@gurcan bey selamlar
Başınız sağ olsun, Allah babanıza rahmet etsin. İzvod almak için Mavrovo’ya gitme niyetindeyiz inşallah. 3 kardeşiz. Anladığım kadarıyla tek bir izvod çıkarıp, apostil yaptırıp üçümüz için çoğaltacağız. Doğru mudur?
Aldığım belgeler
*İsim denklik belgesi

• vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Formül c (babam vefat ettiği için)
    Belgeler apostilli. Üç kardeşin de bu belgeleri hazırlaması gerekli mi yoksa birimiz üzerinden halledebilir miyiz?

ZerrinZerrin Dostlar sağolsun. Amin inşallah. Teşekkürler
    1 adet apostilli alacaksınız. Başvuru yapan kiş sayısı kadar da normal izvod alacaksınız.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

kzlc pirlepe adliye kapısında şort ve terlikte girilemeyeceğine dair poster vardı. Çıkarken fark ettim. Bizde şortluyduk. Polis çok yardımseverdi. Bitolada da apostil yaptırdık. Uyarılmadık.adliyelerde böyle bir kıyafet uygulaması var sanırım.

7 gün sonra

Merhabalar. 2022 nin kasım ayında tüm evraklarım hazır olarak bu belgeyi almak için Ohrid şehrine gittim. Tam 5 gün kaldım. illa bir kıllık çıkartacaklar ya,annemin güncel pasaportunu istediler. Hemen aynıgün numarısını verdim teyit ettirdim bukadar çabuk nasıl hallettin dediler. Şaşkın şaşkın yüzüme baktılar. Bu arada memur bayan türkçede konuştuğu için konuşup sohbet edip gülüşüyorduk. Annemin kaydının bulunduğu karakaplı kalınca bir defterden sıra numarasını bulduk. Memure herşeyi karşılaştırdı tutuyor. Tamam alayım dedim hayır dedi. Sebebini sorduğumda sıkı durun KENDİSİ GELECEK dediler. Ben tabiki şok. Gayet düzgün bir şekilde acaba dedim bir ücretimi var? gibisindene getirdim konuyu. Öküz anlamadı tabi yine hayır ücretsiz sadece anneniz alabilir dedi. Gidip almak isteyen arkadaşlara tavsiyem çok ümitli olmamaları. Belki bölge bölge değişiyordur bu kural. Fakat Ohrid şehrinde işler böyle olmuş. Siz yinede dikkatli olun.

FerhatTezcan çok duyduğumuz bir şey ama ısrar ederek alabilirsiniz sonuçta sizde onun çocuğusunuz.
        Sizinle yine ilgilenmişler bazı yerlerde bakamayız yok aradık bulamadık gibi şeyler söylendiğini bile duydum.
        Siz bence oradaysanız bir şekilde çözmeye çalışın derim. Boşa masraf yapmamış olursunuz

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

FerhatTezcan Ohrid’te memurla Türkçe konuşmanıza rağmenmi bunu yaptı size? Yanınızda isim denklik belgesi yada vukuatlı aile nüfus kaydı belgesi yokmuydu? Yazık olmuş oraya kadar gidipte boş dönmenize. Size yapılana ve yaptığınız onca masrafınıza üzüldüm…

14 gün sonra

Okanalbayrak merhaba, bağlı olduğunuz nüfus müdürlüğünden Formül a,b,c ve isim denklik alıp apostil yaptırmanız ve ardından izvod için ya sizin gitmeniz yada gidecek olan 1. Derece kişiye noterden vekalet vermeniz gerekiyor.

Herkese tekrardan merhaba, usturumca belediyesinden ızod navi belgesini aldık. Belgeyi aldığımız yerde apostil ettirmek istedik fakat memur belgenin uluslararası geçerliliği olduğunu söyledi. Bu yüzden apostil ettirmedik. İkinci olarak belgenin üstünde Ağustos 1954 tarihinde FRYM vatandaşlığından çıktığı belirtilmekte. Daha önce böyle bir bilgi ile karşılaşan oldu mu ? Bu bilginin mevcut olması başvurumuzda herhangi bir sıkıntıya yol açar mı ?

devletsever Türkiye de değişiklik yapacaksanız mutlaka apostilli olması gerekiyor. O nedenle sadece belge uluslararası geçerliliği olmaz

gurcan malesef apostil ettirecek zamanımız kalmadı :/ bu belge ile değişiklik olmasını talep edeceğim eğer olmazsa alternatifleri düşüneceğim. Ayrıca belgenin altındaki notta yazan bilgi hakkında bir bilginiz var mıdır?

gurcan Gürcan bey merhabalar şuan studenicanideyim izvod apostilletip alıcam nasipse birşey danışmak istiyorum başvurumu Türkiye’den yapıcak olursam başvuru için bazı evrakları burda üsküpte çeviri yaptırsam noterde kabul olurmu özgeçmişi mesela birde isim denklik çeviri yaptırılıcakmı makedoncaya onuda yaptırsam burda tanıdık noter buldumda Türkiye’den başvuru yaptırdığımda burda yaptırdığım birkaç evrakın çevirisi kabul olurmu

gurcan bey evrakımı 5dkda aldım işim rast gitti çok şükür Üsküp’ten başvuracaksam işlemlerin sırası Türkiye’den farklımıydı

Nilufer evet olur sadece apostilli izvod çeviri yapılıp Türkiye de işlem yapacaksanız olmaz.
                  Başvuru için gerekli tüm evraklar orda çeviri olursa konsolosluk a teslim edebilirsiniz

devletsever vatandaşlık çıkış bilgileri evlilik bilgileri gibi bilgiler yazar
                  Apostil olmazsa Türkiye de Mahkeme de işlem yapamazsınız

Nilufer çok sevindim . Hayırlı olsun.
                  Üsküp ten başvuru yapacaksanız önce isim denklik yapılması gerekiyor. Bir de izvodda çıkış bilgileri altta açıklamalar bölümünde yazması gerekiyor

Gürcan Bey merhabalar Annem Milino doğumlu İsim denklik belgesini aldım Milino T. Veles yazıyor 1955’te göç etmişler.İzvod belgesi almak istiyoruz.Belgeyi nasıl getittirebiliriz.Bu iş vekalet mi gerekiyor?

Gürcan bey merhaba, vatandaşlık başvurusu için belli bir tarih kısıtı mi var. Ben doğuştan gelen hak olduğu için uluslararası hukuka göre ve AB üyeliği açısından tarih sınırı yok diye biliyorum ama yanlış mıyım. Bazı belgeler için uğraşıyoruz. Teşekkürler

gurcan Merhaba izvodu aldık ama göç ile ilgili herhangi bir bilgi yazmıyor sanırım. Sadece isim vs türü bilgiler var. Çünkü kayıt defterinde başka bir şey yazmıyordu. Yeterli olur herhalde.

June temmuz 2024 son başvuru tarihi

• June bunu yanıtladı.