Sevgili Arkadaşlar,

Şuan ihtiyacınız olan belgelerden en önemlileri gerekenler için '‘ İSİM DENKLİK BELGESİ ’‘ ve olmazsa olmaz ’' IZVOD NA RODENI yani DOĞUM KAYIT BELGESI..

Onun haricinde diğer belgeler nufus mudurlukleri, tapu mudurluğu ve diğer kurumlardan alınması gereken belgeler, bunların asıllarını apostille almanız gerekiyor E-DEVLET belgelerini kesinlikle kabul etmiyorlar.

Şuan için bilgi sahibi olduğumuz detaylar bizlerde sizler gibi beklemedeyiz, bilgi alıyoruz teyit ettikten sonra sizlerle paylaşıyoruz.

Sizlerden ricamız izvod belgesi ve isim denklik için işlemlerinizi yapmanız ve onun haricinde lütfen aracı bir kuruma şu kadar euro bu kadar TL gibi fiyatlarla iş yapmamanız tabi yine siz bilirsiniz ama şunu söylemeliyim ki Makedonya’da ki arkadaşım oraya gittiğinizde bile sizden para koparmak isteyen bir sürü dolandırıcı hazır da bekliyor dedi aman dikkat. Lütfen maddi olarak zarara ugrayıp hem madden hemde manevi olarak üzülmeyin…
Birlikte zaten buradan hep destekle ilerleyeceğiz 🙂))

    Selamlar izvod belgesini nereden alabilir annem başvuru yeri neresidir

      dilekece Bunun için yüzde yüz alırsınız veya alamazsınız diyemem. Bu, nüfus mudurlugunun şehir merkezinde mi kırsal kasabada/sehir mi olduğuna, memurun inisiyatifine, o günkü ruh haline baglidir. Bir de makedoncayi aksansiz konusacak yanınızdaki kişinin iletişim gücüne.. Bunları Makedonya’da doğan ve çocukluğunu orda geçirmiş, halen gidip gelen, Makedonya’ya taniyan biri olarak söylüyorum. Bana göre, yukarıdaki şartlarda; elinizde dedenizin isim denklik belgesi ve sizin nüfus kayıt örneğiniz bulunarak, Üsküp Manastır Kalkandelen gibi büyük şehirlerde büyük ihtimalle, Gevgeli, Doyran, Radoviş gibi kucuk şehirlerde %99 torun olarak dedenizin doğum belgesini alabilirsiniz diyebilirim.

        Okanalbayrak Kesinlikle katılıyorum. İster istemez herkeste bir acele davranma, ilk başvurulardan biri olma isteği var. Gerek yok. Kanunda kota yok. Kanımca çok ciddi sayıda bir başvuru da olmayacak. Doğum belgesi ve isim denklik belgesi hazır olan arkadaşlar kısa süre içinde başvuru yapacak, tecrübelerini burada paylaşacaklardir. Danışman aramak yerine bu arkadaşlarımızın tecrübelerini dinlemek çok daha faydalı olacaktır. Yanlış yapma ihtimaliniz, harcamanız azalır. Bu iş AİHM’ye başvuru yapmak gibi birşey değil, basit bir iş. Şahsen bana süreci kendim yönetmek daha tatmin edici ve keyifli gelecek.

        Şahsi tavsiyelerim:
        Ecele etmemek, eylülü beklemek
        Efor ve para harcamadan alınacak belgeleri toplamak( isim denklik gibi)
        Forumu günlük takip etmek

          Gokceli Ben de köprülüden sanırım dedemin isim denklik belgesini gösterip alacağım, aynı şey anne tarafım için de geçerli ama manastır onların daha itibarlı yer 🙂 Yani itibarlıdan kastım Köprülü daha çok köy ili gibi 🙂 Belki aile üyeleriyle de giderim ya belli olmaz.

          rasjhan Üsküp havalimanında gelenleri karşılamaya başlayacaktır “profesyonel danışmanlar”.. Korkarım bu iş de Makedonya’da üniversite okumaya gidenlerin durumuna benzeyecek..

          arnavut1903 e devletten alınan belgeler apostilli sayılmıyor sanırım. belgeleri yerinden almak daha mantıklı gibi.

          Gokceli 1952-1967 yılları arasında 45.338 aile yani toplam 175.392 kişi gelmiş.
          Vefat edenler olduğu için 45.338 aile bazlı düşünürsek ve 4 kişiyle çarparsak neredeyse 200 bin kişi yapar. Malesef mevcut ekonomik durumdan dolayı büyük bir çoğunluk başvurmaz sanırım şu an. Yine de ciddi bir başvuru olacak ancak dediğiniz gibi bir iki hafta erken bir iki hafta geç fark etmiyor. Verilmiş bir hak varsa en düşük maliyetle bunu nasıl elde edebiliriz ona bakmamız gerekiyor, sonuçta yıllardır bekledik. Başvuru sayısı çok olacağı için Makedonya yetkilileri de evrak yığınına boğulmak istemeyecektir mantıklı olarak.

            Okanalbayrak Zaten çoğu kişi Makedonya’dan Doğum belgesi alınması gerektiğinden dolayı uğraşmak istemeyecektir. En çok bu sebepden dolayı özellikle.

            Okanalbayrak Rakamlar üzerinden konuşmak tabiki daha sağlıklı. Benimkisi yalnızca öngörü. Ben, bu tarihlerde gelenlerin çoğunun Makedonya ile bağının kalmaması, işi gücü gelir düzeyi sebebiyle ilgi duymayacak olanlar gibi sebeplerle 200bin kişiden çok azının başvuracağını düşünüyorum. Forumda olan herkes makedonyaya atavatani olarak sempati/sevgi besliyor. Fakat dışarda bu duyguya sahip çok kişi olduğunu sanmıyorum kanımca.

            Okanalbayrak KİMLİK BELGESİ (örneğin: Vatandaşı olduğunuz ülke tarafından verilmiş bir yabancıya ait kimlik kartı veya pasaport). Bu belgeyi sadece başvurduğunuzda göstermeniz gerekecektir.

            Merhaba, ben babamdan, annemden ve kardeşimden vekalet alarak onların adına ve kendi adıma vatandaşlık başvurusu yapmayı düşünüyorum. Bir nevi onların yasal temsilcisi gibi olurum, üstüne vekaleti Makedoncaya çevirtirsem bir sorun olmaz diye düşündüm.

            Babam ve annemin pasaportu yok. Daha önceki paylaşımlardan, ‘anneme ve babama pasaport çıkartmamız zorunlu’ diye düşünüyordum. Alıntı yaptığım paylaşımda ise “kimlik kartı veya pasaport” ibaresi var.

            Biraz kafam karıştı açıkçası. Pasaport alma zorunluluğu var mıdır, yok mudur?

            Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

              alanmarin onların adına vekaletname ile vatandaşlık başvurusu yapabileceğinizi zannetmiyorum. Konsolosluğun yolladığı evrakta pasaport istenmiyor sadece kimlik isteniyor.

                Okanalbayrak

                Yanıtınız için teşekkür ederim. Mantıken kendi üstüme vekalet almakla ordaki bir avukata vekalet vermenin aynı kapıya çıktığını düşünmüştüm.

                Vekaletleri alıp bizzat Makedonya’da başvuru yapmayı düşünüyordum ama dediğiniz gibi ise, izvod na rodeni belgesine ulaşabilirsek Türkiye’deki Makedonya Konsolosluğu’ndan bizzat başvuru da yapılabilir.

                  alanmarin rica ederim. isterseniz emin olmak için konsolosluğa bu konuyu bir sorun. Biz de emin olmuş oluruz. Normalde kural olarak vatandaşlık başvurusu şahsen yapılır.

                  alanmarin Bu konuyu konsolosluğa sormanızda fayda var. Aldığınız cevabı buraya da yazabilirsiniz.

                  çoğu arkadaşımız eylül ayını işaret ediyor. bekleyelim diyorum, makedonyadan almamız gereken doğum kaydıyla ilgili yeni bir yöntem çıkarırlar belki, konsolosluğa başvuruyla alabilme, online başvuru veya bambaşka bir yöntem ile (sadece kendi düşüncem) bu yazdıklarım ile ilgili inancım çok az olmakla birlikte tamamen yeni bir sürece giriyoruz, bu yüzden bazı değişiklikler olabilir

                  Anne veya babam üzerinden alınacak vatandaşlıkta anne yada baba hayatta ise cocugun alması için ilk önce anne babanın almasımı gerekiyor yoksa cocuk baba üzerinden kendi adına başvuruda bulunabilir mi kesin bir ilgisi olan varsa çok mutlu olurum ? (makedonyadaki arkadaşlarıma çalışlanlara sorudğumda cocuk başvuru yapabilir dediler.) Daha sağlıklı olması adına kesin bir bilgisi olan varsa cevap verirse çok sevinirim. Dobra noḱ 🙂