emirkan
Babannem 1938 göçmeni. Ne vatandaşlığa alınış kararı nüfusuna işlenmişti ne de Romanya’daki ismi. İsim denklik belgesine başvurdum, paralelde Bulgaristan’dan doğum belgesini, İstanbul Kağıthane Devlet Arşivlerinden tabiiyet beyannamesini buldum, Ankara’daki nüfus müdürlüğünü arayıp bu belgelerin elimde olduğunu söyledim, onlar da bu belgeleri götürüp onlara teslim edersem olumlu isim denklik belgesi çıkacağını söylediler. Götürdüm ve çıktı olumlu isim denklik. Eski tarihli belgeler sisteme işlemediğinden birçok bilgi eksik. Belki 70ler 80ler ve sonrası göçenlerde bu bilgiler direkt sistemde işlenmiştir o sebeple daha kısa sürede ve belge araştırmaya gerek kalmadan olumlu isim denklik çıkıyordur. Benim olumlu isim denklik almam 1.5-2 ay sürdü. Ama yıllarca bekleyip olumsuz alanlar var.

    emirkan yok torun değilim asilim ben. Yani asaleten vatandaşlık haklarımı kullanarak bağımsız başvuru yapabilecek grup. Ama Torunlar için de eğitim imkânı söz konusudur yani defter kapanmış değil.

    butuzun Dediğim gibi bizim isim denklik belgemiz var fakat hem vefat ettiklerinden hem de doğum tarihleri yanlış olduğundan nüfus kayıtları vefat eden kişilerin değiştirilemez dendi. Ama siz de ilçe nüfus müdürlüğü değiştirebiliyor dediniz. Şansımı orada deneyeceğim.

      emirkan

      @benjamin beyi de moderasyona aldık 🙂

      Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.


      Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.


      Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. 



        emirkan

        emirkan
        Vefat eden kişinin nüfus bilgilerinin düzeltilmesi için menfaat kriteri ile birlikte vefat eden kişinin nüfusta kayıtlı olduğu veya vefat ettiği tarihteki asliye hukuk mahkemesinde dava açmanız gerekir. İdari işlemle düzeltme yapmayabilirler.

          Selamlar, anladığım kadarıyla torunlar olmuyor. Bizler torunlar olarak hakkımızı ilerde arayabilir miyiz? Ne yapmak gerekir fikri olan var mıdır?

            benjamin biz dedemlerin doğum tarihini nüfus müdürlüğünden izvod na rodeni ile değiştirteceğiz vefat edenlerin de değiştiriliyormuş sanırım nüfus müdürlüğünden diğer yıl kasıma kadar. Onu yapacağız ilk zaten. Fakat onun dışında da tahsis davası var. Vefat eden kişilerin doğum tarihleri değiştirilemiyor sanırım, tahsis davasından sonra nasıl bir yol izleniyor vefat eden kişiler için?

              serayy merhaba, az önce konsolosluk tarafından arandım. Benim başvuramayacağımı sadece annemin başvurabileceğini söylediler. Anneniz vatandaş olduktan sonra siz de başvurun dediler. Ama önce onun vatandaşlık almasını beklememi söylediler. Şimdilik durum bu şekildeymiş. emirkan beyin dediği gibi ileride torunlar için değişebilirmiş.

                EfeEmirEken Maalesef. Salih hoca net bir şekilde torunların alamayacağını söyledi. Yaş kısıtlaması olsa söylerdi.

                emirkan izvod na rodeni nasıl aldınız acaba bizzat giderek mi yoksa vekaletle mi? Orada yaşayan bir kişi ile iletişime geçerek kendimiz gitmeden yaptırabilir miyiz bu işlemi?