Ufce Merhabalar.Bu vatandaşlık işlemlerini hızlandırmak için yapılacak bir işlem var mı acaba çok uzadı süreç.Babam kraljevo doğumlu ama ben dedemin üzerinden başvuru yaptım.Bilgisi olan paylaşabilir mi?
TugbaNalbantakcay Merhabalar babannemin prosovada doğduğunu biliyorum. Ama dedemle evlendikten sonra kumonovada yaşayıp Türkiye’ye gocmusler. Türkiye’deki kimliktede doğum yeri Üsküp yazıyor. Peki şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim.
TugbaNalbantakcay TugbaNalbantakcay bu arada babannemin denklik belgesini tuekiyeden aldım ama oradads doğum yeri Üsküp yaziyor
xakah TugbaNalbantakcay Preşevo’dan babanenizin izvodunu araştırmanız gerekiyor. Evlenene kadar orada yaşadıysa mutlaka kaydı olmalı. Tanıdıklarınız varsa hala o tarafta onların yardımıyla ilerleyebilirsiniz.
N_F TugbaNalbantakcay Girişte öyle beyan etmiş olabilirler mi? Kesin doğum yeri biliniyorsa mutlaka evrak vardır. Aile fertlerine ait farklı bilgileri edinip araştırma yapılabilir.
TugbaNalbantakcay xakah maalesef babamı kaybedeli 25 sene oldu akrabalarım vardır muhakkak ama ben kimseyi tanımıyorum. Prosevoda onerebileceginiz bu konularla ilgili birileri varmıdır? Birde babannemden dolayı Sırp vatandaşlığına başvurma hakkım varmı?
xakah TugbaNalbantakcay Maalesef tanıdığım kimse yok ancak @RadeAvukat bey’in iletişim bilgilerini isterseniz danışın, yardımcı olur. Bu arada Sırbistan büyükanne ve büyükbaba üzerinden vatandaşlık veriyordu bir değişiklik olmadıysa. Benim de halihazırda hem Sırbistan hem de Makedonya üzerinden başvurum var.
EFSANE TugbaNalbantakcay isim denklik belgesinde onceki uyrugu zaten yazar, benim dedem de aynisi presova dogumlu, isim denklikte eski uyrugu sirbistan yaziyor
TugbaNalbantakcay xakah babam kumonova doğumlu olduğu için Makedonya başvurum var beklemedeyiz. Ama Sırbistan’da da nie olmasın😅
TugbaNalbantakcay xakah bu arada çok teşekkür ederim bu platform çok iyi düşünülmüş. Emeği geçen Herkese tesekkurler🙏
erenaydic Pomak kökenliler bulgar vatandaşı olabilirler mi bende sofiya karnobat dogum yerleri de var