Pomak kökenliler bulgar vatandaşı olabilirler mi bende sofiya karnobat dogum yerleri de var

Rade Bey’in iletişim bilgisini alabilir miyim?

merhaba bende rade beyin iletişim bilgilerini istiyorum

Merhaba Arkadaşlar,

Önümüzdeki hafta başvurumun üzerinden 4.yıl’a girmiş olacağım hala bir sonuç yok.

2018 yılından 3, 2019 yılında başvurup kabul alan 1 kişi var sanırım, konsolosluğun sitesinden takip ettiğim kadarıyla.

Burada uzun zamandır takip ediyorum kimse herhangi bir resmi kurumla iletişime geçmiyor, ben konsoloslukla görüştüğümde Sırbistan içişleri bakanlığı ile görüşmem gerektiğini söyledi.

Başvuru tabi ki yapın ama önce durumu bir netleştirmek gerekiyor, senelerdir neden bekliyor bizim onaylar. Eğer Sırbistan’da yaşayan varsa veya bilgi alabilecek bizim için tüm bu başvuru süreçlerinin de çözülmesine neden olabilir.

Selim Bayrampaşa ve Pendik’te yaşayıp Tutin, Novipazar, Niş tarafından 1960 lı yıllarda göç edip 6 sene önce Sırbistan vatandaşlığı için başvuru yapan arkadaşlarım halen beklemedeler. Sürekli konsolosluk ve büyükelçilikten bilgi almaya çalışıyorlar ancak herhangi bir açıklama yapmıyorlar. İçişleride standart olarak herkese süreç devam ediyor cevabını veriyormuş.

Manastirli Türkiye Belgrad Büyükelçisi ile görüşmüştüm süreç hakkında biz de takip ediyoruz diyorlar ama sonuç yok.

Sizler de sorabilirseniz farkındalık oluşturalım.
        Twitter / T. C. Belgrad Büyükelçisi
        @HamiAksoyy

Selim Daha önce defalarca yazılı ve telefonla Türkiye Belgrad Büyükelçisiyle ve başkonsolosla iletişime geçildi ancak bir sonuç yada yaptırım çıkmadı. Sanırım bir süre daha çıkmayacak. Onlarda bilmiyor çünkü.

Manastirli Sırbistan İçişleri Bakanlığına danışmak bir sonuç getirir mi acaba?

Selim Sanmıyorum çünkü arkadaslarım Sırpça yazışma yaptılar fakat süreç devam ediyor, ara ara konsoloslukla temasa geçin demişler.

bir ay sonra

Selim Hocam merhaba, konsolosluk sitesinde takip ettiğiniz sayfanın linkini paylaşabilir misiniz rica etsem?

14 gün sonra

Merhaba, yakın zaman önce Sırbistan’dan apostilli doğum belgesi alanlara bir sorum olacak.

Sırbistan’dan aldığımız doğum belgelerini ileten akrabamızdan belgeleri apostilli göndermesini rica etmiştim, kendisi de göndermeden önce öyle olduğunu söylemişti. Şimdi bize gelen doğum belgeleri ıslak imzalı mühürlü böyle alacalı hologramlı vesaire, baya belge aslı yani. Ama Türkiye’de nüfus müdürlüğünden alınan apostilli, fotokopi üzerine konan kağıda yapılan mühürlü belge gibi değil, yani üzerinde apostilli olduğunu belirtir bir başka bir kağıt yok. Doğum tarihini değiştirmek için açılacak davada sorun yaşar mıyız sizce? Bizdeki doğum belgesi asıl evrak olduğu için apostile gerek olmadığından mı bana apostilli dendi acaba? Bu konulardan pek anlamıyorum.

Merhabalar,

Babam 2012 de Sırbistan dan çifte vatandaşlık aldı. Benim vatandaşlık almam kolaylaşır mı acaba ya da nasıl bir yol izlemeliyim ? Kendisiyle görüşmediğim için soramıyorum maalesef.

oguzhanabay Merhaba, kolaylaştırması gerekiyor normalde ama ben de vatandaş olan annem üzerinden başvurmama rağmen, 5 senedir bir ilerleme olmadı. Tabi siz yine de başvurunuzu yapın.

xakah Merhaba, başvuru işlemlerini sizin ile benzer olduğu için babam üzerinden nasıl yapacağım acaba beni bilgilendirme şansınız var mı ? Eminim çok soruluyordur bu ama..

cahmedi ben de doğum belgelerini o şekilde istetmeme rağmen, oradaki görevli/memur doğum kağıdını dediğiniz gibi yollatmış. Gerekli olmadığını söylemiş. TR’de apostil yaparken başka bir kağıt ile zımba ile orijinal kağıda tutturulur ve üzerinde Fransızca, Almanca ve İngilizce bu kağıdın apostilli olduğu yazar. Aynı sorun bende de var. Umarım bilgisi olan yazabilir.

Merhabalar, Babaannem’in İzvod belgesini Presevo, Sırbistan’dan aldık. Üzerinde doğum tarihi ve Presevo olarak yazıyor. Ancak, babaannemin Türk kimlik kartında doğum yeri Kumanova Makedonya olarak yazıyor, ve doğum tarihi de farklı. Bunu nasıl düzeltebiliriz. İzlemem gereken adımlar konusında yardımcı olursanız sevinirim.
                        (Bu arada bu sorun sanırım, o zaman bu iki şehrin de yugoslavya toprağı olmasından geçiyor. Türkiye’ye geldiklerinde ise kimliğe doğum olarak geldikleri şehir yazılmış ve Yugoslavya’nın dağılmasından sonra geldikleri şehir de şu an Makedonya topraklarında kalmış)

Emrecyr
                          Merhabalar
                          formda mahkeme dilekçe örneği var ordan kendinize uyarlayıp mahkemeye vermeniz gerekiyor.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz