Route İsim denklik belgesi zaten bunun için lazım. Çoğu kişinin oradaki ismiyle buradaki ismi farklı. Örneğin benim dedemin de ismindeki ilk harfi oranın alfabesinde olmadığı için yazılmamış “h” harfi oradaki isimlerde kullanılmamış ama isim denklik belgesinde oradaki ismi ailesinin bilgileriyle beraber var. Doğum belgesiyle isim denklik belgesinin doğum yılı dahil eşleşmesi lazım. İsminin yanında doğduğu yıl da doğru yazıyor örneğin dedemin. Aynı bilgilerin doğum belgesinde de olması gerekiyor. (İzvod Na Rodeni)

ismeren ben mk daha pahalı oldugunu duydum akrabamda oyle dedi, TR de yaptıracağım o yüzden burada 1000 tl gecemeyeceğinden eminim bir kaç kişiyle görüşme halindeyim evraklarımı önce yaptırdıktan sonra sizlere de bilgi vereceğim.

250 euro cok buyuk bi para 🙂

Arkadaşlar ,
Daha önce de belirttiğim gibi izvod ve isim denklik belgesini temin ettikten sonra gereken evrakların netleşmesi için bir süre daha bekleyeceğiz, şuanda yasa geçti yayımlandı ama henüz teblig edilmediği için bizlerde bekleme aşamasındayız..
TR’den alacağımız evraklar zaten nufus mudurlugu ve tapu SGK gibi birimlerden oldugu için TR ’den aldıgımız her evrak için apostil yaptırmak çok önemli, sizler bu evrakları da hazırladıktan sonra tek kalan iş yeminli tercumana ceviri yaptırmak o konuda da sizler için 3 kişi ile iletişim halindeyim bu kişilerde adliyede bilir kişi olarak tercumanlık yapmış uzman kisiler, kendilerinden 1 hafta kadar makedonyada iç işleri ile bağlantısı olan kişiden beklemem yönünde bir talep aldım 🙂 bizlere durumla alakalı net ve güzel bilgi vereceğini iletti.

Bu arada internette tabiki bir çok firma var ve onlarda tercume konusunda da ücretler vermektedir, ama ben işi bilen ve bu yolda daha önce de işlem yapmış bir uzmanla ilerlemek istediğim için sizlerinde bu süreçte destek olabilmek adına kısa bir araştırma içindeyim… Hepimiz heyecanlıyız bunu fark edebiliyorum ama bu süreçte bir magduriyet yaşamamak adına beklemek en doğrusu…

Sizlere yakın zamanda güzel haberler vereceğim.. 🙂

birisigenc Merhaba Öncelikle 1950 dönemi gelenlerin evraklarını nüfusta değil o dönem Ulaştırma ve İskan Bakanlığı ilgilendiği için orada bulabilirsiniz. İkinci problem alanı Türkiye ye geldiklerinde çoğunluğuna gerçek doğum günü yerine standart bir doğum tarihi olarak 01 temmuz gibi verilmiş olması bununla ilgili mahkeme sürecinden bahsetmişsiniz. Üçüncü sıkıntı ise oradan gelenlere imzalatılan her şeyden vazgeçtiklerine dair evrak konusu ki eğer başvuracağınız kişi 18 yaşından küçükse geldiğinde mahkemeye başvurup rızam dışında getirildim diyerek bunuda aşabilir. Diğer bir sorun ise makedonya daki doğum belgesinin bulunması ki bunda biz şanslıydık zaten oraya gidip gelen bir akrabamız memlekette kalmış akrabalar sayesinde babamın evraklarını bulmuştu ki kendi evrakları çıkmamıştı orada. Biz pandemi öncesi 60 küsur yıl sonra babamı doğduğu topraklara ve evine kavuşturmuş oradan düzenlenen evrakları Üsküp e gönderebilmiştik babamla birlikte gidn ablam ve yeğenim vasıtasıyla ancak pandemi patladı ve son uçakla döndüler. O gün bugündür sonuca dair bir dönüş olmadı.
Makedonya daki temel sorun müslüman nüfusun 2050 de çoğunluk haline gelecek olmasına dair yapılan öngörüler nedeniyle yetkililerin negatif tutumu, rüşvet demeyelim ama işlerin birazda bu yönde beklentiler üzerinden şekillenmesi ve daha kurumsallaşılamamış durumda olmaları vb. sıkıntılar
Ancak AB ye girmeleri durumunda müktesebat gereği bu işlerin çok kolaylıkla gerçekleşecek olması nedeniyle en azından başvuru yapılmışsa bir anda otomatikman vatandaşlık gerçekleşmiş olabilecektir. Hepinize kolay gelsin.

    ozcanozturk Üçüncü sıkıntı dediğiniz olay, güncellenmiş yasanın bir parçası. Anavatana göç etti olayı yasanın değiştirilmesiyle kaldırılıyor. İkinci sıkıntıda ise haklısınız. Mahkeme süreciyle Makedonya’dan alınan apostilli doğum belgesi ile güncellenebilir fakat kişi vefat etmişse nüfus bilgileri güncellenemiyor. Ben de o sıkıntıdan muzdaribim isim denklik belgesini edindik ama sadece doğum yılı yazıyor orada da. 01.07 tarihli göçmenlere verilen doğum tarihi değiştirtemiyoruz vefattan dolayı.

    Merhabalar
    İnternette biraz araştırma yapınca Bulgaristan’daki vatandaşlık sürecinde muhacir kağıdı ve tabiiyet belgesi istendiğini gördüm. Makedonya için de aynı evrakların istenmesi olası geldi bana. Daha önce bu belgeleri edinmiş olan birileri varsa aramızda biraz bilgi verebilir mi?

    https://anavatanrumeli.org/d/45-sn-salih-murat-beyefendiye-sorularimiz

    Buyrun arkadaşlar..

    Sn. Salih Murat hocamıza sorularınızı bu linkten iletebilirsiniz.

    Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.


    Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.


    Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. 



      Selamlar şimdi arkadaşlar yazınca farkettim. Annem TC. Kimliğinde 01.07.1954 yazıyor. Annemin denklik belgesi için başvuru yaptık müdürlüğe. Ama şimdi okuyorum yazılanları Makedonya daki doğum belgesi ile aynı olmak zorunda sanırım tarihler. Şimdi ilk olarak Makedonya daki doğum belgesini mi almak gerekiyor? Tarihler uyusmazsa problem olurmu. Annem Makedonya ya gidip bölgeyi alması mi gerekiyor?

        dgan90K tarihler uymazsa sorun olur diyorlar ki büyük çoğunluğun tarihi uymuyordur. makedonyadan doğum belgesi almak bu konudan bağımsız olarak zaten her halükarda gerekli ama doğum tarihleri uyuşmuyorsa mahkeme işleri olabilir düzeltmek için. ben açıkçası sayın Salih Murat’ın youtube da vereceği cevabı bekliyorum. bizde de aynı sorun var

          gallagher evet kafalar karışık. Yüz yüze gelip derdimi anlatmak istiyorum 🙂 yazmak bazen yetersiz kalıyor. Seminer verelim toplanalım 🙂

            dgan90K

            Arzu ederseniz, Salih hocanın youtube canlı yayından sonra genel bir zoom toplantısı yapabiliriz.

            Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.


            Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.


            Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. 



              Herkese merhaba süreci ve forumu en başından takip ediyorum salih murat beye soru mu ilettim ama bilgisi olan varsa cvplarsa sevinirim. Sorum şu;

              Dedem ve anneannem Türkiyede vefat etmişlerdir veles’ten 1957 yılında göçmüşlerdir.Annem burda doğdu, dedemlerin isim denklik belgesi çıktı. Anneme vatandaşlık almak istiyoruz onun için evraklarımıza dedemin ve anneannemin izvod na rodani belgelerini makedonyadan almam gerekli mi? Ve ikisinide almak mecburi mi?
              Bu belgeyi makedonyadan annem mi alması gerekli ben veya başkası bu belgeyi temin edebilir mi?

              Herkese iyi pazarlar..Babamın isim denklik belgesindeki ismi ile kimliğindeki ismi farklı görünüyor,sadece 1 harf vs değil bayağı farklı yazılmış,bunun için dava açmak vs gerekecek mi acaba?

                Asli merhaba göç eden kişi babam olduğundan doğum belgesi almaya giderken babamın da yanımda bulunması gerekir mi ya da tek başıma gitsem ben de alabilir miyim? Bilginiz var mı? Teşekkürler şimdiden

                  Sevgili Admin tarafından açılan “Faydalı Forum” muzda karışıklıklara yer vermemek için….
                  Yeni katılanlar ve soru sormak isteyen arkadaşlarımız önce baştan sona soru ve cevapları okumalı, böylece tekrarlardan, karışıklıklardan korunmalıyız…
                  Bence; Bize iyi niyetle ve karşılıksız, yardım etmek isteyen “Admin” leri yormamalıyız…Diye düşünüyorum…
                  Sevgi ve Saygılarımla…

                  tmrkrts Merhaba, kendi vukuatlı nüfus kayıt örneğinizle ve babanızın isim denklik belgesi ile babanızın yerine sizin almanıza engel çıkacağını sanmıyorum. Hatta o esnada görüntülü sohbet bile yaptırtabilirsiniz 🙂