Sırbistan da vatandaşlığa yardımcı olacak avukat yokmu orda yaşayanlar bu işleri daha iyi bilir bizim ailce 5 sene bitti 6 ıncı senedeyiz

    erennere benim beş sene bitti 6 ıncı seneye giriyor hala ses yok sorulacak yer yok yalan galiba

      erennere Şuanda Niş’teyim. Dün Belgrad ve Novipazardaydim. Burada artik bu mesele konusulmuyor. Birkac yetkiliye sordum ancak gecmis dönemde yasanan sorundan dolayi AB sanki bir ceza yada yaptirim uygulamis gibi. Aile birlesimi ve yatirim haricinde hicbir basvuruya cevap verilmiyormus. Sırbistan’da son durum bu.

      Pinara Avukata hiç gerek yok. Boşuna para harcamayın. Başvuru yaptiktan sonra tek yapilacak iş sakince beklemek. Soru sormaniza dahi tahammülleri yok. Bilginize…

      Pinara Buradayken Sancak bölgesinde şu bilgi paylasildi. 7-8 önce başvuran çok olmuş ancak bu süreden bekleyen çok fazla kişi varmis. Hatta bu bekleyenlerin %95′ i slav diline hakim göçmenlermiş. Buna rağmen ses yok bakanliktan ve hükümetten.

      4 gün sonra

      admin vele s şehrinden başvuracağız ilçe bazında evraklar değişiklik gösteriyor mu anlamadım bir videoda üsküp ten başvuruda imza sırküsü de istemişler gideceğiz ama eksik bir evrakla gitmekten terslik olmasından endiseleniyorum maaş onaylayan imza sirkusu

      bir ay sonra

      Ben şey sorcaktım arkadaşlar şimdi büyük babam sırbistanlı osaniça diye bir yerde doğmuş ben direk büyük babadan alabiliyormuyum yada annemindemi alması lazım ve belgemizde yok

        AliArdaYlmaz Merhaba, eğer değişiklik olmadıysa Sırbistan için torunların (yaşa bakılmaksızın) başvuru hakları vardı. Yani önce annenizin alması zorunlu değil. Doğduğu yerden izvod, yani doğum belgesini çıkartmanız gerekiyor.

          Doğduğu yerden oraya gitmemiz lazım mı yoksa türk konsoluklarından veya mail atarak olurmu
          arkadaşlar çok bilmiyorum da üzgünüm bide isim denklik nedir nerden alınır

          xakah

            AliArdaYlmaz İsim denklik belgesini nüfus müdürlüğünden alıyorsunuz, göç etmeden önceki kimlik/nüfus bilgilerinin olduğu bir evrak. Sırbistan’daki doğum belgesini bulmanızı kolaylaştırır. Buradaki konsolosluğun izvodu (doğum belgesini) bulmak için yardımcı olacağını samıyorum, isterseniz danışın ama ümitlenmeyin. Sırbistan’da araştırma yapılması gerekmekte. Orada tanıdığınız kimseler varsa iletişime geçmeniz gerekir.

            11 gün sonra

            Merhaba,bende vatandaslik icin bir soru sormak istiyorum.Dedem Prilejpole dogumlu kendisi vefat etti.Onun uzerinden vatandaslik basvurusunda bulunacagim.Fakat annem de Makedonya dogumlu.Basvuru yaparken annemin belgelerini de toplamak zorunda miyim? Makedonyadaki dogum belgesi ,denklik belgesi vs )Bu sekilde basvuru yapmis biri varsa yada fikri olan varsa yardimci olursa cok sevinirim

              SeydaAlan bazı belgeler annenizle alakalı onlar olacak diğer türlü gerek yok

              Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

              Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

              bir ay sonra

              Herkese Merhaba!

              Benım adım Rade Zatezalo. Sırbıstan’dan avukatım.

              Turkçe öreniyorum ama hala iyi değiliım. Pratık yapmak ıçın buradayım. Çok fazla Google translate kullanacağım, şimdiden özür dılerim.

              Vatandaşlıkla ilgilı herhangi bir sorunuz varsa, lütfen sorun. Ayrıca bana şu adresten de yazabirlirsınız:
              ………………@…………….

              Ben Konsültasyonlar için ücret almıyorum. Bu yüzden korkmayın. 😄

              Mutlu Yılar.

              Edit: moderatör
              Sırbistan vatandaşlık konusunda sizinle irtibata geçmek isteyen olursa mail adresiniz isteyen üyemiz ile paylaşılacaktır.

                RadeAvukat

                Zdravo!

                Vatandaşlığa başvuralı 5 sene oldu ama hala olumlu veya olumsuz cevap gelmedi. Sizce bu süreç neden bu kadar uzadı ve daha ne kadar uzar? Bu arada annem Sırbistan vatandaşı ve bizde onun üzerinden başvuru yaptık.

                Hvala puno

                  xakah
                  Tembel yönetim. Personel eksikliği. Çok sayıda başvuru sahibi.

                  De, nereye başvurduğunuzabağlıdır.

                  Sırbıstan’da ise, 3-5 yıl bekleme

                  İstanbul konsolosluğundaiseö 5 yıl artı bekleme.

                  Onlara baskı yapmalısın.

                  Elbette Sırbistan’dan gelen kişi İçişleri Bakanlığı’na ve Sırbistan Konsolosluğu’na çok daha kolay yaklaşıp itebilir.

                  Srdačan pozdrav. Selamlar.

                    RadeAvukat Anladım. Eylül 2018′de İstanbul’dan başvurduk biz, 6 kuzen. Hepimizin de anneleri Sırbistan vatandaşı.

                    Konsolosluğa ne tür bir baskıda bulunabiliriz ki? Bizden önce alanların bu kadar beklediklerini sanmıyorum. Bu yüzden baba tarafımdan dolayı da Makedonya vatandaşlığına da başvuru yapacağım, muhtemelen o daha çabuk çıkacaktır 😀

                    Bu arada forumda soran çok oluyordu; siz ilk ağızdan, soybağı ile Sırbistan vatandaşlığına kimlerin başvurabileceğini ve gereken evrakları da yazabilir misiniz? Bu bilgilerin güncel haline ulaşmak biraz zor oluyor. Muhtemelen bu bilgilere ihtiyacı olan çok kişi vardır forumda.

                    Teşekkürler desteğiniz için

                    Basınç hakkında. Konsolosluk / İçişleri Bakanlığı’nı aramanız ve davanın durumunu sık sık kontrol etmeniz gerekir. Ayrıca şikayetler, itirazlar yazmak.
                    2013 yılında bir kişinin başvurduğu ve 2020 yılında yardım için benimle iletişime geçtiği bir davam vardı. İçişleri Bakanlığı’nda davayı kontrol ettim ve vatandaşlığının 2017′de onaylandığını gördüm!!! ama neredeyse üç yıl boyunca İstanbul Konsolosluğu’na göndermediler…
                    Prosedür şudur:
                    Davayı aldığımda, kişinin vatandaşlık başvurusunda bulunup bulunamayacağını kontrol etmek için her zaman Konsoloslukla iletişime geçerim.
                    Bu amaçla her zaman benden önce danışanın isim denkligi ve seyahat belgesi istiyorlar.
                    Kontrol ettiklerinde, bana başka hangi belgelere ihtiyaç duyduklarını söylüyorlar ve daha sonra müşteri için Konsoloslukta bir toplantı planlayabilirim.
                    Konsolosluk daha sonra belgeleri Belgrad’a gönderir. Onayladıklarında İstanbul’a geri gönderiyorlar.
                    Sırbistan’da da başvurabilirsiniz, ancak müşterinin şahsen gelmesi gerekir.
                    Çoğu durumda müvekkilin 20. yüzyılın başlarında veya 19. yüzyılın sonunda Sırbistan’ın mevcut topraklarında doğmuş ve Türkiye’ye göç etmiş büyükbabaları veya büyükanneleri vardır.

                    Çok fazla Google Translate için özür dilerim.