Gürcan bey merhaba nufus idaresi haftaya pazartesi randevu verdi annemin isim denklik belgesi icin basvuracagim sonrasinda da bu belge ile izvod almam gerek degil mi izvodu bana getirecek biri var mi istanbul dan basvuracagim yardimci olur musunuz

gurcan evet isim denklik sormuştunuz onun için randevu aldım annemin isim denkliği için yanlış değil dimi ben istanbul dogumluyum benim ki degil annemin ki gerekli dogru dimi Gürcan bey yanlis eksik olmasin diye soruyorum bana da isim denklik gerekli mi?

Deryafatih03 isim denklik sadece göç edene çıkar zaten . O nedenle doğru olanı yapmışsınız.
      Size isim denklik çıkmaz siz anneniz adına olanı başvuru yaparken kullanacaksınız

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

gurcan Sağ olun çok teşekkür ederim alınca yollayacağım size de istanbul maile cevap vermedi randevu alamazsam istanbul ’dan Ankara yı deneyeceğim iyi ki varsınız yardımınızı esirgemiyorsunuz umutlandım bende olmayacak çok zor diyordum okuyorum yazılanları umutlanıyorum ben de sağ olun herkes için hayırlısı olsun.

Deryafatih03 sıkıntı yok umutsuz olmayın gayet kolay ve basit şekilde halledersiniz.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

bir ay sonra

gurcan merhaba Gürcan bey biz annemin doğum tarihini değiştirmek için mahkemeye başvurduk mart ayına gün verdiler ne zaman netice alınır bilmiyorum sizce temmuz a kadar yetişirmi o arada beklerken vakit kaybetmeyelim diye biz ( 3 kardeşiz) konsolosluğa baş vuralım mı

Ozlemedr normalde rahat bir şekilde yetişir lakin neden Mart anlamadım çok uzun bir süre bence
            Bir de şimdi de başvuru yapsanız o zamanda yine aynı masrafı yapacaksanız neredeyse ve hatta daha da fazlası bile olabilir. Tavsiyem mahkeme kararı sonrası başvuru yapmanız yönünde

gurcan evet aynen 14 Mart mahkeme tarihi çok yoğunmuş 😔

gurcan merhabalar, geçtiğimiz gün dava sonuçlandı ve duruşma tutanağında doğum yerinin değişmesi konusunda karar yazıyor ama dilekçede bunun isim denkliğe işlenmesi konusunda yazı yazmıştım ama duruşma tutanağında bu yok ama hüküm yazılırken bu eklenebilir mi?

rsa karara eklenebilir m mahkeme ile görüşün derim eklenmezse de sıkıntı olmaz kesin karardan sonra evrakların asıllarını isteyin ve nüfus a götürüp verin sıkıntı olmaz

rsa maalesef bizede eklememişlerdi, biz sonra kendimiz yaptırdık

5 gün sonra

rsa NÜFUS mahkeme kararında SADECE “DOĞUM YERİ” VE “DOĞUM TARİHİ” ni kişi yaşıyorsa ve mahkeme TESCİL kararı verdi ise değiştiriyor. Kişi ölmüşse zaten hakim TESCİL kararı vermesin diye nüfus temsilcisi mahkemede diretiyor. “Tescil verseniz de Ankara’da Nüfus Genel Müdürlüğü değiştirmez” diyor. TESPİT kararı vermesi için uğraşıyor gördüğüm. Hakim Tespit de verse Tescil de verse ; kişi yaşıyor da olsa ölmüş de olsa nüfus mahkeme kararı ile Yugoslavyada kullandığı önceki ad ve soyadı işlemiyor. O işlem için de apostilli izvod ve bir dilekçe yazılması gerekiyor.

3 ay sonra

Ozlemedr

gurcan merhaba Gürcan bey Annemin mahkemesi ayın 14 dünde konsolosluktan randevu almak için ne yapmamız gerekiyor

Ozlemedr mail atıp randevu almanız gerekiyor.

merhaba Gürcan bey Annemin mahkemesi ayın 14 dünde konsolosluktan randevu almak için ne yapmamız gerekiyor Hangi online siteden başvuru yapılmalı acaba (telefon veya mail yoluyla mı müracaat etmemiz gerekiyor)