UMITBEY Makedonya dan isim denklik yapılmış halinde bekhe almak için tüm bilgiler Türkiye ile doğru olması gerekiyor.
Makedonya dan başvuru yaparken kesinlikle isim denklik yapmadan ve yeni izvod almadan başvuru yaptırıyorlar. Türkiye de nasıl isim denklik yapılıyorsa Makedonya da da yapılıyor anlayacağınız.
Bilginiz olsun

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

Abi şimdi ben tam olarak bir şey anlamadım işin içine isim denklik de girince makedonyanin…

UMITBEY Makedonya daki ad soyad ı nasıl işleyip Türkiye de isim denklik yapıyorsanız. Aynısını Makedonya da da yapıyorsunuz. Türkiye deki ad soyadı Makedonya da işleyip Türkiye deki ad soyad a göre izvod alıyorsunuz

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bizim doğum belgesi oradaki haliyle geldi bir şey düzeltip öyle çıkartmadık ordan. Sorun olur mu yani bu?

UMITBEY olmaz .
      Ordan başvuru yaparsan sadece isim denkliğini yapmak zorundasınız. Burdan başvuru yaparsanız sorun yok

Ankara veya istanbuldan basvuru yapacağız. Buradan yani turkiye den basvuru yapacağız.

Gürcan abi şimdi ben bizim abiyle konuştum doğum belgesini (Makedonyadaki)tekrar Türkiye’deki ismi soyismini ekleterek Makedonya’dan çıkartcakmışık o şekilde söyledi.

UMITBEY tamam sen nasıl istersen öyle yap sıkıntı yok

Bu sekildede oluyor mu yani kabul , turkiye deki isim soyismi makedonyaya isletip o şekilde dogum belgesi almak.

Abi bu şekilde kabul oluyor anladim,, yazdigim gibi diymi? cunku tekrar tekrar masraf yapmak istemiyorum.

UMITBEY olur sıkıntı yok

Bir bizim kafama takıldı mesela orda yani makedonyada dogum belgesinde useyin yazıyor turkiyede nufusta huseyin yaziyor isimlerde… h harfi sadece fark… bunla ilgili bir islem gerekiyor mu mahkeme acmak veya nufustan halletmek gibi…

UMITBEY siz bu konuları fazla önemsiyorsunuz bence
            İsim denkliğin anlamı isimleri denklemek
            O nedenle sorun yok bir sıkıntı yok

Gurcan abi haklisin, amacim sadece net bilgi olsun diye sordum. Bu konuda arastirmaci ve istekliyim öğrenmek için yani, teşekkür ediyorum bilgi icin 😊 🙏

Gurcan abi birkac duyum vs aldim mülakattalarda yarıya yakin elenme oluyormus bu neden olur? Tum evraklar doğru iken mulakattan neden elenme olur abi?

UMITBEY bir bilgim yok maalesef bu konuda

Mulakatta elendin gectin diye birsey var mi acaba bu konuda peki bilginiz var mi abi?

Vefat eden dedem icin mahkeme acaba nasil sonuc verir, dogum yeri yanlis dogum tarihi dogru. Acaba dogum yerini olumlu karar verip ayni sekilde yazdirir mi yoksa aciklamalar kısmına mi sadece not düşer bunu merak ediyorum. Bir de açıklamalar kısmına not düşerse vatandaşlık başvurusundaki doğum yeri bu açıklamalar kısmında yazanlar şeklinde kabul edilir mi?

Abi son dogum yeri ve aciklamalar ile ilgili yazdigima cevap verebilir misin ? merak ediyorum durumu ve bunun gibi ornek var mi olmus olan.

UMITBEY açıklama yapabilir veya kesinleşmiş kararı apostil yapıp başvuru ya teslm edersiniz sıkıntı olmaz
                  Önemli olan mahkemeden karar alınması ve bunun apostilli olması