emirkan

emirkan
Vefat eden kişinin nüfus bilgilerinin düzeltilmesi için menfaat kriteri ile birlikte vefat eden kişinin nüfusta kayıtlı olduğu veya vefat ettiği tarihteki asliye hukuk mahkemesinde dava açmanız gerekir. İdari işlemle düzeltme yapmayabilirler.

    Selamlar, anladığım kadarıyla torunlar olmuyor. Bizler torunlar olarak hakkımızı ilerde arayabilir miyiz? Ne yapmak gerekir fikri olan var mıdır?

      benjamin biz dedemlerin doğum tarihini nüfus müdürlüğünden izvod na rodeni ile değiştirteceğiz vefat edenlerin de değiştiriliyormuş sanırım nüfus müdürlüğünden diğer yıl kasıma kadar. Onu yapacağız ilk zaten. Fakat onun dışında da tahsis davası var. Vefat eden kişilerin doğum tarihleri değiştirilemiyor sanırım, tahsis davasından sonra nasıl bir yol izleniyor vefat eden kişiler için?

        serayy merhaba, az önce konsolosluk tarafından arandım. Benim başvuramayacağımı sadece annemin başvurabileceğini söylediler. Anneniz vatandaş olduktan sonra siz de başvurun dediler. Ama önce onun vatandaşlık almasını beklememi söylediler. Şimdilik durum bu şekildeymiş. emirkan beyin dediği gibi ileride torunlar için değişebilirmiş.

          EfeEmirEken Maalesef. Salih hoca net bir şekilde torunların alamayacağını söyledi. Yaş kısıtlaması olsa söylerdi.

          emirkan izvod na rodeni nasıl aldınız acaba bizzat giderek mi yoksa vekaletle mi? Orada yaşayan bir kişi ile iletişime geçerek kendimiz gitmeden yaptırabilir miyiz bu işlemi?

            Bence torunlar biraz sabırla beklemelidir.

            Önce göç edenlere ve anne babalarınızın vatandaşlık işlemlerini tamamlayın. Zaten bu olmadan, sizlerin alma imkanı yok.

            Fakat dün Salih hocanın şu parafı dikkat çekti.

            “Bir kişi vatandaşlık almak istemese de, onun çocuğunun doğal hakkı vardır” dedi. Bu minvalde torunlar hazırlıklarını yapsınlar..

            Daha biraz önce moderasyon grubumuzla konuştuk. Benzer bir durumu 3 sene önce Kosova yaptı ama geri adım attı.

            Bİrazcık sabırla ve sükut ile beklemekte yarar var derim 🙂

            Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.


            Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.


            Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. 



              Herkesin derdi ufak nüanslarla değişiyor. Okudukça kafam çorba oldu🙂

              Babam Makedonya doğumlu. İsim denklik belgesi istedi nüfustan anında çıktı. 3 nüsha şeklinde. Bu denklik belgesini alıp Makedonya’ya gidip doğum belgesi istiyoruz değil mi? Babamla aynı anda ben de başvuracağım için kaç tane almak lazım? Türkiye’ye gelip doğum tarihini düzelttiriyoruz. Sonrasında tekrardan isim denklik belgesi vs almak gerekiyor mu?

              Takip etmem gereken aşamalar doğru mudur? 🙂)

                EfeEmirEken anneniz vatandaşlık aldıktan sonra siz de başvurun dedi. Ama garantisi yok tabi. Şimdilik bu şekilde dediğine göre madde eklenebilir ileride. Kapıyı Aralık bıraktı biraz anlayacağınız

                admin inşallah benım icin almak istiyolardı biz alamıyosak bi önemi kalmadı dicem da yine babam alsın yapacak birşey yok gerçekten saçma

                Route

                Makednya Vatandaşlık Başvuru Kılavuzu hazırlamaya başladık 🙂 PDF ortamında paylaşacağız..

                Bu kadar bilgiyi artık bir yarı-akademik doküman haline getirebiliriz 🙂

                Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.


                Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.


                Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. 



                  AhmetResul
                  Hukukçu olmadığım için konunun hukuki boyutuna hakim değilim ama
                  -Yabancı ülkeden alınan apostilli doğum belgesi

                  • Yukarıdaki belgenin noter onaylı Türkçe tercümesinin apostilli hali
                    Bu iki belge ile kayıtlı olduğunuz ilçe nüfus müdürlüğüne gittiğinizde doğum tarihi ve doğum yeri düzeltmesi yaptırabiliyorsunuz bir defaya mahsus. Pratikte bu şekilde yapılıyor. Bulgaristan ve Romanya vatandaşlığı için de bu işlem yaptırılmak zorunda. Onlarla ilgili olarak bu işlemi bu şekilde yaptıran örnek çok fazla. Ben de yaptırdım. Burada 01.07.1926 olan doğum tarihini 05.12.1924 olarak değiştirttim doğum belgesinde yazan şekilde. Ayrıca bazen doğum yerlerinde de yanlışlık olabiliyor. Onları da düzelttirmek mümkün aynı şekilde.