gurcan türkiyedeki ad ile makedonyadaki ad arasında bi y harfi fark var,
Onun haricinde doğum tarıhı doğum yerıni türkiyede makedonyadan aldıgıım doğüm belgesi le düzelttridim, (bir sorun olur mu)

selcukbilen isim denklik belgesi onun için var bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

21 gün sonra

Merhaba 89 Bulgaristan dogumluyum. Isim denklik basvurusu yaptim. 2 ay sonra Basvuru sonucunun tarafiniza teblig edilebilmesi icin basvuru makamina muracaat etmeniz gerekmektedir. Mesaji geldi.
    Gittim belgemi almak icin " Doğum belgenizi ve Yabanci makamlarda yaptiginiz isim değisikliğini gösterir belgelerin asillarini yabanci ülke makamlardan apostille ettirerek noter onayli türkçe çevirisi ile nufus mudurlugune … Elimde doğum belgem var ama apostilli degil. Diğer istedikleri belgeleri anlamadim. Beni aydinlatirsaniz sevinirim ne yapmam gerekiyor??

19 gün sonra

bügün babam afına isim denklik aldık fakat önceki uyruk bilinmiyor yazıyor ve eski adı soyadı işlenmemiştir yazıyor. birlikte verdikleri putni lıst za strancr belgesinde eski ismi ve soy ismi ve yugoslavyadan geldiğine dair bilgi var bu durumda başvuruda sıkıntı yaşarmıyız?

alperen hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.
      Doğduğu yerden doğum belgesi almanız gerekecek. Değişiklik yapılacaksa çok dilli apostilli formül A da almanız gerekecek. Sonra diğer evraklarla işlemlere devam edin.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

8 gün sonra

Merhaba arkadaşlar, annem Bulgaristandan 89 göçmeni 75 doğumlu.Dedem ve ananem şu an Çifte vatandaşlar .Annemi de Çifte vatandaş yapabilmek için isim denklik belgesi’ne başvurduk, 10 gün sonra”Basvuru sonucunun tarafiniza teblig edilebilmesi icin basvuru makamina muracaat etmeniz gerekmektedir” yazısı geldi. Bakalım olumlu mu geçmiş yoksa belge mi isteyecekler

Selamlar, 6 eylülde isim denklik için başvurdum 7 aydır bekliyorum. Başvuru durumu 2.aşamadaydı şimdi 1. Aşamaya döndü. Kalktım Ankara’ya gittim sonuc alamadım. Cimere yazdım. ilçe nüfus kapattı kaydı. Sonuc alamadım. Hukuk yoluyla avukatla talep yapabilirmiyim sizce?

CenkOrtancil kimin adına başvuru yaptınız bilmiyorum ama ailenin göç ederken gelen en büyüğü kimse onun adın başvuru yapın. Dedeniz le geldilerse dedeniz adına gibi
        Birde doğum belgesini alarakta nüfus tan talep etme yöntemini deneyin.
        Tabi doğum belgesi için tüm bilgilere ihtiyacınız var biliyorsanız doğum belgesi alın derim.

gurcan teşekkürler. Annem adına yapmıştım. Dedem adına yaptırayım. Vatandaşlıktan çıkış belgesi var. Onu da basvuruya ekleyelim. Yapabilirlerse.

CenkOrtancil dedeniz adına yapın emin olun çıkma ihtimali yüksek.
            Vatandaşlık çıkış belgeniz varsa bence vakit kaybetmeden Makedonya dan doğum belgesini de alın derim.

herkeze kolay gelsin bundan bir bucuk ay önce isim deklik tek tarih değişikliği icin kücükcekmece nufusuna evraklarımı teslim ettik ve bu gün dönüş yaptılar ve deklikteki bir harf tutmuyordiye tarih değiştirmediler ve genel müdürlükten böyle dediler dedi arayan kişi ne yapmam geretirdiğe sorduğumda mahkeme acmam lazımmış dediler başka bir yol bilen arkadaşlar yardımcı olurmusunuz acaba şimdiden tşkler

gurcan dedem adına başvurdum ,cıktı hemen. Belki diğer aile üyeleri daha önceden istemiştr. Şimdi dedemin isim dennliği ile annemin isim denklik belgesi talep edicem dimi? Evrakları Mektup ile göndermek daha iyi sanırım.

CenkOrtancil sevindim dedenizin listesinde anneniz olması gerekir
                O belgeye göre annenizin doğum belgesi için girişimde bulunun bu ara da anneniz içinde isim denklik belgesi talebinde bulunun

Herkese merhaba hepinizin Ramazan ayı mübarek olsun.size bir sorum olacak Türkiye den aldığım isim denklik belgesinde annemin soy ismi suleymonova yazıyor.makedonyadan aldığım izvodta soy isim İbrahim ova yazıyor.sizce vatandaşlık başvurusunda bir sorun olurmu?

Volkan35 Teşekkürler Hayırlı Ramazanlar
                    Türkiye de değişiklik yapacaksanız bu size sorun çıkarır. Yapmayacaksanız direk başvuru yapacaksanız Makedonya da sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Onlar isim denklik verirler diye düşünüyorum. Oradaki bazı soyadlarında göç ederken değiştiğini yani bazen baba bazen dede adı olarak aldıklarını biliyorlar.
                    Bir arkadaşımızda böyle bir durum oldu ve sorduğumuzda herhangi bir sıkıntı yaşamaz biz denklik veririz demişlerdi ordan biliyorum.
                    Durum Türkiye için maalesef geçerli değil o nedenle Türkiye de işlem yapacaksanız büyük olasılıkla mahkeme ile çözmeniz gerekecek. Orda kişilerin aynı olduğunu ispat etmek zorundasınız.

Nail merhaba , aslında çıkan kanunda böyle bir kriter yok , ki biz İstanbul konsolosluğa bizzat gidip sorduk bu 1945 öncesi diye bir limit olmadığını söyledi bence burada bir yanlış anlaşma var