Makedonya Çifte Vatandaşlık
@benjamin selamlar. Konsolusluğa gidecektiniz sanırım, gittiniz mi acaba?
Arkadaşlar. 18-21 yaş mevzusu tam olarak nedir?
Babam oradan göçmüş gelmiş, ben 34 yaşındayım. Bi sıkıntı var mı bu noktada vatandaşlık adına?
Merhabalar, Doğum belgesinin çıkarılması ile ilgili Üsküp Büyükelçiliğine mail göndermiştim. Gelen cevabı sizlerle de paylaşmak istedim
Okanalbayrak Merhaba, maalesef gidemedim, saat 10.00-12.00 hususu iş bakımından zorladı. En kısa zamanda gitmeye çalışacağım.
benjamin tamamdır çok teşekkür ederim.
Route babanızın doğum yeri Makedonya ise sizi ilgilendirmiyor o durum. Sizin başvuru hakkınız var.
Selamlar,
Zaten Makedonya devletine ait resmi bir belge olan doğum belgesine apostil yaptırma gerekliliği kulağa tuhaf geliyor. Yaptıran arkadaşlar, gerekli olduğu söylendiği için mi yoksa sadece ihtiyaten mi yaptirdiniz?
- Düzenlendi
emirkan Teşekkür ederim @emirkan Apostil işlemine yabancı değilim, söylemek istediğim şey tam olarak aciklamanizda yazan “başka bir ülkede” ibaresiyle ilgiliydi aslında. Belgeyi aldığımız yer Makedonya, başvuru yapacağımız yer Makedonya. Bu açıdan doğum belgesinde apostile gerek olmayacağını düşünüyordum. Türkiye’de de bir şekilde lazım olabilir diye almışken apostilli alma düşüncesiyle apostil yaptiriliyor sanırım. Tekrar teşekkür ederim.