@Manastirli Yukarıdaki yazdıklarınızı okudum. Bizim aile yarı Torbeş yarı Arnavut. Yani dedem Torbeş anneannem Arnavut ikisi de Kuzey Makedonya doğumlular. Etnik kökenleri işi nasıl değiştiriyor bir anlatabilir misiniz hepimize?
Açıkçası Kuzey Makedonya’nın şu anki hükümetinden pek bir şey beklemeyelim diyorum. VMRO-DPMNE aşırı milliyetçi, Chicago Üniversitesi’nde öğretim yapan Dr. Michael Sells’in hristoslavism (christoslavism) olarak adlandırdığı bir görüşe eğilimi olan bir parti. Vatandaşlık kanununu değiştirdikleri için ve Yunanistan’la olan Prespa Antlaşması’ndan dolayı toplum parçaladı SDSM’i geçen seçimde. Ve söz konusu Antlaşma’ya uymuyor bile şu anki hükümet, ülkeye hâlâ eski ismiyle hitap ederek. Toplumun güçlü bir kesimi gözünde Osmanlı İmparatorluğu’na kimliklerini satan şahısların torunları olmamız bizi istenmeyen şahıslar yapar. Müslüman olalım ateist olalım, Torbeş olalım, Türk olalım, Arnavut olalım, laikçi olalım dinci olalım önemli değil. Hristoslavist kesimin gözünde biz satılmışız.
Bu işi sadece SDSM’i destekleyerek ve SDSM’in bu konuyu parlementoda tartışma konusunu yapması için lobilemekle ilerletiriz. Yoksa VMRO-DPMNE hükümeti altında bu ilerlemez. Benim gözümde bunun yüzünden SDSM tekrar hükümete dönene kadar bizim işimiz ilerlemeyecek. Ne demek bu? En az 2028′e kadar bekleyeceğiz!