muratssonmez gideceğiniz yere göre değişiyor maalesef
Genelde isim denklik ve vekalet yetiyor tabi apostil li ve çevirili ma bazı yerlerde isim denklik bile yetiyor. Gideceğiniz yere daha önce giden biri varsa o yardımcı olursa daha yi olur.
Bu nedenle nereden alcağınızı yazarsanız forum da bilgi veren olabilir.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

gurcan Teşekkür ederim yanıt için Gürcan Bey. Radoviş’e gideceğim daha önce giden var mı acaba ?

muratssonmez radoviş te sorun yaşamazsınız.
      Bir sorun yaşarsanız burdan haber verin yardımcı olmaya çalışırım.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Teşekkür ederim Gürcan Bey, yine de annemden vekalet alayım ve vekaleti apostil edip çevireyim değil mi?

muratssonmez isim denklikte oğlu olduğunuz belli ise bence vekalet gerekmez.
        Sen bana belge gönder burdan ben sen gitmeden hazırlatıyım.
        Birde ne istiyorlar öğreniyim. Radoviş bizim orası orda bayağı akraba var benim

muratssonmez isim denklikte oğlu olduğunuz belli ise veya aile nüfus kayıt örneği alırsan orda da belli olur o zaman bence vekalet gerekmez.

Yardımlarınız için teşekkür ederim Gürcan bey

Merhaba, Merkez Jupa seyahat planı olan var mıdır? İzvod konusunda destek talebim olacak

Makedonya için planlama yapmaya çalışıyorum,gitmek mi daha mantıklı oradan birine vekalet verip doğum belgesini temin ettirmek mi daha mantıklı işin içinden çıkamadım…Vekalet verip iş çözen oldu ise yardımcı olabilir mi?

emel her zaman için ilk belgeyi vekalet ile ordan aldırmak çok mantıklı sonrası orda tercüme ettirip orjinal evraklarla birlikte oraya gidip noter yapıp evrak teslim etmek en mantıklı ve en uygun yoldur bilginiz olsun.
            1 sefer gider ve tüm işlemleri bitirmiş olursunuz. Diğer türlü 2 sefer gitmeniz gerek ve bu size toplam tüm masrafları düşündüğünüzde belkide yarı fiyat bu işi bitirmiş olcaksınız.
            Karar sizin

gurcan var mıdır bu işi yapan bildiğiniz biri,yada daha önce yaptıran varsa benimle paylaşabilir mi iletişime geçeyim?

emel izvod hangi şehirden alınacak ne yapılacak bununla ilgili bilgi paylaşırsanız forumda orada yaptıran birileri çıkacaktır.

• emel bunu yanıtladı.
                • emel bunu beğendi

gurcan babam Pirlepe doğumlu,sanırım oradan halledeceğiz…

Üsküpteki grevle ilgili bir gelişme varmıdır? Bilgisi olan bilgilendirebilirse sevinirim. Üsküp/Aerodrom belediyesinde olacak işlemlerim.

gurcan Foruma uzun süre giremedim Gürcan Bey pardon. Nereden ulaşabilirim sizlere?

5 gün sonra

admin Merhaba, Transit schengen vizesi normal vizeden daha mı uygun oluyor? Tşk.

UfukTemizkan Merhaba biz de Yunanistan üzerinden Makedonya’ya seyahat için vize başvurusunda bulunmuştuk. Kosmos Vize Merkezi diye bir firma üzerinden başvuruları alıyor Yunanistan Konsolosluğu. Bu hafta içinde randevum vardı. Transit vize şeklinde bir vize kategorisi mevcut değil maalesef. Vize merkezindeki görevli konsolosluğun neden uçakla gitmediğimizi sorabileceğini belirtti. Ayrıca Yunanistan’da konaklama göstermeniz faydalı olabilir dedi.

Bunun dışında istenen evraklar için bu bağlantıyı kontrol edebilirsiniz: https://www.kosmosvize.com.tr/tr-tr/vize-kategorileri

Takip ettiğim kadarıyla Yunanistan vize konusunda çok sorun yaratmıyormuş. Ancak belgelerin eksiksiz ve tam olmasının önemi büyük tabii.

Eğer hususi araç ile gidecekseniz araca 47.5€ (15 günlük) yeşil kart almanız gerekmekte. Ayrıca seyahat edecek kişilerin seyahat sağlık sigortası olması gerekiyor. Ben seyahat sigortasını 7 günlük yaklaşık 100 TL’ye yaptırdım. Araç size ait değilse vekalet almanız gerekiyor.

UfukTemizkan Vizeniz olmadan karayoluyla ne Bulgaristan nede Yunanistan üzerinden Makedonyaya gidemezsiniz. Vizeyle uğraşmak yerine uçakla Üsküp’e oradan uyvun fiyatlı araç kiralayarak İştip’e gitmeniz çok daha kolay ve stressiz olur. Yunan ve Bulgar polisiyle uğraşmazsınız. Vize ücretlerini + yakıtı + yeşil sigorta poliçesini ve araç dezenfekte masraflarını uçak biletleriyle karsilastirmanizi öneririm.