Okanalbayrak pardon ben izvod na rodeni için sormuştum. Kılavuzu baştan sona okudum, anladığım kadarıyla, doğum tarihini düzelttirmek için “nüfusta doğum tarihi 01.07. yazıyor” 3 tane çok dilli ve apostilli, bunun yanında, başvurmak isteyen göçmenin kendisi ve çocuklar için birer izvod na rodeni alınacak ama apostile gerek yok.

    admin

    emirkan isim denklik belgesini oturdugunuz yerin nüfus md mi aldınız ? Yoksa ilk tr gelindiğinde kayıt oldugunuz nüfus md’denmi🤷🏻‍♀️

      Suzana Göçmen kişilerin ikamet ettiği ilçenin nüfus müdürlüğünden.

      Babam için aldığım isim denklik belgesinde kerko yazıyor babam için. Vatandaşlıkta bi sıkıntı çıkarır mı acaba

        rsa İsmi mi? Biraz açar mısınız konuyu lütfen.

        • rsa bunu yanıtladı.

          emirkan isim ve doğum tarihinde sıkıntı yok. Belgede dedemin bilgileri var altta da isim doğum tarihi ve ilişkisi yazıyo işte eş oğul kız gibi. Çok çocuk olduğundan araya kaynamış galiba babam için “kızı” yazıyor. Bunun üzerinden bi red gerçekleşebilir mi?

          Merhaba arkadaşlar. Babam bugün isim denklik belgesini aldı. İsim kısmında Asonoski Uslin Rasim yazılı. Soyadı kısmının hangisi olduğunu anlayamadım. Babamın adı Hüseyin,dedemin Rasim. Uslin Hüseyin ama Asonoski kelimesini anlamadım

            Okanalbayrak teşekkür ederim Okan bey. İzvodu aldıktan sonra babamın adını burada Usein Asonoski diye değiştirmek mi demek bu. Öyleyse babamı ikna etmek kolay olmasa gerek🙂

              Merhaba, bu forum ve cevaplar için öncelikle çok teşekkürler, yol gösterici ve çok yardımcı oluyor. Benim sorum şu olacaktı; Kılavuzda, Başvuru Süreci başlığının altındaki ilk maddede şöyle diyor.

              1-Göç eden kişi veya birinci dereceden yakının yapacağı ilk işlem T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşlerinden İsim Denklik Belgesi’ni almaktır.

              Ve hemen ikinci maddeye geçiyor. Bu ilk maddede, apostil, noter onayı ve göçmenin çocuklarıyla ilgili herhangi bir konudan bahsedilmiyor. İkinci maddeye yani Makedonya’dan doğum belgesi alma aşamasına, sadece 1. maddede bahsedilen Denklik belgesini alarak geçebiliyor muyuz? Kılavuz gayet açık tabi ama ben yine de bunu sormak istedim, kusura bakmayın gereksiz bir soru sorduysam. Kısaca merakım şu; göçmen kişi TC nüfus müdürlüğünden Denklik belgesi alıp doğrudan Makedonya’ya gidebilir gibi anlıyorum. Apostil ve başvuracak çocuklar için de doğum belgesi gibi konular Makedonya’da halledilecek!?

              Şimdiden teşekkürler.

                serdard Birinci dereceden yakınları zaten göçmenin çocuklarını da içeriyor. İsim denklik belgesi de doğum belgesini bulabilmek için yardımcı olacaktır. Çünkü orada kullanılan ismi isim denklik belgesinde yazıyor.

                Kayınpederim iştip doğumlu TC vatandaşı fakat vefat etti, eşim babası üzerinden talepte bulunmak istiyor. Denklik belgesini babası adına alıp diğer evrakları kendi adına mı alacak, bu durumda yapılması gereken farklı durum var mıdır. Bilgi rica ederim..
                Ayrıca Yugoslav diplomasında soyadı yazmıyor, soyisim yokmuş olabilir mi, isimde TC de Hüseyin, orada Ali Hüsein olarak farklı☹️ İzmir deyiz danışacak tanıdığımız yok aynı şehirden varsa iletişim kurabilir miyiz.

                  Suzana yok Ali Hüsein yazıyor diploma da, memlekette Veli oğlu derlermiş ama kayıtlarda soyisim çıkmazsa sorun olur mu bilemedim.

                  Suzana usein=hüseyin babamın adı. Babamın dedesi de Hasan’mış. Asanoski oradan geliyor galiba. Ama babam ısrar ediyor bizim orada soyadımız yoktu, lakabımız vardı diye. Şaşırdı bu soyadına🙂Asanoski galiba Hasanoğlu gibi.

                  Bu arada yeri gelmişken yazalım ☺️

                  Kuzey Makedonya bağımsızlık günü kutlu olsun ☺️

                  Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.


                  Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.


                  Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. 



                    5 gün sonra

                    Merhaba, babam için isim denklik belgesini aldık. Apostilli bir şekilde verdi Nüfüs müdürlüğü. Şimdi sırada Kuzey Makedonya’ya gidip doğum belgesi almaya geldi sıra. Babam oraya gittiğinde, kılavuza göre kendisi için apostilli, eşi ve çocukları için apostilsiz olmak üzere hepimiz için Doğum belgesi alması gerekiyor. Peki eşi ve çocuklarına dair bilgi içeren bir vukuatlı nüfus örneği tarzı belge götürmesi ve orada ibraz etmesi gerekir mi? Yoksa orada sadece sözlü olarak belirtip, 5 tane doğum belgesi istiyorum dediğinde veriyorlar mı? Bunu merak etmiştim, bilgisi olan varsa ve yanıtlarsa memnun olurum. Teşekkürler.
                    Bir de, İzmir’de Kuzey Makedonya Fahri konsolosluğu var. Buradan vatandaşlık başvurusu yapabilir miyiz yoksa İstanbuldaki başkonsolosluğa mı gitmemiz gerekiyor? Hepimize bol şans,kolay gelsin.