arnavut1903 e devletten alınan belgeler apostilli sayılmıyor sanırım. belgeleri yerinden almak daha mantıklı gibi.

Gokceli 1952-1967 yılları arasında 45.338 aile yani toplam 175.392 kişi gelmiş.
Vefat edenler olduğu için 45.338 aile bazlı düşünürsek ve 4 kişiyle çarparsak neredeyse 200 bin kişi yapar. Malesef mevcut ekonomik durumdan dolayı büyük bir çoğunluk başvurmaz sanırım şu an. Yine de ciddi bir başvuru olacak ancak dediğiniz gibi bir iki hafta erken bir iki hafta geç fark etmiyor. Verilmiş bir hak varsa en düşük maliyetle bunu nasıl elde edebiliriz ona bakmamız gerekiyor, sonuçta yıllardır bekledik. Başvuru sayısı çok olacağı için Makedonya yetkilileri de evrak yığınına boğulmak istemeyecektir mantıklı olarak.

    Okanalbayrak Zaten çoğu kişi Makedonya’dan Doğum belgesi alınması gerektiğinden dolayı uğraşmak istemeyecektir. En çok bu sebepden dolayı özellikle.

    Okanalbayrak Rakamlar üzerinden konuşmak tabiki daha sağlıklı. Benimkisi yalnızca öngörü. Ben, bu tarihlerde gelenlerin çoğunun Makedonya ile bağının kalmaması, işi gücü gelir düzeyi sebebiyle ilgi duymayacak olanlar gibi sebeplerle 200bin kişiden çok azının başvuracağını düşünüyorum. Forumda olan herkes makedonyaya atavatani olarak sempati/sevgi besliyor. Fakat dışarda bu duyguya sahip çok kişi olduğunu sanmıyorum kanımca.

    Okanalbayrak KİMLİK BELGESİ (örneğin: Vatandaşı olduğunuz ülke tarafından verilmiş bir yabancıya ait kimlik kartı veya pasaport). Bu belgeyi sadece başvurduğunuzda göstermeniz gerekecektir.

    Merhaba, ben babamdan, annemden ve kardeşimden vekalet alarak onların adına ve kendi adıma vatandaşlık başvurusu yapmayı düşünüyorum. Bir nevi onların yasal temsilcisi gibi olurum, üstüne vekaleti Makedoncaya çevirtirsem bir sorun olmaz diye düşündüm.

    Babam ve annemin pasaportu yok. Daha önceki paylaşımlardan, ‘anneme ve babama pasaport çıkartmamız zorunlu’ diye düşünüyordum. Alıntı yaptığım paylaşımda ise “kimlik kartı veya pasaport” ibaresi var.

    Biraz kafam karıştı açıkçası. Pasaport alma zorunluluğu var mıdır, yok mudur?

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

      alanmarin onların adına vekaletname ile vatandaşlık başvurusu yapabileceğinizi zannetmiyorum. Konsolosluğun yolladığı evrakta pasaport istenmiyor sadece kimlik isteniyor.

        Okanalbayrak

        Yanıtınız için teşekkür ederim. Mantıken kendi üstüme vekalet almakla ordaki bir avukata vekalet vermenin aynı kapıya çıktığını düşünmüştüm.

        Vekaletleri alıp bizzat Makedonya’da başvuru yapmayı düşünüyordum ama dediğiniz gibi ise, izvod na rodeni belgesine ulaşabilirsek Türkiye’deki Makedonya Konsolosluğu’ndan bizzat başvuru da yapılabilir.

          alanmarin rica ederim. isterseniz emin olmak için konsolosluğa bu konuyu bir sorun. Biz de emin olmuş oluruz. Normalde kural olarak vatandaşlık başvurusu şahsen yapılır.

          alanmarin Bu konuyu konsolosluğa sormanızda fayda var. Aldığınız cevabı buraya da yazabilirsiniz.

          çoğu arkadaşımız eylül ayını işaret ediyor. bekleyelim diyorum, makedonyadan almamız gereken doğum kaydıyla ilgili yeni bir yöntem çıkarırlar belki, konsolosluğa başvuruyla alabilme, online başvuru veya bambaşka bir yöntem ile (sadece kendi düşüncem) bu yazdıklarım ile ilgili inancım çok az olmakla birlikte tamamen yeni bir sürece giriyoruz, bu yüzden bazı değişiklikler olabilir

          Anne veya babam üzerinden alınacak vatandaşlıkta anne yada baba hayatta ise cocugun alması için ilk önce anne babanın almasımı gerekiyor yoksa cocuk baba üzerinden kendi adına başvuruda bulunabilir mi kesin bir ilgisi olan varsa çok mutlu olurum ? (makedonyadaki arkadaşlarıma çalışlanlara sorudğumda cocuk başvuru yapabilir dediler.) Daha sağlıklı olması adına kesin bir bilgisi olan varsa cevap verirse çok sevinirim. Dobra noḱ 🙂

            haskovicdanijel

            Merhabalar

            Sırasıyla vatandaşlık başvurusu olmalıdır. Önce anne sonra çocuk vatandaşlık alabilir

            Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.


            Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.


            Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. 



            Arkadaşlar konsolosluk önce orada doğan kişi vatandaş olduktan sonra çocuğu başvurabilir diyor. Orada bu işlerle uğraşan arkadaşlarda kesin olarak orda doğan kişi ve çocuğu aynı anda başvurabilir diyorlar. Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Salih Murat’ın açıklamasına göre de orda doğan kişi ve çocuğu başvurabiliyor. Kanunu bu şekilde açıklamış. Konsoloslukta ki arkadaşların yanlış bilgi verdiği yönünde konuşuyorlar Kuzey Makedonya’da ki kardeşlerimiz. Yani iki arada bir derede kaldık. Direkt olarak memleketten başvurmak şu etapta sanki daha cazip gibi. Herkes farklı konuşuyor, işin içinden çıkamadım.

              Gokceli Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
              Dedem İştip doğumlu. %99 alabilirsiniz diye tahmin ettiğiniz yerler arsında var mı iştip? iştip nasıl bir yer hiç bilmiyorum. Torun olarak, yanımda dil bilen biri ile gitsem şansım var mı? Annem 74 yaşında o nedenle, annem olmadan halletmenin yollarını arıyorum. Bir de Türkiye’ den alınacak isim denklik belgesine müracaat etmekle birlikte halen inceleme aşamasında görülen başvurumun geç sonuçlanacağı dşüncesi ile o arada doğum belgesini de almak istiyorum. Dedemin Türkiye’ den alınan apostilli doğum belgesi, nüfus kayıt örneği ve kendi kimliğim ile bu belgeleri teslim alabilir miyim acaba? Yine memruun insiyatifine bağlı sanıyorum değil mi?

                ismeren Anne yaşıyor Kuzey Makedonya doğumlu. Konsolosluktan başvuru olmazsa, pek gitmeye sıcak bakmıyor yaşlandı da. Ben de bu durumdan muzdarip olabilirim. Umarım zorunlu kılınmaz önce doğan kişi başvurmalı diye.

                  Babama isim denklik belgesi için bugün başvuru yaptırdım,hiç bilgim yok iken burada yazan arkadaşlar sayesinde önümde bir yol belirdi,herkese teşekkür ederim