Merhaba gürcan bey. Üsküp güreler’den izvod alabilecek tanıdığınız var mıydı?
İzvod Na Rodeni (Makedonya Doğum Belgesi)
Sdkclk merhabalar açıkçası benim için sorun değil ama başta Üsküp olmak üzere bazı yerlerde maliyet olarak bakınca bana fazla geliyor söyliyim
Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var.
Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz.
Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var.
- Düzenlendi
Değerli arkadaşlar selamlar;
Bizlerin gözünden kaçabilir fakat lütfen bir belgeyi yüklerken, en azından paint ortamında tahrip ettikten sonra yükleme yapınız. İnternet sitemiz tüm arama motorları algoritmalarında indekslenmekte ve içerikleri görüntülenmektedir.
Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.
Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.
Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
gurcan dönüşünüz için teşekkür ederim. iz vod na rodani belgemi aldırdım, şimdi belgelerimi düzenleyip orada tercüme ettirmem gerekecek, bu işin ehli tercüme ofisleri kimlerdir, yardımcı olabilirmisiniz?
bayramtomruk kimler işin ehli bilemiyorum ben genelde kuzenim yeminli tercüman ona yaptırıyorum. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım yaptıranlarda yaşadığını düşünmüyorum. Diğerlerini bilmiyorum O nedenle size şu iyidir diyemem bu kötüdür diyemem.
Çok ucuza yapıp iyi yapanda var sıkıntı yaşatan da var .
Çok pahalıya yapanda da var.
Sadece dikkat edeceğiniz durumu yazarım.
1.Kesinlikle anlaşırken tüm evraklar üzerinden anlaşın sayfa başında anlaşılınca ilk başta düşük görünen sonuçta çok çıkıyor.
2.Kesinlikle noter dahil anlaşın. (Bir kaç kişide noter onayı olmadan geldiğini gördüm)
Bu da tekrar masraf demek .
3.Çeviri bitmeden teslim almadan ödeme yapmayın derim. Bazen bu durumda sıkıntı yapabiliyor.
Bunlara dikkat edebilirsiniz.
Merhabalar. Annem dedemin üzerinden vatandaşlık başvurusu yapacak. İzvod isim denklik belgesi ve diğer evrakları hallettik.apostilledik. bikac hafta içinde Makedonya’ya gidecek. Ohrid şehrinde akrabamız var. Başvuruyu ohridden yapabilirmi yoksa uskupemi gitmek zorunda ? Birde hangi devlet kademesine yapilacak mesela nüfus mudurlugumu ? Çok teşekkür ederim
sametd izvodda yazan doğum yerine gidecek babası hani dedennadına isim denkliğini yapacak ondan sonra izvod alıp başvuru yapacak.
gürcan bey çok teşekkürler. izvodu akrabamiz apostilleyip bize gönderdi zaten. ankara isim denkligi vermek için talep etmişti. önce izvodu aldirdik sonra isim denkligi aldirdik. evraklarin içinde sadece biyografi eksik eger gerekiyorsa . şu an bu evraklarla makedonya vatandaşligi almak için , makedonyanin her şehrinde başvuru yapabiliyormuyuz ? dedemin adina başvuruyor annem. dedem üsküp dogumlu ama ohrid şehrinde akrabamiz var , ohrid şehrinden annem bu evraklari teslim edip makedonya vatandaşligina başvurabilirmi?
sametd dedeniz üzerinden başvuru yaptığı için dedenizin doğum yeri ne gidip orada da isim denkliğini yapacak sonra tekrar izvod alıp doğduğu yerde başvuru yapacak. Üsküpte doğduğu için bu işlemleri Üsküp te yapacak
gurcan burdaki isim denklik haricinde bir de üsküpte isim denklik çikaracak galiba anladigim kadariyla. sizleri yoruyorum çok teşekkür ederim ama şunlarida sormak istiyorum malum üsküpe gidilecek.
üsküpte tekrar izvod alip ordada isim denklik yaptiktan sonra , örnegin k. makedonya nüfus müdürlügünemi başvuracak tüm evraklarla yada iç işleri bakanligi filan gibi yani hangi devlet kademesi bilginiz varmi?
diger soruda , tüm evraklari burada makedoncaya tercüme ettirip gitse kabul görmeyecek diye düşünüyorum , eger böyleyse, makedonyada yeminli tercümanlar bütün evraklari hem tercüme edip hem noter onayiyla tekrar bize teslim ediyormuş dogrumudur ?
çok çok teşekkür ederim yardimlariniz için
sametd
Eğer Makedonya dan başvuru yapacaksanız orada isim denklik yapıp yeni izvod alıp dosya ya ekleyeceksiniz.
Burda da orda da çeviri yapsanız sıkıntı yok önemli olan nerde yapacaksanız ona göre işlem sırasını takip etmek.
Türkiye de yapılan çeviri sonrası noter arkasından apostil yaptırmanız gerekiyor.
Makedonya dan yapılan çeviri sonrası noter yeterli ama çeviri öncesi apostil olması gereken evraklar önceden apostilli olması gerekiyor
merhaba gürcan bey makedonya üsküpten izvod belgesi almaya gideceğim başvurular için yayınladığınız tüm evraklar bu aşama için mi hazırlanıp yanımızda götürmemiz gerekiyor Ya da üsküpe giderken türkiyeden isim denklik belgesi formül A,B,C
ve ikametgah belgesinin olması yeterli midir ?
ideax başvuru için olan evraklar en son teslim etmeden önce olan evraklar
Göç eden kim
Eğer kendi adınıza ve anne babanız adına ait izvod alacaksanız yanınızda isim denklik belgesi ve göç eden kişi neyiniz oluyorsa onla bağlantınızı gösteren nüfus kayıt örneği alacaksınız.
Bı belgeler Makedonca ya çevrilecek ve başvuru yaparken teslim edeceksiniz onlarda arşive bakıp varsa size teslime edecek
Alırken enaz 1 tane apostilli ve başvuru yapacak kişi sayısı kadar normal izvod almanız gerekiyor bunu atlamayın
gurcan
Vatandaşlık başvurusunu kızı olarak ben yapacağım. Vefat eden babam adına izvod alacağım. Babamın nüfus müdürlüğünden isim denklik belgesini aldım. Kendi adıma nüfus kayıt örneğini de aldım. Verdiğiniz bilgiler ışığında Makedoncaya çevirisini yapacak birini bulmam gerekiyor bu konuda yönlendireceğiniz , tavsiye edeceğiniz biri var mıdır?
İlginize çok teşekkür ederim.
ideax nerden alacaksınız Makedonya nın ona göre belirlersiniz daha iyi olur hem istenen evrakları hem de çeviri konusunu çözersiniz