rasjhan ama sanırım göçmenin çocuğu kişi vatandaşlık alırsa, vatandaşlık alan göçmenin çocuğunun, çocuğu göçmen kategorisine girmiyor asıl göçmenin çocuğu olmadığı için ve normal yasalardaki şartlara göre başvurması gerekiyor, @admin bey bu durumu bilgili bir kişiye sorarsa çoğu kişiye de ışık kaynağı olur.

[bilinmeyen] aklımızda olan tüm soruların yanıtlarını en kısa sürede alacağız 🙂

emirkan once kayitli olmadigim ilce nufustan dedemin denklik belgesini almak istedim vermediler kendi bagli oldugum ilçe nüfusa yonlendirdiler. Oraya gidince alabildim. Dedigim gibi dedem baska ilceye kayıtlı

Sevgili Arkadaşlar,

Yakın bir zaman içerisinde hiç konsolosluğa giden oldu mu?

benjamin Acil değil ama çoğu kişiye yardımcı olabilecek bir soru sorabilirsiniz gidecekseniz göçmen torunları için tabii rasjhan hanım sordu 🙂

benjamin İsterseniz şimdiden yazayım giderseniz sorarsanız gitmezseniz de eninde sonunda öğreniriz ama konsoloslukdan duymak da önemli bu konuyu🙂

benjamin önümüzdeki hafta içinde gitmeyi düsünüyorum ama ne yazık ki sabahları saatlerimiz uymuyor.
    Sizden bir konuda destek istesek, bu süreçle alakalı istenilen evraklar için ne diyorlar, mesela ben vatandaşlık için başvuracağım gerekli evrak ve süreç nedir diye sorduğunuzda yanıt alabilecek misiniz,
    Evrakları verdikten sonra ne olacak vs gibi 🙂

Hatta biz size sorumuzu yazsak siz sorsanız 🙂

rasjhan klasik mail yoluyla attıkları belge içinde yazanları söyleyecekler 🙂

Bu soruyuda sorarsanız çok mutlu olurum. Anne baba üzerinden alıcak kişiler evlatlar anne yada baba almadan onların üzerinden başvuru yapma hakkına sahiplermi?

benjamin

benjamin şuan bir çok insanın sormak istediği şey,

Yaşayanlar için - Büyük Anne / Büyük baba üzerinden başvuru yapacağız, önce onlar sonra benim ebeveynlerim alacak, sonrasında ben alabiliyor muyum?

Vefat edenler için de anne - baba başvurduktan sonra ben alabiliyor muyum?

Birde ne zaman başvurabilirim- evraklar neler bunlar yeterli 🙂

benjamin Göçmen kişinin çocuğu göçmen kişi üzerinden vatandaşlık aldı diyelim. Göçmen kişinin torunu, annesi veya babası göçmen kişiden vatandaşlık aldıktan sonra ebeveyni üzerinden vatandaşlık hakkı kazanabilir mi yaş sınırlaması olmadan?

Mustafa Vallahi ya ben anneme ve babama vatandaşlık aldırdıktan sonra ben alamazsam ne anlamı var dimi 🙂 Torunlar saksı değil 😃

Tek emin olamadığım konu bu vallahi, diğer konularda az çok bilgi alışverişi yaparak bilgi sahibi olduk.