gurcan evet gürcan bey. Babam, abim ve ben hep birlikte başvuru yaptık. Biz daha önce de gitmiş ve tetovada polis karakolunda başvuru yapmak istediğimizde oradaki şef bize babanız sağ onu getirip yapmanız işinizi daha netleştirir. Eğer babanız başvurursan onun alma ihtimali çok daha yüksek olduğu için onunda evraklarını hazırlayın dedi ve bize babamın evrakları için bir liste verdi. Bizde bu evrakları tamamlayıp tekrar gittik. Bu şekilde üçümüz başvurumuzu verdik.
Dediğiniz gibi yıl sonunu bulabilir bu sıkıntı değil benim asıl merak ettiğim konu evrakları tam olanlara ve her şeyi kanıtlamış olanlara herhangi bir sıkıntı çıkartırlar mı acaba verip vermeme konusunda. Onu herkes gibi çok merak ediyorum.

gurcan kısaca babam tetova doğumlu olduğu için oraya gidip polis karakoluna başvurumuzu şahsen yaptık. Onlarda verdiğimiz evrakları denetleyip tamamen doğru olduğunu onayladı ve üsküpe göndermek üzere işlemimizi tamamladık. Bize de ekte gösterdiğim evrakı verdi.

Talko bence sıkıntı olmayacak tır.
      Tahminim o ki ciidi bir sayı kısıtlaması olmadığı için rahat olmakta fayda var

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

Talko isime verilmiş başvuru yaptığınıza ve ne için başvurduğunu göster belge.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

gurcan bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim hocam, inşallah talep eden herkes alır. Şimdiden hayırlı olmasını dilerim.

EbruSen O zaman merkezdeki nüfus müdürlüğünden almanız gerekiyor doğum belgesini. 150 dinar belge ücreti. Eğer adliyede apostil yaptirirsaniz 300 dinarda onuj için sizin adiniza bir Makedonya vatandaşı postane yada bankaya yatirmasi gerekiyor.

EbruSen

EbruSen merhabalar, Prilep şehri havaalanına yaklaşık 3 saat uzaklıkta, Bitola şehrine 40 dk uzaklıkta. Sanırım siz Prilep merkezden olabilirsiniz bu durumda Prilep şehrinden doğrum kayıt örneği (İzvod na Rodeni ) çıkarmanız gerekli fakat bu durum vekaletname ile oluyor. Bilginize 😊

Manastirli Türkiye’den aldığım isim denklik belgesini oraya götürdüğümde çeviri+noter+apostil olması gerekmiyor mu? Orada çeviri için zamanım olmayacak zaten.

gurcan Mart’ın ilk haftası olabilir diye birine haber mi gelmiş ? Yeni gördüm merak ettim.

Kahraman ikili ilişkiler ve görüşmeler sonucunda böyle olacağı bilgisi söylendi bana

Derventskji merhaba, isim denklik belgesi için sadece çeviri+noter olması yeterlidir. Türkiye’den alınan bir apostilli belge olduğu için Makedonya’da apostile gerek yoktur. Bilginize

Arkadaşlar başvuruda istenen özgeçmiş için bir format var mi

Colombia
              Her hangi bir format yok.
              Konuyla ilgili poscast te bir örnekleme yapmıştık. Dinleyerek size de yardımcı olacağını düşünüyorum

Merhaba, babamın Makedonya’dan Formül A doğum belgesi var elimizde fakat izvod belgesi yok, görüştüğümüz tercüman başvuru çin Formul A nın yeterli olacağını izvod yerine geçtiğini söyledi. Biz ayrıca izvod alalım evraklara ekleyelim yine de değil mi?

NFK Bir süredir forumu takip edemedim. Bir şey sormak istiyorum. Randevuyu İstanbul’da ki konsolosluk veriyor değil mi? Bu kadar süre beklemek istemeyen direkt Makedonya’dan başvuru yapabilir. Sanırım orada bekletmeden hemen başvuruları kabul ediyorlar?

miyfi izvod eklemeniz gerekecek.
                  Formül A ile sıkıntı yaşayanlar daha önce formda paylaşım yapmışlardı.

Nihat evet doğrudur.

Arkadaslar Merhaba,

Kasim sonu ve ya Aralik ayi icinde basvuru yapip Makedonyadan verdiginiz adreslerinize mektup gelen oldu mu aramizda?

Mutlu Haftalar