yigitsah Size gerekli olacak şeyleri söylediler mi peki şunları şunları almanız gerekiyor başvuru için? O doğum tarihini değiştirmeniz söylenmedi galiba.

Arkadaşlar. 18-21 yaş mevzusu tam olarak nedir?

Babam oradan göçmüş gelmiş, ben 34 yaşındayım. Bi sıkıntı var mı bu noktada vatandaşlık adına?

    Merhabalar, Doğum belgesinin çıkarılması ile ilgili Üsküp Büyükelçiliğine mail göndermiştim. Gelen cevabı sizlerle de paylaşmak istedim

      Route babanızın doğum yeri Makedonya ise sizi ilgilendirmiyor o durum. Sizin başvuru hakkınız var.

        Route merhaba sadece doğum belgesi gerekli. Ben annemle beraber gittim öyle aldım. Doğduğu ilden alınması gerekiyor. Aldıktan sonra apostil yaptırdık biz.

          Selamlar,
          Zaten Makedonya devletine ait resmi bir belge olan doğum belgesine apostil yaptırma gerekliliği kulağa tuhaf geliyor. Yaptıran arkadaşlar, gerekli olduğu söylendiği için mi yoksa sadece ihtiyaten mi yaptirdiniz?

            Gokceli Merhaba. Apostil, bir belgenin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan bir belge onay sistemidir. Yani apostil edildiği anda tüm ülkelerde geçebilen bir belge oluyor, Makedonya’ya özel bir belge olmuyor.

              emirkan Teşekkür ederim @emirkan Apostil işlemine yabancı değilim, söylemek istediğim şey tam olarak aciklamanizda yazan “başka bir ülkede” ibaresiyle ilgiliydi aslında. Belgeyi aldığımız yer Makedonya, başvuru yapacağımız yer Makedonya. Bu açıdan doğum belgesinde apostile gerek olmayacağını düşünüyordum. Türkiye’de de bir şekilde lazım olabilir diye almışken apostilli alma düşüncesiyle apostil yaptiriliyor sanırım. Tekrar teşekkür ederim.

                Gokceli Sonuçta vatandaşlık alınıyor sıradan bir işlem için değil yani.

                Gokceli Mantıken makedonyadan aldıgımız evrak icin apostil gerek yok ama biz isimizi saglama alalım diye aldık 🙂

                Belki TR de kullanabileceğimiz farklı bir durum olursa en azından MK’da belge burada da gecerli olsun nihayetinde, ama standartta normalde ekstrem durumlar için MK’deki evraklar için apostil ihtiyacı olmuyor🙂

                Route Büyük ihtimal ilk göçmen kişinin alması gerekecek ama bu konuyu da Salih Murat hocamıza soracağız.

                Route

                Vatandaşlık yasasının 8.maddesinin 1.fıkrası göç eden kişi ve onun birinci derece yakını (Anne, baba, eşi ve çocukları) vatandaşlığa başvurabilir diyor. Bu maddeden yola çıkarak birlikte başvuracaksınız.

                Herkese merhaba, benim anneannem 01/07/1942 manastır/ tırnossi doğumlu. 1950li yıllarda Türkiye’ye göç etmişler. Kendisi şu anda hayatta değil ne yazık ki. Annem için vatandaşlık başvurusu yapmayı, akabinde kendim için de süreci başlatmayı düşünüyorum. Konu ile ilgili paylaşımları okudum. Çok değerli bilgiler paylaşılmış. İnşallah güzel sonuçlar alırız.