• Kuzey Makedonya
  • 01.07.XXXX Tarihli Doğum Gününün Türkiye Nüfus Kaydında Düzeltilmesi

nurayolak forumda nüfus mahkeme ile ilgili bir başlık var orada örnek dilekçe paylaştım

• muge bunu yanıtladı.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

6 gün sonra

gurcan aslında isyanım kendimeydi bahsettiğiniz gibi geç haberdar olmaktan ve de ee tabi birazcıkta bu işin nufus mudurluklerınden alınmış olmasına… neden yani neden bu kadar basit şeyler maddi ve manevi olarak insanı yoruyor . makedonyanın değil türkiyenin bunu yapması zoruma gidiyor. yani mantıken nufus mudurlugune evrakları sunup dılekcenı yazarsın kendılerının yapmıs oldugu hatayı duzeltırler onlarda. herkesın işi adlıyede su gibi akmıyor malesef. ölü kişiye düzeltme yapılamaz denılıp ıtıraza gıden davalarda var. vatandas olarak ugrasmaya ugrassan yetemıyorsun avukat tuttum desen dunya masraf. bu kadar basıt seylerın cetrefıllendırılmesıne gercekten sınır oluyorum. tek ısyanım bu esasen 🙂)) yoksa süreç bence bir çok ülke vatandaşlığı taleplerine göre normal ve daha kolay. anlaşılan son durumlara göre nufus mudurluklerını beklemektende umudu kesmek lazım.

muge belli olmaz belki ilk torba yasa da bu tekrar nüfus a döner diye düşünüyorum

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

herkese tekrardan merhaba.
      bugün dava başvurumu yaptım
      noterden (650tl ye) veraset ilamı alıp onunda sadece fotokopiisini dosyaya koydum.
      dava masrafı olarak 1070tl ödedim. tevzi memuruna işlemlerimin çabuklaştırılması için ekstra dilekçe yazdım.
      ve izniniz olursa çok sorulduğu için başvuru dilekçemi yükleyip paylaşmak isterim. sistemde kendi adına basvuru ornegı var. ama vefat eden anne/baba için başvuru örneği yok. gurcan bey sizin yönlendirmeniz olursa yükleyeyeim dilekçeyi.

en önemli detayı veriyorum; makedonyadan alınan doğum belgesinin ve buradaki yeminli tercümenin aslını kontrol ederek dosyaya sadece fotokopisini alıyorlar. elinde tek 1 orjinal belge olanlar için önemli bir husus bu. ben şimdi orjinal evrağımı kons. basvurusunda kullanacagım için çok mutluyum.

muge mahkemeye giderken dava günü orjinalleri yanınızda götürün. Mahkeme sizden orjinalleri isteyecektir bilginiz olsun. Almayada bilirler ama yanınızda mutlaka olsun. Hatta dava günü isim denklik belgesi de yanınızda olsun derim.
        Yükleyin sıkıntı olmaz birilerine yardımcı olmak için önemli bunlar

muge

Mahkemem bitti.
        Annem vefat ettiği için doğum yeri ve tarihini değiştirmediler ama TESPIT yaptılar.
        1- T.C. vatandaşı olmadan onceki ismi ……….. ………. dur diye TESPIT olundu
        2- Asıl doğum yeri ve tarihi de nüfus kayıtlarına geçecek şekilde TESPIT olundu.
        Bu kadar.
        Annem yaşasaydı asıl doğum yeri ve tarihi yazan nüfus kağıdını da cikarirdim ,vukuatli nufus kaydında her bilgi degisecekti.
        Ama şimdi bilgiler kısmında gözükecek.

Buna da şükür.
        Bundan sonrası Allah Kerim.

senol doğum tarihi değişmeden kabul oluyor mu vatandaşlık işlemleri

muge selam dilekçe örneğini paylaşırmısınız lütfen

sarppeqw anne/ baba vefat etti ise nüfus açıklamalar kısmında bu yeni bilgiler ekleniyor ve VUKUATLI NÜFUS kayıt örneği alınca herşey yazıyor olacak inşallah, bir de en sonunda alacağın isim denklik belgesinde de vatandaş olmadan önceki adı ve soy adı da yazacak

esensoydan
            Foruma vakit bulup uzun soluklu giremiyor idim
            Iletinizi yeni gördüm kusura bakmayın
            Mahkeme kesinlestiginde dosyanız kapanmış oluyor
            O sürede mahkemenin yazi isleri müdürüne dilekce yazarsanız alabilirsiniz
            Bazı mahkemelerde nakit bazı mahkemelerde ise iban veriyorsunuz oraya yaptırıyorlar
            Iban üzerinden süreç bazen uzayabiliyor
            Dilekce ile durumunuzu belirtmeniz oncelikle şart

muge
            Oncelikle hayirli olsun süreciniz
            Evraklarla ilgili ek bilgi olarak
            Renkli fotokopisini koyabilirsiniz bazı mahkemeler ise orijinalini istiyor
            Bu hususta mahkemeye orijinalini teslim edenler mahkemenin kesinleşmesi ile birlikte evrakı tekrar temin etme güclüğünü belirten bir dilekçe yazarsanız
            Mahkeme orijinal evraklarını size teslim ediyor
            Mahkeme kesinleşmesi sart teslim için

8 gün sonra

Merhabalar 22.06.2023 tarihinde dilekçemizi adliyeye verdik. Babamız yaşlı olduğu için avukata vekalet vererek işlemleri başlattık. Apostilli izvod, isim denklik belgesi, putni list (aile göç belgesi) evrakları da delil olarak sunduk. Uyaptan yapmış olduğum kontrole göre 14.07.2023 tarihinde duruşma görülecek. Yani 1 ay gibi kısa bir sürede duruşma tarihi verildi.. Sonuçlanınca tekrardan buradan bilgi paylaşıyor olacağım.. Herkese kolaylıklar 🙏🏻

11 gün sonra

Merhabalar, duruşma bugün görüldü ve mahkeme tarafından olumlu karar alındı. 1-2 ay içerisinde gerekli düzeltime Nüfus kayıtlarına yansıyor olacak. Diğer sayfada da sorduğum soruyu burada da yinelemek isterim. Babamızın doğum tarihini değiştirdik ama sadece çocukları olarak başvuru yapıyor olacağız bu sebepten ötürü düzeltilmiş doğum tarihi hangi evrakta görünüyor olacak? Çünkü çocukları olarak başvurduğumuz da Makedonyadan alınmış izvod ve buradaki nüfustan alınmış isim denklik belgesi hariç bütün evraklar başvuru sahibine ait kişisel bilgileri içeriyor olacak..

14 gün sonra

30 Temmuz 2023 günü Saat 16:00′da Canlı Podcast yayınımızı aşağıdaki youtube sayfamıza dinleyebilirsiniz. Ayrıca Apple Podcast, Spotify ve Google Podcast platformlarından “Anavatan Rumeli” yazarak takipte kalabilirsiniz.

Ayrıca podcast üzerinde konuşulmasını istediğiniz konuları buraya tıklayarak bizimle paylaşabilirsiniz.

Canlı yayına katılım sağlamak isterseniz, kullanıcı adınızı ve konuşmak istediğiniz konuyu belirterek info@anavatanrumeli.org adresine e-posta gönderebilirsiniz.

30 Temmuz Pazar günü görüşmek dileğiyle 🙂

Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.

Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.

Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. 

6 gün sonra

Merhaba,

İzvod belgesini aldık. Şimdi doğum tarihi düzeltme aşamasına geçtik. Bu aşamada bir yol gösterene ihtiyacımız var. Tecrubeli olanlar yardımcı olabilirlerse minnettar oluruz.

İzvod belgesindeki kayıtla Türkiye’deki kayıt arasında üç önemli fark var. Benim sormak istediklerim de bunlarla ilgili.

1) Doğum tarihi farklı. Bunu düzelttirmemiz gerektiğini anlıyorum.

2) Yugoslavya’daki soyadı ile Türkiye’deki soyadı farklı. Türkiye’deki soyadının değişmesi gerekiyor mu? Ben, forumda okuduklarımdan, soyadının değişmesinin gerekli olmadığını anlıyorum. İsim denklik belgesi, zaten bu iki farklı ismin aslında aynı kişiye ait olduğunu gösteriyor, diye yorumluyorum. Doğru mu?

3)
            Türkiye’deki kayıtlardaki doğum yeri: Köprülü, Yugoslavya
            İzvod’daki doğum yeri: ПЕШТЕРНИЦА - НЕГОТИНО [Peşternitza - Negotino]
            Muhtemelen, Peşternik köyü daha önce Köprülü’ye bağlıyken daha sonra Negotino’ya bağlandı. Bu durumda, biz doğum yerini nasıl yapacağız? Yeni doğum yeri olarak ne gözükecek? Olası alternatifler şunlar:
            a) Köy hiç yazılmaz ve sadece Negotino yazılır.
            b) Köy hiç yazılmaz ve Negoto - Kuzey Makedonya yazılır.
            c) Köyün Türkçe’deki söylenişi esas alınarak Peşternik - Negotino (ve Kuzey Makedonya?) yazılır
            d) Makedonca esas alınarak Pesternica - Negotino (ve Kuzey Makedonya?) yazılır

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

kzlc
              1- Doğum tarihi mutlaka düzetilmeli.
              2-Soyadı Türkiye’deki gibi kalacak. Mevcut soyadınız Makedonya’da da sisteme işlenecek. Buradaki isim denklik gibi düşünebilirsiniz. Orada da aynısı mevcut.
              3- En doğrusu Peşternitza - Negotino şeklinde şuan ki adının latin alfabesi ile yazılması olacaktır. Dava sırasında hakime Peşternitza ’nın köy olduğunu söylemeden ilçe gibi gösterip işlem yaptırabilirsiniz. Köy olduğunu bilmeleri durumunda sisteme kaydını yapmayacaklardır.

• kzlc bunu yanıtladı.
              • kzlc bunu beğendi

kzlc Bizde Dolno Jabolçişte/Kuzey Makedonya olarak yazdırdık nüfusa

• kzlc bunu yanıtladı.
                • kzlc bunu beğendi

kzlc Peşternisa - Negotino - Kuzey Makedonya.
                  Eğer mahkeme çok uzun oldu derse sadece Peşternisa - Negotino yazilabilir.
                  Köprülü yada Veles olmamasına dikkat edin. O dönemde Köprülü’ye bagli olan köy, daha sonra bölge düzenlemesi yasasi sonrasi Negotino’ya baglanmis.