PirlelerinEfendisi Siz Üsküp merkezdensiniz sanirim. Gözümüz kulağımız Üsküp’te. Anladigim kadariyla sizinde şuan Üsküp’te yasayan akrabalariniz var. Kulislerde konuşulan çok şey var ancak ben net ve kesin bilgiyi paylaşmak istiyorum. Bu arada Üsküp’ten başvuru yapan ve yemin belgesi imzalayan Tülin Hanımefendi forumdaysa ve bunları okuyorsa bir kaç cümle acıklama yapabilir, ne şekilde ve yasanın hangi maddesine istinaden aldigini, ayni zamanda tecrübelerini paylasirsa seviniriz. Form üyleride aydinlanmis olur.

Kahraman Merhaba Anneminde denkliği gelmiyor, dilekçeyle bizde istesek gönderilir mi. Dilekçenizi hangi kuruma gönderdiniz ayrıca belge eklediniz mi @Nil

SeldaGunduz Siz konsolosluğa mı gittiniz ikametgah belgesini kabul etmediler. Benim randevum 9 kasım ona göre bir ay sıkıntısı yaşatmayacak bir tarihte tekrar belge alayım o zaman.

Uzun bir araştırmadan sonra ve saolsun @gurcan beyin verdiği bilgiler sayesinde basvurumuzu Üsküp’den yaptık.3 kişi başvurduk annem üzerinden.Annemin izvodunun sadece fotokopileri koyduk.Yani asil hak sahibinin izvodunu tekrar çıkarmaya gerek kalmadı.Cocuklarimiz içinde başvurmak istedik aynı anda.Ancak görevli kabul etmedi.15 yaş üzeri çocuk için bizzat kendisinin olmasını 15 yaş altı içinse başvuru esnasında olmayan anne ya da babanın muafakkatnamesi gerekiyormuş.
        Cocuk için basvuracaklarin işine yarayabilir.Mutlaka eşinizden muafakatname yazısı alın noter onaylı.

SeldaGunduz Konsolosluğa müracaat için başvuranların çoğuna ortalama 6 ay sonraya randevu verildiğini hesaba katarsak bu kişilerin yine çoğu ikametgah belgelerini aylar öncesinden alıp hazır ettiler ve bu noktada 30 gün olan belge geçerliliği de sizin de belirttiğiniz ve tecrübe ettiğiniz gibi sona ermiş oluyor bu durumda. Yeni başvuracaklar / başvuru aşamasında olanlar bu kısmı dikkate alacaklardır diye düşünüyorum.

Asmost Dilekçeyi babam göndermiş. Bildiğim kadarıyla İçişleri Bakanlığı. Ne kadar zamandır gelmesini bekliyorsunuz ?

rumeli35 belgelerinizi makedoncaya cevirtip noter tasdik ettirince 6 ay a uzuyor gecerlilik suresi

@Manastirli bişey danisacaktim size , manastır da makedonca Türkçe bilen günlük rehberler var mıdır ? Belediyeye giderken yanımda gelebilecek birilerini arıyorum da ? ( Bir arkadaş belgelerimi bulamadıklarini söyledi belki de iyi bakmadılar dedi, ordan birine göndermistim denklik belgesini bir kaç gün bekledikten sonra dönüş yaptılar,sonuç başarısiz … Kasıma biletimi aldım , otel rezevrmi yaptırdim… Manastır zor denildigi için korkuyorum

tugcesehiralti Siz ne zaman burada Manastır’da olacaksiniz? İsim denklik belgenizi paylasirsaniz size yol gösterebilir ve yardimci olabilirim. Aileniz Manastır’ın merkezindenmi yoksa köylerindenmi? Hangi tarihlerde Manastır’da olacaksiniz? Eğer benim burada bulunduğum tarihlere denk gelirse size bizzat yardimci olurum.

Merhabalar, ben Emniyet Müdürlüğüne gittim fakat GBT belgesinin çıktısı diye bir şey olmadığını söylediler. GBT ile Adli Sicil’in aynı olduğunu, GBT’de olanın Adli Sicil Belgesinde de yer aldığını belirttiler. Bu yüzden ne yazık ki GBT belgesini alamıyorum. Yada nasıl bir isim ile bunu anlatmam gerekir bilemedim. Elinde örnek olması açısından bu belgeyi özelden yada mail yolu ile benimle paylaşabilien olabilir mi acaba? Tek evrağım bu kaldı.

Buna ek olarak şirketim tarafından çalışma belgesi tarafıma gönderildi. Bunun noter tasdik olması gerekir mi?

vague ilçe emniyet e gidip GBT birimine adınıza hakkınızda soruşturma olup olmadığına dair GBT kaydı istiyorsunuz. Bu kadar
                  Ben ve diğer herkes aynı işlemi yaptı.
                  Dikkat edilecek tek konu imzalayacak müdürün apostil yetkisi olması gerekiyor

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

Merhaba Gürcan bey
                  Biz üsküpteyiz.babamızın doğum tarihini yılını ve soyismini bulduk.buradaki soyismi Türkiye de ki işe uyuşmuyormuş.
                  İzlenecek yol konusunda bana bilgi verirmisiniz
                  Teşekkürler