Merhabalar, ben de Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nden 1955 yılında göçmüş bir Rumeli Türkü ailenin mensubuyum. Ekonometrist ve veri bilimci adayıyım, lisans son sınıf öğrencisiyim, her zaman nedir bu ekonometri diye sorarlar; siz sormadan ben açıklayayım, başta ekonomik ve finansal değişkenler olmak üzere her türlü sosyal bilim değişkenini istatistiki ve matematiksel methodlar ile analiz ederek, (ki gelişmiş analizlerde biz bunu bazı yazılım dilleri ve bilgisayar programları kullanarak yapıyoruz) tahmin etmektir. Lisans programına ilk kayıt olduğumda her şeyi tahmin edebiliriz diyen hocama ben de “hadi canım oradan” demiştim, fakat yeterli veri ve uygun modelleme olduğu sürece gerçekten de her türlü tahmini yüksek güven aralığında yapabiliyoruz. Enteresan bir bilim ve bitirmesi epey zor. Seleksiyon çok yüksek. Global ölçekte de doktorada verilen bir eğitim olduğundan, giriş ve orta seviyeli pozisyonlarda ciddi kadro açıkları bulunmakta ve bunu genelde bilgisayar bilimleri/istatistik/matematik mezunları ile ikame etmeye çalışmaktalar. Şaşırmayacağınız üzere Türkiye’de çok da önem verilmeyen bir bilim dalı. Sitenin ise, çok güzel bir amaca hizmet ettiği hususunda özellikle tanışmak, yeni şeyler öğrenmek, birbirimize yardımcı olmak gibi ana başlıklarda sizlerle hem fikirim. Birbirimizi tamamlayarak değer üretebiliriz. Herkese saygılarımla…