gurcan Cevabınız için çok teşekkürler. Görüştüğüm kişi, kayınpederiniz hayatta olmadığı için onun düzeltmesinin yapılmasına gerek yok, isim denklik belgesi izvod belgesi yerine geçiyor diyor, zaten evraklarda eksik varsa başvuru yapamazsınız, ben izvod belgesi olmadan bir çok başvuru yaptım diyor. Ben sizinle isim denklik belgesini nasıl paylaşabilirim? İsim denklik belgesinde kayınpederimin Türkçe adı soyadı yazıyor, açıklama kısmında ise özetle; İskan kanunu kapsamında Türk vatandaşlığını kazandığı, vatandaşlık dosyasında Türk vatandaşlığını kazanmadan önceki ad ve soyadını gösterir belge olmadığı için isim denklik belgesinin düzenlenemediği, düzenlenebilmesi için doğum belgesinin yabancı ülke makamından temininin gerektiği yazıyor. Kayınpederimin doğduğu köyü, oradaki adını yada soyadını bilemiyoruz, elimizdeki tek kayıt nüfus kaydında doğum yerinin Üsküp gözükmesi, diğer yandan doğum tarihi 1 temmuz gözükmüyor 01.03.1930 olarak gözüküyor. Doğum belgesine ulaşabilmek için bu dediğim bilgiler yeterli olursa eğer sizden destek almak isterim.
Birde başka bir yakınım dedesi üzerinden başvurmak istiyor, dedesi halen hayatta, benim arkadaşım torunun çocuğu durumunda. Torun arkadaşımın annesi oluyor, annesi torun olarak kendisi de torunun çocuğu olarak başvurmak istiyor, torunun ve torununun çocuğunun başvurusu mümkün mü o hususta da sizden bilgi rica ediyorum.