gurcan Niyetim sizi kırmak değil ve direk size son kez hatırlatmak istiyorum: Yaptıklarınıza müteşekkirim ve şahsınıza karşı bir husumetim yoktur.
Ancak birlik olmanın gücüne inandığım için ve bu kontekstte merkeziyetsiz olan bir demokratik ilerleme yoluna inandığım için farklı bir perspektif sunuyorum yurttaşlarımıza. Açıkçası, ifadelerimde saygısızlık bulunmamasına rağmen, içeriğe değil de sadece algılanan üsluba odaklanılmasını üzüntüyle karşılıyorum.
Toplu hareket etmenin nasıl bir zarar doğuracağını nesnel olarak açıklarsanız sevinirim, ve belki o zaman beni entellektüel bir şekilde susturursunuz. Sizin donanımlı ve bilgili olmanız, fikirlerinizi temellendirmeden ve mantığı ortaya sürmeyerek paylaşmanıza engel olmamalıdır. Size yardımlarınız ve bilginiz dolayısıyla güveniyorum ama dediklerinizin mantığını okumaya şansım olmadan ben maalesef sizin düşüncelerinizle hemfikir olamam. Ve eminim ki aramızda benimle hemfikir olan arkadaşlarımız var.
Eğer cevap vermek istemezseniz de şunu unutmamanızı arz ederim. Sizin düşmanınız değilim. Bilakis, ben sizin yurttaşınızım ve biliniz ki size ve sevdiklerinize vatandaşlık çıktığı zaman ben de sevineceğim. Eşitlik çerçevesinde size zeytin dalı uzatıyorum. Bu konuda ilerleme kaydetmek istiyorsak, her iki görüşün de (sizin gibilerin muhafazakarlığınız ve benim gibilerin aktivist eğilimlerim) bu süreçte olan önemini kabul etmeliyiz.
Size ve buradaki herkese iyi günler dileyerek saygımı iletiyorum. Yazıklarımı okuduğunuz için teşekkür ederim.