Dostlar forumu okuyordum. Bir güncelleme yapmak istedim. Eğer hakkınızda beraat, düşme, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vs gibi lehinize bir karar verildiyse suçun işlendiği il emniyet müdürlüğüne veya içişleri bakanlığına karar metni, silinme dilekçesi, adli sicil kaydınız (arşivli) ve bir nüfus cüzdanı arkalı önlü fotokopisiyle başvurun. Silme işlemini yapacaklardır.
Keza yargılandığınız mahkemeye başvuruda bulunmanız durumunda da bu kayıtların silinmesi için bir yazı yazabilirler. HAGB aldıysanız düşme kararı sonrasında (ki bu 5 yıllık süreçte hiçbir suça karışmadığınızı gösterir) yine aynı kurumlara aynı şekilde karar metniyle mutlaka başvurun.
CİMER üzerinden de deneyin bence sonuç alırsınız. Ayrıca Ombudsmanlığın (mahkumiyet olduğu için olumsuz olması sizi ürkütmesin içerisindeki maddeleri okuyun orada silinme şartları yazıyor) örnek bir kararını da paylaşıyorum. Ayrıca 2015’ten beri UYAP sistemindeki beraat kararları GBT sisteminde görünmüyor. Görünüyorsa derhal başvurun, hemen siliyorlar.
https://kararlar.ombudsman.gov.tr/Arama/Download?url=20190219/19438/Yayin/Karar-2019-4234.pdf&tarih=2019-08-23T14:09:55.848612