Manastirli bizim gibi turkiyeden yeni göçmen yasasına istinaden anne baba üzerinden başvurup ne yeni izvot veya herhangi bir belge alan yok net bilgi pazarteside manastirdayim polis merkezinde randevum var vatandaşlık polisi nicola ve goran beyle tekrar net teyit edicem burdan yazarım.
Kuzey Makedonya Çifte Vatandaşlık Başvurusu Yapanlar
SerhanSari sen yeni isim denklik aldığında göç pasaport u hükmünü kaybediyor.
Elinde olan izvod ve Makedonya dak ad soyad yazan yeni isim denklik ile başvuru yapıyorsun. O nednele çok ta önemseme
Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var.
Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz.
- Düzenlendi
gurcan Çok teşekkür ederim o zaman ben İzvodu avukata veriyorum. Doğum yeri ve günü değişecek burdan başka bir şey yaptırmama gerek var mı? İsim denlikte adı Mübeydin Sarı olarak geçiyor mesela onu düzelteyim mi soyadımız Sarı oldu onu değiştirmeme gerek var mı Birde bu İzvoda apostil ben yaptırmadım onu konsolosluktan halledebilir miyim yoksa çevirisi yeter mi
gurcan çok teşekkür ederim Gürcan bey
SerhanSari apostilli olmayan belge ile nasıl işlem yacaksınız.
Bildiğim kadarıyla belge geçerli olmaz.
Siz apostilli almaya bakın
Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var.
- Düzenlendi
Hanife Eşinizin adınaysa ve o tapudaki taşınmazda ikametiniz gözüküyorsa bir nebze ama bunu özgeçmişte mutlaka ayrıntılı belirtin. Aksi halde başvuru sırasında tapuyu size iade edebilirler. Amaç sizin adınıza düzenlenen belgelerin kontrolü ve doğruluğunu teyit etmek. Tapuda bile sorun çıkarabilirler. Maaş bordrosunda eşinizin ismi yazıyorsa onlar için bir anlam ifade etmiyor. Bilginiz olsun…
- Düzenlendi
GKMENYOLDA Üsküp Saraj’dan bir hanımefendi bu yemin belgesini ve yeni izvodunu elden teslim aldı. Buda net bilgi. Kendisi isterse formda yazılanları okuyorsa kendisi açıklayabilir. Başka birileride doğu Makedonya taraflarında yemin belgelerini imzaladı. Yeni izvod verip, izvoda “Maticen broj” yani kayıt numarası ekleniyor. Hanımefendi formu takip ediyorsa kendisi detayları verebilir.
bcs o söylediğim işlemi yapan herkes için geçerli
Kısacası herkes zaten bu işlemi yapması gerekiyor. Böyle olunca yani bu işlemi yapınca göç belgesi hükmünü kaybeder.
Sizde doğum belgesi alınca bu işlemi yapacaksınız
Manastirli Üstad; sen bunu söylüyorsan kesin ve net bilgidir.İşlemleri tamamlananlara hayırlı olsun.Darısı bizim gibi bekleyenlerin başına
@gurcan hocam selamlar. Öncelikle ilgili ve alakanız için teşekkür ederiz.
Ben Valandova\Makedonya doğumluyum ve Mayıs ayında izvod belgemi alıp TR ’deki Nüfus Müdürlüğünden de isim denklik belgemi temin ettim. İstenen diğer evrakları da temin edip Apostile yaptırdım. sadece işyerinden gelir yazısı kaldı. Bu konuda bir kaç sorum olacaktı.
-İşyerimden düzenlenecek gelir yazısını yine kaymakamlıkta mı Apostile ettirmem gerekiyor? (Yazıya 2 yetkili kişiden imza alıp imza sirkülerini ekleyeceğim. Bu yeterli mi?)
-Adliyeden aldığım yazılardan birisi UYAP sorgusu neticesinde herhangi bir soruşturma kaydı bilgisine ulaşılmamıştır ibaresi yer alıyor, bu belgeyi kabul etmiyorlar mı?
-TR’deki konsolosluğa yaklaşık 1 ay önce e-mail gönderdim ancak dönüş olmadı. 6 aydan önce randevu vermediklerini duydum hep, başvuruyu TR’den mi yoksa Makedonya’dan mı yapmamı önerirsiniz?
-Siz Makedonya’da yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla oradan bu işlemler için vekalet verebileceğim, önereceğiniz bir avukatlık ofisi vb. var mıdır acaba?
- Düzenlendi
rdoyranli rica ederim amacımız bir çok kişiye yardımcı olabilmek ve hemşerilerimize destek olmak.
1.Maaş bordrosu apostil olmaz. O şekilde koymanız yeterli.
- UYAP yerine ilçe emniyet e gidip apostilli GBT kaydı alın derim.
- İstanbul a istinaden Makedonya dan yapmak veya büyükelçilik ten yapmak daha mantıklı
- Ben Makedonya da yaşamıyorum. Sizinde olduğunuz bölgede çok fazla akrabalarım var.
Sizin ne işlem yaptıracağınız konusunda anlamadım.
Hızlı geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Yoğun çalıştığım için vatandaşlık başvurusunu vekalet ile bu konuda uzmanlaşmış birileri aracılığı ile yapmak istiyorum açıkçası. Başvurunun da Makedonyadan yapılmasının daha etkili olacağını duydum hep yakın çevremden. Bu konuda tanıdığınız/yönlendirebileceğiniz birileri var mıdır acaba.
Manastirli Dediğim gibi turkiyeden başvurup yemin belgesi alan yok dün İstanbul baskonsoloslugundan sordum yeni yasadan yararlanip dosyası onaylanan yemin belgesi alan yok kesinlikle çünkü bizim bu yasadan hak kazananlar tek tek değil aynı babalarımız dedelerimiz gibi turkiyeden nasıl toplu bakanlar kurulu kararı ile aldiysak öyle alicaz ama süreç en az 3 yıl sürecek söylenilen o yüzden daha sabır gerekiyor bilginize.BU yasaya Türkiye’de ilk ben başvurdum bu sene 5 kere iç işleri bakanlığına gidip bizzat dosyamı sorguladım en son DBK istihbarat başkanlığında dosyam ordan söylenilen bakanlar kurulu onayını bekliycegimiz. şu an bizlerde duyuyoruz izvot alan veya yemin belgesi ama başvuruları ne hangi yasadan faydalandiklarini bilmek gerek dediğim gibi bizim gibi TURKİYEDEN başvurup izvot veya yemin belgesi alan yok ve süreç baya uzun sürecek inşallah pazartesi ordayım bakanlıktan çıkınca yazarim kardeşim
rdoyranli Makedonya dan veya burdan başvuru arasında etkili olma anlamında bir fark yok. Sadece bazı işlem farklılığı var o kadar .
Sizin adınıza vekalet ile başkası zaten başvuru yapamaz. O nedenle Türkiye den başvuru sizin için daha iyi gibi geliyor.
Benim tavsiyem ise her zaman Türkiye den başvuru yapmak. Lakin maddi imkanı olan gezip göreyim diyene de mutlaka Makedonya yı tavsiye ediyorum.
Siz sormak öğrenmek bilmek ne istiyorsanız söyleyin yardımcı olmaya çalışalım.
GKMENYOLDA süre anlamında bana çok uzun bir süre gibi geldi. Benim edindiğim bilgi 3 sene gibi değil.
Lakin Türkiye den göç eden ve çocuğu gibi başvuranlar da yasa ile geçeceğini ilk günden beri söylüyorum.
Hiç bir başvuru bireysel cevap verilmeyeceği konusunda bilgim var .
Mutlaka alan vardır ama vatandaşlık almak için 5 6 tane kıssas var hangisi üzerinden alındı onuda bilmek lazım.
Doğuda benim akrabalardan da tüm işlemler bitti hükümetin alacağı kararı bekliyorsunuz diye bilgi aldığımız kişiler var. Bizzat benim akrabalarımdan o nedenle onlarda da bir aksiyon olursa buradan paylaşacağım.
Kendim için tüm bilgiler eksiksiz yapmıştım o yüzden ben de bekliyorum. 7 8 aydır eksik evrak dönüşü olmadı mesela gerçi olsa da sorun yok ama büyük ihtimalle olmayacaktır zaten.
Dediklerimizi önerilerimizi dinleyenlerde sorun olmaz büyük olasılıkla
gurcan Aynen dediğim gibi ama bu yasa üzerinden vatandaşlık alan yok dediğiniz ve dediğim gibi bakanlar kurulu kararı ile alicaz bende tebligat aşamasındayım ama süreç gerçekten uzun sürebilir burda İstanbul’da evlillik ten başvurmuş kanunen hiçbir engeli olmayan 1.5 senedir bekleyen en tanıdığım 6 kişi var kanunen hiç bir engeli olmayan yasadan direk faydalanması gereken ama bekliyorlar.İnsallah sizin veya beklentimiz doğrultusunda bir an önce sonuç alırız ben bavurali 1 sene 1 hafta oldu pazartesi bakanlığa gidicem en son istihbarat sorusturmam tamamlandigi Türkiye’den mit tende cevabımın geldigi bildirildi inşallah bekleyip gorucez bakanlıktan çıkınca yazarim gruba kardesim
- Düzenlendi
GKMENYOLDA Bildiklerim ancak yazamadıklarım var. Hanımefendi buradan paylaşmak isterse kendisinden duymuş olursunuz istemezsede saygım var. 20 Eylülde Manastır’da olacağım. Sizde o tarihte orada olursanız buyrun bir kahve içelim.
Murat Estağfurullah, bildiklerimi,şahit olduklarımı sizinle paylaşıyorum sadece…