Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba🙂
Uzun bir ara verip sayfaya geldigimde vatandaslik icin gelisme olmustur yorumlarini gormek istemistim ama maalesef yine basladigimiz yerdeyiz…
Burada olmadigim surec icerisinde tum ilgili birimlere ve kisilere surecin uzamasi ile ilgili ve bizlere donus yapilmasi ile ilgili gerekli yazismalari yapmama ragmen, surec devam ediyor tarafiniza bilgi verilecektir donusu yapilmaktdir..
Bilenler bilir, 2021 yilinda eylul sonu biz basvuru yaptik 2026 yilina geldik, sonuc beklemede….
Bizlere bu surecte bilgi paylasimlari yapan, onculuk eden STK ve ilgili Partilerin de artik bu surece el atmasi ve burada yasanilan duruma mudahale etmesi gerektigini dusunuyorum… Olmayan birsey talep edilmemektedir, insanlarin hakki…
Kuzey Makedonya’da Rumeli Turklerini temsil ettiklerini ileten partililerin bu duruma sessiz kalmalarini da ne yazik ki anlamiyorum….
Uzun zamandir yazmayayim yazmayayim dedim ama gercekten artik uzucu bir hal aldi bu durum… 79 yasinda basvuruya hak kazanmis olan bir vatandasin omru yetecek mi bu beklenen surecte gercekten anlamiyorum… Guncel yas 84 oldu…
Allah uzun omur versin diyelim o zaman….
Bu arada evlilik yolu ile vatandaslik alimlari bile henuz yeni 4-5 aydir biraz hizlandi gibi… ama onlar bile belirtilen kriterlerin ustune max 2,5 yil beklemis…