babamın dedesi 1912 kosova priştine doğumlu, ikisi de eski yugoslavya toprağı olduğu için biz de faydalanabiliyor muyuz bu yasadan?
Makedonya Çifte Vatandaşlık
EfeEmirEken Maalesef babanız vatandaş olabilse bile siz olamıyorsunuz. Ben de mağdurum bu durumdan bir torun olarak. Ama ileride yasaların düzenleneceğini düşünüyorum yüksek ihtimal vatandaş birisinin çocukları için. O yüzden torunlar olamasa bile ebeveynler alsın yine de.
emirkan yav ailem benım ıcın olmak istiyordu ne kadar saçma ya neyse sağlık olsun inşallah düzeltirler
emirkan teşekkür ederim. Yani başvuru yapamayacağız torunlar olarak.
EfeEmirEken Bizimkiler de benim için başvuracaklardı ama alamıyorum maalesef torun olduğum için ben de. Yine de başvuracaklar ama ileride ne olacağı belli olmaz.
Nasıl yani torunlar alamıyor mu?
EfeEmirEken aynen benim ailem de o yüzden başvuracaktı. Bize hak doğacak diye düşündükleri için.
arnavut1903 Maalesef.
emirkan gelişmeleri takip edemedim. bununla ilgili yeni bir gelişme mi oldu?
emirkan inşallah
Torun olarak alamasanız bile ebeveyniniz alsın. İleride ne olacağı belli olmaz, K. Makedonya AB’ye yaklaştıkça bu da düzenlenebilir.
arnavut1903 Kuzey Makedonya Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Salih Murat bey ile bir canlı yayın yaptık Youtube kanalımızda. Kendisi açıkladı. Göçmen kişi, göçmen kişinin eşi ve göçmen kişinin çocukları başvurabilir dedi ve annesi veya babası vatandaş olabilse bile torun vatandaşlığa kabul alamayacak dedi.
emirkan hadi ya umarım ileride bununla ilgili bir değişiklik olur.
arnavut1903 Bence olur. Tek Makedonya’da görüyorum vatandaş bir ebeveyn üzerinden vatandaşlık alamamak. Bazı ülkelerde en azından şartları var her türlü vatandaşlığı alabileceğin eğer vatandaş birisinin çocuğuysan, bunda da var tabii ama belirli şartlar uymuyorsa imkansız alabilmek. Şartlar da yeni doğan çocukları vb. kapsıyor yani Kuzey Makedonya için. Bunun düzeltileceğini düşünüyorum ileride.
emirkan ilerde derken umarım 30 yıl sonra değildir
Merhaba.
1896 yılı İŞTİP doğumlu Büyükbabamın Torunuyum. Babam Türkiye doğumludur. Her ikisi de hayatta değil. Ben Torunu olarak İSİM DENKLİK BELGESİ için Nüfus Müdürlüğüne başvurdum. Nüfus Tescil tarihi 1928′den önceki kayıtlar için Savaş Yılları olduğundan İSİM DENKLİK BELGESİ verilemediği tarafıma söylendi. Hatta bilgisayar ekranındaki hatayı bana gösterdiler. Bu normal mi? Ben nasıl bir yol izlemeliyim? Dava mı açmalıyım? Vatandaşlığa dayanak belgelerini mi talep etmeliyim? Torunu olarak Çifte Vatandaşlık alma hakkım olur mu? Yardımlar için şimdiden teşekkürler…