Route Büyük ihtimal ilk göçmen kişinin alması gerekecek ama bu konuyu da Salih Murat hocamıza soracağız.

Route

Vatandaşlık yasasının 8.maddesinin 1.fıkrası göç eden kişi ve onun birinci derece yakını (Anne, baba, eşi ve çocukları) vatandaşlığa başvurabilir diyor. Bu maddeden yola çıkarak birlikte başvuracaksınız.

Herkese merhaba, benim anneannem 01/07/1942 manastır/ tırnossi doğumlu. 1950li yıllarda Türkiye’ye göç etmişler. Kendisi şu anda hayatta değil ne yazık ki. Annem için vatandaşlık başvurusu yapmayı, akabinde kendim için de süreci başlatmayı düşünüyorum. Konu ile ilgili paylaşımları okudum. Çok değerli bilgiler paylaşılmış. İnşallah güzel sonuçlar alırız.

    Sibelle-d Merhaba, bilmiyorsanız bir genel bilgi olsun. Anneannenizin gerçek doğum günü 01/07 değil, çünkü neredeyse tüm göçmenlere aynı doğum tarihi verildi. 🙂

      Merhaba, benim babamın yeni kanuna göre vatandaşlık hakkı oluşuyor. Babamla beraber ben de aynı anda başvuru yapabilir miyim ? Yoksa önce babamın başvuru yapıp onun vatandaşlığının çıkması mı gerekiyor ? Bu konu ile ilgili nereden bilgi edilebilirim ? Kanundaki maddeyi göremedim. Yardımcı olur musunuz. İyi günler.

        rumeliengin bu akşam saat 19:00′da YouTube canlı yayınında Makedonya Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Salih Murat bu sorunun cevabını büyük ihtimalle verecek.

        ezgikrts göçmenin doğum belgesini göçmen çocuklarının Makedonya’dan çıkartma hakkı bulunmaktadır. Aynı şekilde vekalet de verilebilir.

        Arkadaşlar! Büyüklerimizin bu 1. 7 ile başlayan doğum tarihli kimlikleri sorun olacak gibi. Hocamız olumsuz yorumladı bunu. Biz bunu umarım değiştirmek zorunda kalmayız. Yoksa uğraştıracak baya.

        Ve bu süreç nasıl yapılır, kime başvurulur, neyle başvurulur, ne kadar sürer hiç bilgim de yok. Tekrar yazayım dileğim olsun 🙂

        Umarım böyle bir düzeltme yapmamız gerekmez

        Şu iki soruma cevap verebilir misiniz? Bir tanesini hocamızı dinlerken cevabı ben alamadım veya kaçırdım: Vatandaşlık süreci şu an başladı mı? Yoksa bir şeyi bekliyor muyuz?

        Benim şahsi sorum ise; Doğum belgesini sadece babamın doğduğu Köprülü’den mi alabiliyorum? Kaç gün sürer onu almak? Türk falan oluyor mu nasıl anlatıyoruz alacağımız şeyi 🙂)

          Arkadaşlar Makedonya’dan İzvod Na Rodeni alınacak ve burada 1 Temmuz doğumlu olanların nüfus kayıtlarını düzeltmek için T.C. Nüfus müdürlüğüne başvuru yapılacak.

            Merhabalar babam 1956 makedonya trebetuvis doğumlu ama orada doğmasına rağmen kimliği Türkiye’de çıkarılmış kimliğimde Trebetuvis yazıyor. Ben oğlu olarak vatandaşlığı alabilir miyim?

              Merhaba 2 sorum olacak 1. Torunlar için 11.madde nedir tam olarak yazabilir misiniz 2. Büyük yaşlılarımız varandaşlık başvuru istemediğinden kendi çocukları direk başvurduğunda gerekli istenilen belgede annesinin doğum kayıt belgesi şartı aranıyor mu ?

                Değerli Arkadaşlar;

                Herkese Değerli İlgilerinden Ötürü Teşekkür Ediyoruz. Ayırca forum portalımızın moderatörlerinden @rasjhan ’a da görünen yüzümüz olduğu için ayrıca teşekkür ediyoruz.

                Bu Yayını;

                Youtube’tan İzleyebilir:

                Apple Podcast’ten dinleyebilirsiniz:

                Spotify Podcast’ten dinleyebilirsiniz:

                Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.


                Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.


                Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. 



                  Erdem45 aynı problem bizde de var. İsim denklik belgesi için başvuru yaptık. Bakalım ne olacak sonra Makedonya’da doğum belgesi için araştırma yapicaz sanırım

                  emel nüfus müdürlüğüne neyle başvuru yapıyoruz? Ne göstereceğiz? İzvodNa Rodeni mi? Yoksa kendileri bir şekilde ulaşıyor mu o bilgiye?

                    Mustafa Vefat eden kişilerin nüfus kayıtları kesinlikle değişmemekte. Bu konuda yargıtay kararı var. Mahkemeye nüfus müdürlüğüne karşı dava açılması gerekmekte. Mahkeme sonucuna göre vefat eden kişinin vukuatlı nüfus kayıt örneğinin düşünceler bölümüne "Kişinin doğum tarihi xx.xx.xxxx’dir diye not düşülmektedir.