emirkan 18 yaşını doldurmamış torunlar vatandaş olabilicekmi
Makedonya Çifte Vatandaşlık
Sibelle-d size başvurun dediyseler torunlarda alabilicek galiba???
EfeEmirEken Maalesef. Salih hoca net bir şekilde torunların alamayacağını söyledi. Yaş kısıtlaması olsa söylerdi.
emirkan izvod na rodeni nasıl aldınız acaba bizzat giderek mi yoksa vekaletle mi? Orada yaşayan bir kişi ile iletişime geçerek kendimiz gitmeden yaptırabilir miyiz bu işlemi?
Bence torunlar biraz sabırla beklemelidir.
Önce göç edenlere ve anne babalarınızın vatandaşlık işlemlerini tamamlayın. Zaten bu olmadan, sizlerin alma imkanı yok.
Fakat dün Salih hocanın şu parafı dikkat çekti.
“Bir kişi vatandaşlık almak istemese de, onun çocuğunun doğal hakkı vardır” dedi. Bu minvalde torunlar hazırlıklarını yapsınlar..
Daha biraz önce moderasyon grubumuzla konuştuk. Benzer bir durumu 3 sene önce Kosova yaptı ama geri adım attı.
Bİrazcık sabırla ve sükut ile beklemekte yarar var derim
Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.
Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.
Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Herkesin derdi ufak nüanslarla değişiyor. Okudukça kafam çorba oldu
Babam Makedonya doğumlu. İsim denklik belgesi istedi nüfustan anında çıktı. 3 nüsha şeklinde. Bu denklik belgesini alıp Makedonya’ya gidip doğum belgesi istiyoruz değil mi? Babamla aynı anda ben de başvuracağım için kaç tane almak lazım? Türkiye’ye gelip doğum tarihini düzelttiriyoruz. Sonrasında tekrardan isim denklik belgesi vs almak gerekiyor mu?
Takip etmem gereken aşamalar doğru mudur? )
EfeEmirEken anneniz vatandaşlık aldıktan sonra siz de başvurun dedi. Ama garantisi yok tabi. Şimdilik bu şekilde dediğine göre madde eklenebilir ileride. Kapıyı Aralık bıraktı biraz anlayacağınız
admin inşallah benım icin almak istiyolardı biz alamıyosak bi önemi kalmadı dicem da yine babam alsın yapacak birşey yok gerçekten saçma
- Düzenlendi
Makednya Vatandaşlık Başvuru Kılavuzu hazırlamaya başladık PDF ortamında paylaşacağız..
Bu kadar bilgiyi artık bir yarı-akademik doküman haline getirebiliriz
Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.
Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.
Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
emirkan teşekkürler
serayy evet ben de torunum. Şu an başvuru hakkım yokmuş.
AhmetResul
Hukukçu olmadığım için konunun hukuki boyutuna hakim değilim ama
-Yabancı ülkeden alınan apostilli doğum belgesi
- Yukarıdaki belgenin noter onaylı Türkçe tercümesinin apostilli hali
Bu iki belge ile kayıtlı olduğunuz ilçe nüfus müdürlüğüne gittiğinizde doğum tarihi ve doğum yeri düzeltmesi yaptırabiliyorsunuz bir defaya mahsus. Pratikte bu şekilde yapılıyor. Bulgaristan ve Romanya vatandaşlığı için de bu işlem yaptırılmak zorunda. Onlarla ilgili olarak bu işlemi bu şekilde yaptıran örnek çok fazla. Ben de yaptırdım. Burada 01.07.1926 olan doğum tarihini 05.12.1924 olarak değiştirttim doğum belgesinde yazan şekilde. Ayrıca bazen doğum yerlerinde de yanlışlık olabiliyor. Onları da düzelttirmek mümkün aynı şekilde.
emirkan Öncelikle böyle bir somut olayda daha önce bulunmadığımı bilgilerinize sunarım. Görüşüm şu şekildedir: Belirttiğiniz tashih davası nüfus kaydının düzeltilmesi davasıdır ki, Nüfus kaydının düzeltilmesi davasını, bu kaydın düzeltilmesinde hukuki yararı olan herkes açabilir. Bu kapsamda vatandaşlık başvurusu hukuki bir yarar sağlıyor olup, bu durumda davayı açmanızda bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak araştırdığımda ölen kişinin nüfus kayıtlarının değiştirilemeyeceğini, ancak bir beyan eklenebileceği belirtilmektedir, bunun da ancak yargı kararıyla olabileceğini belirtmek isterim. Bu konuda ispat yükü tarafınızda olup, doğum belgesi yeterli olacaktır.
Diğer yandan da belirttiğiniz gibi geçici 9. madde uyarınca da başvurabileceğinizi düşünüyorum. Zira maddede Göçmen olarak Türk vatandaşlığına alınanlardan doğum yeri ve tarihi hatalı olan kişilerin kayıtları, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş yıl içinde usulüne göre onaylanmış doğum belgeleri ile müracaatları hâlinde, nüfus müdürlüğünce düzeltilir. şeklinde belirtiliyor. Bence buna dayanarak doğum belgesi ile işlem yapabilirler, Tabiki nüfus müdürlüğündeki memura da bağlı. Öncelikle bunu deneyin, olmazsa nüfus kaydının düzeltilmesi davası açın, mahkeme kararından sonra direkt olarak nüfus müdürlüğüne yazı yazacaktır zaten. O kararın iletilmesi ile nüfus kaydı düzeltilir veya da bir beyan düşülür.
benjamin
Bazı ilçe nüfus müdürlüklerinde memurlar bu konuyu bilmediği için ayak diretebiliyor. Bu durumda şefleri ile görüşüp yaptırabilirsiniz çünkü genelde şefler bilgi sahibi oluyor bu konuda. Olmazsa şansınızı başka bir nüfus müdürlüğünde deneyebilirsiniz. Ben Küçükçekmece İlçe nüfus müdürlüğünde sorunsuz hallettim. Her halükarda bu yöntemi denemekte fayda var çünkü dava açmak ve sonuçlanması zaman alacaktır. Öte yandan bu yöntem ile direkt olarak yapılıyor değişim. Aynı gün dokümanları alabiliyorsunuz güncellediğiniz doğum tarihi ile