gurcan tamamdır peki ben oraya kimlik ve tapu göndereceğim onu da noter tasdikli mi göndermem gerekiyor

shpirti kimliğe gerek yok renkli fotokopi gönder
    Tapuyu nasıl aldıysan ona göre istersen apostil yaptır. Kolay olanı tercih et derim

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

gurcan tapu için demi apostil ettireyim göndereyim o zaman çok sağolun Bu tapu apostil de kaymakamlıkta olur sanirim

shpirti tapuyu nerden alacağınıza bağlı
        Noterden çoğaltırsanız hemen apostil yaparlar
        Elektronik alırsanız apostil olmaz

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

gurcan Gürcan Bey halen kimsenin başvurusunun sonuçlanmaması normal mi hiç kimse mi uygun bulunmadı şu ana kadar

Rahşan Hanım vardı 6 ay önce başvurmuştu ne oldu acaba yoksa bunların vatandaşlık vermeye niyetleri yok mu?

IZEZ6373 şuan son aşama da olduğunu ve verilecek olduğunu biliyorum.
            Az daha sabır olursa mutlaka duymaya başlayacağız.

gurcan
              Merhaba bilgi amaçlı bi açıklama yapmak istedim.
              Ben Türkiyede istanbul makedonya konsolosluğuna vatandaşlık başvurusu yapan ilk kişiyim 03.09.2021 günü başvurdum.
              Şubat ayının başında makedonyada referansıma gidip beni sormuşlar hakkımda detaylı araştırma soruşturma yapmışlar sonra Manastır vatandaşlık polisinden şubat ayının ortasında mülakat daveti aldım ayrıca aileminde doğum belgelerini istediler.
              Bende 1 hafta içinde makedonya bitolaya gidip varandaşlık polisinde 2.5 saat makedonca mülakata girdim.Çok olumlu geçti benim için bence sürecin en önemli kısmı buydu çünkü bu polislerin vereceği rapor en önemlisi.
              Sonra polis artık benim evraklarımı MİT polisine göndericeklerini ve sonuç beklememi söyledi süreç böyle devam ediyor.Bilgilendirmek istedim süreç uzun ve sabır gerektiriyor Herkeze hayırlı olur inşalah.

GKMENYOLDA
                Makedonca mülakat kısmını ilk defa duydum.
                Diğer referans a sorulması araştırılmasını ek evrak istenmesini duydum. Makedonca mülakat bana ilginç geldi. Siz bildiğiniz için Makedonca mülakat yapmış olabilirler mi ?
                Biraz daha açarmısınız konuyu

GKMENYOLDA Makedonca mülâkat tercüman ile mi oldu çünkü başvuru yapanların %90 ı Makedonca bilmiyor ve özellikle başvuru için Makeodnca bilme zorunluluğu yok diye hatırlıyorum yanlışmıyım bilemedim

shpirti

GKMENYOLDA

gurcan

gurcan
                    Evet ben bildiğim için mülakata tek aldılar.
                    Öğrendiğim en azından kendini ifade edecek kadar bilmek önemli bu süreçte makedonca bilen ile tercümanla mülakata giren arasında bir seçim olurmu bilmiyorum. Ama süreci çok detaylı tecrübe edindim önemli olan orjin makedonyalı olamnız işiniz sigortanız en önemlisi sabıka sicil durumunuz kriterler bunlar üzerine müşakattan edindiğim tecrübem bu.

GKMENYOLDA açıklama için teşekkürler.
                      Bilenlerle Makedonca yapılması gayet normal diğer türlü aykırı bir durum olurdu.
                      Mülakat bu işin son aşaması olduğunu duymuştum ama siz den anladığım sonun 1 öncesi gibi geldi.
                      Hakkımızda hayırlısı inşallah.
                      Bildiğim en kısa sürede vatandaşlıklar verilmeye başlanacağı biraz daha bekleyeceğiz.

gurcan

gurcan
                        Evet geçen haftada üsküpteydim evrağım artık İçişleri bakanlığı Vatandaşlık bürosu TRT binası 9. Katta artık son aşamada gittim soruşturdum.
                        Süreç için acele etmeyin sabırla beklemek gerek bir haber alırsam gruptan paylaşçam👍

Bilgilendirme için teşekkürler.Ben Makedonca hiç bir kelime bilmiyorum. Acaba benide Makedonyaya çağırıp Makedonca mülakat yaparlarmı bu konuda bilginiz varmı en azından kursa yazılmak gerekecek.

aysel mülakat yapma durumu olursa ya Türkçe bilen biri yapar yada tercümn yardım eder. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

teşekkürler sağolun

GKMENYOLDA Manastır merkezdenmi yoksa Mogila’ya bağlı bir köydenmisiniz? Sizinle birlikte o dönemde 6 kişi daha mülkata davet edildi. Onların mülakatlarıda Makedonca ve Arnavutça gerçekleşti. Mülakatı gerçekleştiren polis mülakat sonrası vatandaşlık almamak için bir neden göremediğini iletmiş ve evrakları içişlerinde ilgili daireye yönlendirmiş. Hatta oradan ilgili kişinin bilgisini iletmiş.

Manastirli
                            Manastır köyündenim trnovci den
                            Mülakatı yapan polis ilk mükakata giren ben olduğumu söyledi çok olumlu geçti mülakatım bence sürecin en önemli kısmı mülakat vatandaşlık polisi artık evraklarımı üsküp içişleri bakanlığıma göndericeğini bundan sonra fotoğraf çekimi için çağırılıcağımı söyledi süreç uzun ve sabır istiyor bilginize….

Arnavutçası veya makedoncası olmayan ne olacak o zaman eleyecekler böyle böyle

shpirti Makedonca veya Arnavutça bilmenize gerek yok. Türkçe bilen tercüman yada polisler var. Bazı şehirde mülakat esnasında bir akraba yada tanidiginizada izin veriyorlar. Kendiniz Makedonca biliyorsaniz sizi tek alıyorlar. Bu arada Makedonya’da Türklerin yoğun yaşadigi Valandovo,Strumica,Gevgeliya, İştip, Veles, Kavadarci ve Üsküp şehirlerinde Türkçe bilen memurlar var. O aşamaya geldiginizde bir çare bulunur merak etmeyin.