zaten isim denkliği yapıp yeni izvod alacaksınız

Gürcan bey merhaba size özel ulaşacağım bir kanal var mıdır. Email vs.

erdal35 size mail atarım

erdal35 size mail atarım

Kırçova bölgesinden İzvod alacaklar için bilgilendirme yapmak istedim. 19.09.2023-26.09.2023 tarihleri arasında Makedonya’daydım. İzvod talep ederken mutlaka yanınızda İsim Denklik Belgesi, Formül A, Formül B, göç eden kişi vefat ettiyse Formül C belgesi, göç eden kişiyle yakınlığınızı gösterecek nüfus kayıt örneği, vekâlet bulunsun. Bu evrakların hepsi Makedonca dilinde olacak. Kırçova’da nüfus müdürlüğünün bulunduğu caddede tercüman var Türkiyede’ki fiyatlara karşılık çok daha uyguna çevirttirdik. Türkçe bilen memurlar var ancak yoğunluğa göre ilgileniyorlar o yüzden mutlaka yanınızda Makedonca bilen birisi olsun.. Götürdüğünüz isim denklik belgesinden bakarak büyük bir defterden yıllara göre kontrol ediyorlar gerçek doğum tarihini biliyorsanız işiniz kolaylaşır. Belgelerin bulunması zor değil ancak ek bilgilere ihtiyacınız olabiliyor soy ismi gibi. Eğer ki Türkiyeden aldığınız İsim denklik belgesinde örnek veriyorum Makedonya’da Asan Türk kimliğinde Hasan olarak yazıyorsa memur doğum belgesini hazırlarken götürdüğünüz Türkçe evraka göre isim soyismi düzenlemelerini rica edin. Ama işin özü mutlaka yanınızda işinizi kolaylaştırmak için Makedonca bilen biri olması lazım. Tüm foruma sevgilerle…

gurcan Gürcan bey merhaba, İZVOD belgesi için Makedonya’ya gitmeyi planlıyorum 1-2 hafta içerisinde, isim denklik göç belgesini aldım; sizden ricam belgeyi buradan paylaşsam hangi nüfus müdürlüğüne gitmem gerekli, hafta içi tüm gün çalışan memurları var mı - oralarda tercüme için bana yardımcı olabileceğini düşündüğünüz birileri var mı- bilgi almam mümkün mü sizden?
            Kusura bakmayın lütfen git-gel yapmak istemiyorum, almış olduğum isim denklik göç belgesi - vukuatlı nüfus kayıt belgesini i orada tercüme ve noterden onayı yaptıracağım.
            Şimdiden çok teşekkürler bilgilendirmeleriniz için,

Tulay3535 doğum yeri aile reisinin Bitola görünüyor ama yaşadıkları yeri belge bulanık olduğu için tam okuyamıyorum ama büyük ihtimalle Bitola da bir yer olabilir ama diğer taraftan da veles bölgesi olarak ta yazıyor yani yaşadıkları yer veles bölgesinde kalıyor.
              Maalesef evrak net olmadığı için size net cevap veremiyorum. Net okunacak şekilde sadece evrağın o kısmını yani belge kısmını göndermeniz durumunda okuyanilrisem bilgi veririm. Yan sayfadan dolayı yakınlaştırma yaptığımda belge çözünürlüğü bozuluyor.
              Ben genelde akrabalarla hareket ettiğim için inanın bölgesel olarak kim var kim yok bilmiyorum ben belgeyi atoyorum onlar bana izvodu gönderiyor

Tulay3535 Ben de Banica(Banitsa) - Vasilevo diye tahminde bulunuyorum ama daha net bir fotoğraf görmek lazım.

Usejnovski banica vasilovo değil usturumca ya bağlı o nedenle eğer orası ise kesin belgede ben net okuyamadım telefon dan bakıyorum çünkü eğer net banica ise kesinlikle usturumca
                Ben bunu tahmin ettim ama ilginç kısım veles bölgesi diye geçmesi birde dede bitolalı görünüyor o nedenle yazı kesin net okunması lazım yakın plan gönderilmesi daha iyi sonuç verecektir.

gurcan Üstteki doğum yeri 4 Mayıs 1918 Bohula(Бохула) diye okuyorum. Kavadarci (Кавадарци) belediyesine bağlı. İkamet yerinde de Banica yazıyor ama yanındaki Vasilevo mu emin olamıyorum. Sanki P harfiyle başlıyor.

Usejnovski yanında T. velesco yazıyor. Bir çok belgede yazar bu veles bölgesi anlamında

gurcan
                      bu şekilde daha okunaklı sanırım. Kimlikte doğum yeri köprülü, ama yaşadıkları yer sanırım demirkapı il yada ilçe.