Makedonya Çifte Vatandaşlık
admin sevgili arkadaşlar umarım bütün herkesin sorularına bir nebzede olsa cevap olmuştur, hepsine değinmeye çalıştık.. Sağ olsun @salihmurat hocamız hepsine cevap verdi… tekrar kendisine teşekkür ediyorum
EfeEmirEken 30 yıl sonra 60 yaşında olurum, olsun oda güzel
Merhabalar, iki sorum var. İlki torunlar için 11. madde nelerdir? veya şöyle diyebilirim. Annem ve Babam birinci derece yakınlıktan dolayı Makedonya vatandaşlığı başvurusu yapabilecekler. Eğer bu vatandaşlığı aldıklarını varsayarsak bu durumda benim hem annem hem de babam Makedonya vatandaşı olduğu halde ben 11. maddeye takılmadan direkt olarak vatandaş olabilir miyim. 18 yaşından büyüğüm.
İkinci sorum ise üzerine bir şey kayıtlı olmayan ve mülkü olmayan birinci derece yakınlar vatandaş olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.
rasjhan yav gözünüzü seveyim ne 30 yılı çok saçma iş baana o pasaport lazımdı ya hayallerim yıkıldı gerçekten babam üzerinden en azından oturma izni alabilirsem o bile iyi yapcak bişe yok
Himes olamıyosunuz büyük ihtimal 11. madde ne harbi
Himes 11. Madde ile ilgili @Okanalbayrak yukarıda detayları yazmıştı, torunlar içinde umut var denildi tabiki bu süreçte herşey biraz da olsa şans gibi. Yasa net ama senin kriterleri uyduğunda o an tamamen kısmet gibi düşünebilirsin 11. Maddeden alamaz deriz ama alınadabilir. O konuda net bir fikrim ne yazık ki yok bende araştırıyorum.
Anne ve baba 1. Dereceden soy bağı ile alıyorsa siz 2. Derecede soy bağı oluyorsunuz yani sizin ne yazık ki muhacirler için belirtilen bu durumda hakkınız olmuyor.
Anne ve babanız orada doğmuş olsa idi sanslıydınız.
Ama ileride ne olur bilmemekle beraber ebeveynlerinizin alması bile bir umut..
Her başvuru net alınacak değil tabi ki ama umut ediyorum ki en azından anne ve babalarımız alsın
Salih Murat Bey ile yapılan videoyu izledim, çok bilgilendirici bir video olmuş, emeği geçenlere teşekkürler. Videoda 1945 öncesi başvurulamayacağına sebep olarak 1945 öncesi Yugoslavya Krallığı olması gösteriliyor. 1918-1945 arası Makedonya, Yugoslavya Krallığı’na bağlı değil miydi? Makedonya, Yugoslavya Federal Cumhuriyeti’ nin devamı olarak değerlendirilirken neden Yugoslavya Krallığı’nın devamı olarak değerlendirilmiyor onu tam anlamadım açıkçası.
admin iyi akşamlar benim Annem ve babam 1940 senesinde istanbula gelmişler 20 li yaşlarda evlilik burda olmuş ikiside çok şükür hayatta babamın doğum tc kimliğinde ustrumca yazıyor onların vatandaşlık alma süreci uzun sürermi başvuru kabul edilirse vatandaşlık İçin benimde ekstra başvurmam gerekirmi teşekkürler
zeynepinbabasi 45 öncesi malesef olmuyor
zeynepinbabasi Merhaba, maalesef 1945 yılı öncesi göçenler kabul olmuyor.
emirkan merhaba, benim annem ve babam makedonya doğumlu. İkisi de her şartı karşılıyorlar muhtemelen vatandaşlığa kabul edilecekler.
—annem ya da babam vatandaşlık aldıktan sonra ben nasıl vatandaşlığa geçeceğim?
—6 aylık bebeğim var. Ben vatandaşlığa geçtikten sonra bebeğim 18 yaş altı olmasına rağmen vatandaşlığa geçemeyecek mi?
—ben vatandaşlığa geçtikten sonra 5 yıl evli kalsam da eşim vatandaş olamayacak mı?
Bu soruların cevabını canlı yayında yakalayamadım, bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim,
Teşekkür ederim,
zmrzvn Bugün Salih Murat beyin anlattıklarına göre siz vatandaşlık alabiliyorsunuz, Eşiniz ise yanlış bilmiyorsam 7 yıl orada oturma şartı var. 6 aylık çocuğunuz alamıyor malesef (Tuhaf bir durum oluyor elbette 6 aylık bebek vatandaşlık almazsa nasıl anne babasıyla yaşayacak? İstisnai durumlar olabilir belki). İleride vatandaşlık aldıktan sonra başka çocuğunuz olursa o oranın vatandaşı olabiliyor (Sanırım orada doğması koşuluyla, bundan da emin değilim). Muallakta olan konular hala var. Bir süre daha bekleyeceğiz sanırım
Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.
Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.
Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz.