ThorThor Rica ederim.

• Поднесете барање за запишување на Вашето дете во книгата на државјани, пред тоа да наполни 18 години; или
  • Вашето дете се враќа да живее во РСМ со Вас, пред да наполни 18 години; или
  • Вашето дете со наполнети 18 до навршени 23 години возраст поднесе барање за запишување во книгата на државјани.

Nihat ilçe nüfus müdürlüğüne diye başlandı yazı ve talepleri yazdık apostilli çok dili izvodu tercüme ettirerek teslim ettik sonra sonuç 3 gün için de olumlu olarak dönüş yapıldı kimlik vs değişimi için çağırıldık o şekil de haloldu

Arkadaslar Merhaba, 9 ay sonra boyle bir mektup geldi cevirisi icin yardim rica edebilir miyim?

Gknatkn Google lens kullanarak çeviri yapabilirsiniz
      İçeriye hangi belgeler verdiniz bilmiyorum ama 3 adet eksik evrağınız var
      Doğum yeri değişikliği Doğum belgesi
      İsim denklemek Makedonya da
      GBT kaydı veya UYAP kaydı.
      Hangisini verdiyeseniz diğerini alın. Genelde GBT verince dönüş olmuyor. Herhalde UYAP koydunuz

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

gurcan
        Merhabalar, anladigim kadariyla dogum yerini. Urgancili-Doyran yapip dogum belgesini tekrar verin diyor.

Isim denklemek makedonyada demek; babamin buradaki ismini soy ismini Makedonyadaki izvoda isletmek demek diye anliyorum. Dogrumudur? Sonrasinda tekrar izvod alip gonderecegiz.

Hem sabika kayidi hemde savciliktan sorusturma-kovusturma yoktur belgesi koymustuk hem kendim hem babam icin. Ayrica polis karakolundan GBT mi vermemiz gerekiyor anlamina geliyor yazida? Ayrica bu GBT babam icin mi yoksa benim icin mi olacak?
        Cok tesekkur ederim

Gknatkn aynen öyle
          Genelde UYAP koyanlardan ek belge istiyorlar.
          GBT koymak en mantıklısı.
          Kimin adına isteniyorsa o kişi yapacak.
          Elinizde apostilli belge varsa hemen değişiklik yaparsınız sorun olmaz.
          Denklik işlemi için bir yol buşmaya çalışın. Yoksa oraya gitmek zorunda kalırsınız.
          GBT ilçe emniyet ten alıp apostil yaptırın.
          Bunları kısa sürede yapmanız gerekiyor

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

gurcan abi 2019 da aldigimiz apostilli izvod var , tercumesinide yaptirmistik. Nufustan dogum yerini degistiririz hemen diye dusunuyorum.

Makedonyadaki izvoda turkiyedeki soy ismi ekletmek icin hangi belgeye ihtiyacimiz olacak peki bir sekilde halletmeye calisacagim onu 🙂

Gbt icinde buyuk ihtimal benimkini istiyorlar cunku mektup benim adima gelmis. Cok tesekkur ederim.

Gknatkn senin adına gelmiş de sen vereceksin.
              Evrakların içeride var birini buldur denklk yaptır sıkıntı olmaz 15 dk iş normalde Türkiye deki ad soyadı oraya işleyecekler. Genelde kendi olmazsa yapmıyorlar ama siz deneyin

gurcan deneyecem abi bakalim, nufusa sorduracaz belki direk yapmasalarda vekaletle ordaki izvodu degistirirler.

Gknatkn Makedonya da takılırsan haber ver ne yapabilirim bakarız.

Nihat Sanıyorum yapabilirsiniz çünkü benim babamın ikameti İzmir’de. Ben vekaletname ile İstanbul’da yaptım işlemi

gurcan saol abi, dogum yeri duzeltilmis Turkiyeden alinan dogum belgesinin apostilli halini, gbt belgesinin apostilli halini makedonyada tercume + noter yaptirip Istanbuldaki konsolsuga verebilir miyiz? Ayrica yine bu eksik belgeleri benim adima makedonyada adresini verdigimiz kisi vekalet olmadan Makedonya makamlarina teslim edebiliyor mu? Eger edebiliyorsa nufusa mi vermesi gerekiyor yoksa Uskupteki ic islerine mi teslim edilmesi gerekiyor? Cok saolun

Gknatkn isim denklik Doyran dan yapman lazım. Belgeler orası mı istiyor bakmak lazım ama bildiğim oraya höndermen lazım yani doğum yerinden

gurcan peki benim eksik evraklarimi oradan baska biri doyran nufusa teslim edebilir mi?

Gknatkn normalde eder sıkıntı olmaması lazım

hund35 Makedonya da ki adres e gelir