shpirti herbir apostilli evrak için noter dahil çeviri 7,5 euro, apostilsiz noter dahil 6,5 euro verdim.. Apostilleri de çevirdik.

NFK Merhabalar, apostil konusu gerçekten biraz kafa karıştırıyor. http://www.nilufer.gov.tr/apostil-islemleri
bu sitede kimlik için noter onayı yapıldıktan sonra apostile verilebiliyor diyor.

Bu arada konsolosluktan gelen ; kurumlardan alınan belgelerde çeviri+noter işlemi sonrası apostile işlemine gerek yok şeklinde bir yanıt aldığımı belirtmek isterim.

• NFK bunu yanıtladı.

Yalcin
    Yalçın bey Merhaba,
    siz istanbuldan evraklarınızı teslim ettiğinizi söylüyorsunuz. Apostile konusunda belki daha iyi destek olur tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. Apositle olarak aldığınız bir belgeyi (Ör:vukuatlı nüfus kayıt örneği) tercüme + noter sonrasında direk olarak mı verdiniz. Yoksa noterden sonra tekrar kaymakamlıkta aposile ettirdiniz mi. Yanıtlayabilirseniz çok memnun olurum.

Selamlar.

emregurses emre bey o konu sonradan bi tik karisir gbi olsa da @gurcan bey gayet guzel ifade etti.
      Ben basvurumu istanbul konsolosluktan yaptim evet. Ama ceviriyi makedonyada yaptirdim o noktada degisiklik oluyor sanirim apostil konusunda.
      Turkiye’de evraklarimi aldim apostil ettirdim onlar o haliyle makedonyada ceviri yapildi ve noter onayindan gecti ondan sonra istanbulda basvurumu yaptim. Ceviri orada yapilacaksa yontem bu ama Turkiye’de ceviri yapilacaksa is biraz degisiyor gibi benim de anladigim.

emregurses Merhabalar,

Babam(gocmen kisi), ben ve ablam icin 18 Kasimda Istanbuldaki konsolosluktan belgelerimizi teslim ettik.
      Siralama su sekildeydi, orn. Nufus Kayit ornegini nufustan aldik, apostil ettirdik, tercume edildi ve en son olarak noterde onaylanip konsolosluga teslim ettik.

emregurses Evrak teslim edenlerden net bilgi almak lazım ya da yerinde gidip netleştirmek lazım sıralama olayını. Mail ile dönüşte Evrak+Apostil+Çeviri+Noter dediler ama insan sonrasında aksilik olsun da istemiyor.

• Ern bunu yanıtladı.

NFK @emregurses türkiyeden basvuracaksanız olay gayet net..
          (konsolsoluğa yüzyüze sormuştum belge+apostil+ceviri+noter…çeviriyi de hangi ülkede istersen orada yaptırt konsolosluk alıyor-hatta konsolsoluk dedi ki apostili çevirtme)
          TÜRKİYE BASVURU İÇİN;
          Belgeyi al , belgeye apostil al…
          sonra ister makedonya ister türkiyede çevirt ve nerede çevirtirsen orada noter onayı al…
          şu anki istanbuldaki memur böyle alıyor. memur değişirse bilemem

MAKEDONYA BASVURU İÇİN
          olayı bi düşünmek lazım.. şöyleki

1- türkiyeden belge al,apostil al, makedonyada çevirt ve makedonyada noter … yada
          2-türkiyeden belge al, türkiyede çevirt,türkiye noter, en son apostil al.. ( böyle olduğu olması gerektiği yazıldı burada)

yukarıdaki 2 nolu açıklamada teslim alan makedon memur apostili de çevir derse muhtemeldir işiniz rast gitmez. ? .. kurumlaşamamış devletlerde ( türkiyenin ilçe nüfus keyfi uygulamaları gibi) yani makedonyada muhatap olduğunuz memur ne derse o.. örneğin apostilleri makedonyada çevirtmeyecektim, basvuru alan memur çevir başın ağrımasın öyle alacağım dediği için çevirttim. sayfa başı 1 euro 15-20 euro bence fazladan verdim..
          imkanın varsa önce muhatap olacağın memura sorulur sonra aksiyon alınır. sorma imkanın yoksa önden apostili de çevirtin..
          Hamama giren terler derler, o kadar masraf yanında 10-20 euro makedonyadan basvurack kişi için konuşmaya değmez herşeyi çevirtin derim.

örneğin VELES teki memur makedonca basvuru formuna sadece kendi bilgilerini gir imzala dedi,
          SVETİ NİKOLAdaki memur her ne kadar eş ve çocukların basvurmayacak olsa da eşinin ve çocuklarının detaylarını da onlarda basvuruyormuş gibi basvuru formuna gir dedi. öyle imzala..

aynı devlet ama 2 farklı memur ? memura sen yanlış biliyorsun deme lüksünüz yok..

merhaba, ben babam üzerinden başvuru yapacağım. kendisi makedonya doğumlu ben türkiye doğumluyum. başvurumu takip edecek arkadaşlar; göçmen (babam ) kendisi başvuru yapmayacak ancak birinci soyu (ben) başvuru yapacağı için; 01.07 olan doğum tarihini düzeltmeye gerek olmadığını iletti. yorumunuz nedir?

OzgurB yanlış bilgi
            Düzeltilmesi gerekiyor.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

OzgurB evet ben makedonyadayım şu an dün evraklarımı teslim ettim eğer babanız kendisi için başvuracaksa düzeltmesi gerekir yoksa sizin için gerek yok.
            Ben bu şekilde başvurdum. nüfustaki arkadaşta bu şekilde söyledi.

saygılar

Belo35 başvurunuzun ilerleyen aşamasında babanız adına biz de olduğu gibi Makedonya da da isim denklik isteyecekler.
              (Kendi iç yazışmalarıyla)
              Bu durumda babanızın doğum tarihleri tutmadığı için sizden ek bekge talep etme veya iptal etme durumu gerçekleşebilir.
              Bu konuda hasas davranın derim.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Merhabalar , benim dedem üsküp doğumlu 1961 yılında türkiye ye göç yapmış dün dedem adına denklik belgesi aldık ve türkiye ye geldiği zaman verdiği belgeleri aldık. Şimdi sorum şu şimdi bizim neler yapmamız gerekiyor acaba yardımcı olabilirseniz sevinirim. Başvuruyu babam adına yapacağız vatandaşlığı alması için . Yardımlarınızı bekliyorum

YunusEmrePEHLVAN isim denklik belgesine istinaden Makedonya dan doğum belgesi almanız gerekecek.
                Forumda yer alan başvuru koşulları ile ilgili bilgilere bakabilirsiniz.

barije banada mektup geldi.gelir durumunu kanıtlayan belgeler isteniyor.4 tapu 1 araç ruhsatı belgesiyle başvurmuştum.ne istedikleri de pek belli değil.

Dgn maaş bodrosu ve SGK kaydı koydunuz mu ?

gurcan
                    Ben kamu calisaniyim, yalnızca bodromu cevirttip noterden onaylattim. SGK kaydı gerekli midir ?

gurcan annem için başvurdum.ec hanımı.babamın gelir durumunu istediler.şirket ortağı kendisi.ne koymalıyım?

Dgn şirketten gelir beyanı ve SGK koyup Annenizde cv sine eşim tarafından geçimim sağlanmaktadır ve ekli belgelerde beyanlar mevcuttur diye yazmasında fayda var

_ipek_ ben de kamu personeliyim.
                        Maaş bodrosu ve kurumumdan aldığım hizmet dökümlerini koydum. Bunları Makedonya da çeviri yaptırıp noterden onaylattım.