Cemrosh2014 Makedonya Cumhuriyeti eski anayasa mahkemesi başkanı sayın Salih Murat beyin konuşması gayet açık ve net. Dinlemenizi tavsiye ederim.

Manastirli evet onun yazdıklarını okudum , zaten bu kriteri söyleyen sadece kendisi var diğer hiçbir yerde bu kriterden bahsedilmiyor

6 ay sonra

Merhaba Bizim annem için Makedonyadan Evraklarımız geldi çeviri işlemlerini tamamlatarak nufus müdürlüğüne eşitleme için başvuruda bulunduk. Nufus müdürlüğünden gelen belgede doğum yeri ve doum tarihleri tutmadığı için mahkemeye başvurmamız gerektiği yazıyor. fakat başa arkadaşlarımız farklı nüfus müdürlüklerine bağlılar bu müdürlüklerde Makedenyodan gelen her bir evrak ile bir değişiklik yaptıklarını anlattılar. Bizde bu yolla başvuru yapmak istiyoruz fakat belgelerin arkasına mesela doğum yeri değişikliği ile ilgili dilekçe eklemek gerekiyor bunun ile ilgili internette bir örnek bulamadım.Bu konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise yardımınızı rica ederim. Şimdiden Teşekkürler.

MuratBornak Aşağıdaki gibi yazabilirsiniz.

…… yılında Yugoslavya göçmeni olarak Türk vatandaşlığını kazanan …….. TC kimlik numaralı ……, Kuzey Makedonya makamlarından almış olduğum, ekli dosyada bulunan Apostilli Doğum belgesine istinaden 19/11/1951 olan doğum tarihinin 16/03/1951 olarak değiştirilmesini ve vatandaşlık kazanmadan önceki ad soyad bilgilerinin nüfus kaydına işlenmesini talep etmekteyim.

Gereğini arz ederim.
        Saygılarımla.

bir ay sonra

Merhabalar bugün isim denklik başvurusu yaptık. Yarım saat içinde “başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir. “ diye mesaj geldi. Daha sonra garanti olsun diye e devlettende kontrol ettim. İlçe nüfus müdürlüğüne gittiğimizde belgenin olmadığını söylediler. Mesajı ve e devleti gösterdim. Böyle bir durumla karşılaşan var mı? Bilgi almak için Alo 199 ve genel müdürlüğü de aradım ama cevap alamadım 🙁

irem-konak bağlı olduğunuz ilçe nüfus müdürlüğü ne mi gittiniz.
          Bu belge sadece bağlı olduğunuz ilçe nüfus müdürlüğüne gider. Tabi göç edenin bağlı olduğu
          Normalde evrak çıkmış. Yada size bulunamadı belgelerle doğrulayıp gelin verelim derler.
          Bilginiz olsun.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

gurcan evet ikametimizin olduğu ilçe nüfus müdürlüğüne gittik. Eksik bir durum olsa reddedilmiş falan derdi ama inatla daha gelmediğini söyledi. Ama tüm sistemlerde aynı şey yazıyor çözemedim bir türlü. Başka kontrol edebileceğim yerde yok 😕

irem-konak yarın bir daha bakın derim

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

gurcan noterden aslı gibidir olur mu, eşim başvuracak dosyaya çocuklarıda ekleyeceğiz. Çocuklar için ekstra izvod yok.

Asmost eşiniz göç edense çocuklar başvuru yapar değilse çocuklar bekleyecek.
                  18 yaş altı eşiniz aldığında diğerleri ileride çıkabilecek kanuni düzenleme sonrası alacak.

gurcan eşim babasının üzerinden başvuracak, eşim olduda vat. alırsa çocuklar ne kadar bekler bu sırada 18 yaşını geçerlerse başvuramazlar sanırım.

Asmost 18 yaşından küçükler çok beklemez . vatandaşlık aldıktan sonra hemen olur

bir ay sonra

Merhaba
                      İzvod belgesini nüfus müdürlüğüne götürerek isim denklik belgesi için başvuru yaptım. nüfus müdürü doğum tarihi mazeret göstererek denklik vermedi. gelen doğum belgesindeki doğum tarihi le nüfustaki doğum tarihleri arasında gün ve yıl tutmuyor. bunun için ne yapmalıyım?

mahmuthariklar kanunu örnek gösterin geçerli bir doğum belgesi getirildiğinde o örnek alınarak düzenleme yapılır.
                        Nedeni göç ederken bazılarında yaş bazılarında yıl yazıldığı için yaş yazılanlarda 1 sene farkedebiliyor. Sizin aldığınız belge geçerli bir belge olduğu için sistemdekileri değil verdiğiniz belgeyi baz almaları gerek. Bunu bu şekilde anlatın derim.

6 gün sonra

Herkese İyi akşamlar
                          Gürcan Bey e bir şey sormak istiyorum.
                          Makedonya vatandaşlık başvurusu için belgeleri hazırlıyorum.
                          Babam vefat etti. Makedonya doğumlu. Makedonya’dan izvod belgesini aldık. Bugün bağlı olduğum nüfus müdürlüğünden isim denklik belgesini apostilli olarak aldım. Aklıma takılan konu babamın doğum tarihi izvod belgesinde farklı; bunu Türkiye kayıtlarında düzeltmemiz mi gerekiyor?
                          Bir de nüfus müdürlüğündeki memur bu belge vatandaşlık başvurusu için yeterli dedi doğru mudur?
                          Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ferdikorap evet tüm bilgileri Makedonya ile aynı olmak zorunda
                            Mutlaka değiştirin.