Bilmeyenler veya araya karıştığı için kaçıranlar için konuşayım. Göçmen kişinin isim denklik belgesini, kayıtlı olunan ilçe nüfus müdürlüğüne gidip talep açtırtarak isteyebilirsiniz. Açtırttığınız talebin sonucu açıklandığında: “Basvuru sonucunun tarafiniza teblig edilebilmesi icin basvuru makamina muracaat etmeniz gerekmektedir.” adlı mesaj gelecek. Tahminimce en geç 1-2 ay sürer. Bazı arkadaşlarınki gibi örneğin 1 seneyi geçerse bence bir hata olmuştur veya unutulmuştur, tekrar gidip sorgulatabilir-talep açtırtabilirsiniz. Ama çoğu bence 1-2 haftayı geçmez. Mesela bizimkinde 10 dakika sürdü onay mesajı gelmesi 🙂 Hangi nüfus müdürlüğü olduğuna bağlı olarak değişiyor sanırım.

    Kendi aldığım İsim Denklik Belgelerinin örnekleri. (Nolur nolmaz diye çok sansür var 🤣)

      gallagher Onlar yüksek ihtimalle bir hata oluyor veya unutulmuş oluyor. Zaten rakamları genel olarak verdim. Tekrar başvuru yapanlara kısa sürede veriliyor, en azından iki kişiden öyle duydum. Çok beklemişler ve tekrar gidip söylediklerinde, yeni talep açtırttıklarında hemen çıkmış. İsim denklik belgesi çıkmayanlar içinse ayrı bir mesele oluyor. Sanırım Ankaradaki genel merkeze yazı gönderiliyor.

      Esrasph_ notere ihtiyaç var mı emin değilim, zira apostil ettirirken görevli memur hangi ülke için apostil ettirdiğimi sormuştu ve ona göre çıktı alıp apostil etti. tabi ki bu konuyu en iyi doğum belgesi almaya gitmiş kişiler bilir, cevaplarını ben de merak ediyorum

        gallagher

        İsim denklik belgemizin Apostil işlemi sırasında Biz notere gidip tercüme ettirelim mi diye sorduk. Tercume ettirin isterler dedi memur bey. peki belirli bir süresi var mı diye sordum aldığınız evrak süresiz dedi.

          Esrasph_ o zaman deneyimli kişilerin görüşlerini bekliyoruz. apostilli belgeleri tercüme ettirmeli miyiz?

          Tr den aldıgımız her evrak apostil yaptırılacak arkadaşlar, sonrasında da zaten tercümeyi yeminli noter yapcağı için problem olmayacak ama sizin belgelerinizin hepsinin apostilli olması gerekiyor

            rasjhan Apostil için zaten sizi uyarıyorlar yaptırmanız gerektiğini isim denklik belgesi alındığında. Kolayca da yaptırtabiliyorsunuz.

            4 gün sonra

            Dostlar merhaba, ben isim denklik belge başvurumu yaklaşık 10 ay önce yaptım. E devletten kontrol ettiğimde “Başvuru sonucunuzun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat ediniz” yazısı çıkıyor. Ancak bugün başvuru yaptığım ilçe nüfus müdürlüğüne gittiğimde başvuru ya da başvuru sonucunun sistemlerinde olmadığını söylediler. Ben e-devletteki bilgiyi aktarınca da genel müdürlükle iletişime geçin dediler. Sabahtan beri 30 kere aramış olmama rağmen yoğunluk sebebiyle oraya da bağlanamadım. Daha önce başına buna benzer olay gelmiş olan var mıdır? Tecrübe aktarabilirlerse çok sevinirim. İyi günler herkese…

              yesilyurtlu Genel müdürlüğe ulaşmanız mümkün değil, ben de defalarca denememe rağmen ulaşamadım. İlçe nüfus müdürlüğündekiler biz bile ulaşamıyoruz diyorlar. Genel müdürlüğü arayın deyip işi sizin üzerinize bırakmalarına müsaade etmeyin, nüfus müdürü ile görüşün derim.

              Yanıtlarınız için teşekkürler, yarın görüşmek için gideceğim. Umarım sürece sekteye uğratmaz…

              Merhaba.
              1896 yılı İŞTİP doğumlu Büyükbabamın Torunuyum. Babam Türkiye doğumludur. Her ikisi de hayatta değil. Ben Torunu olarak İSİM DENKLİK BELGESİ için Nüfus Müdürlüğüne başvurdum. Nüfus Tescil tarihi 1928′den önceki kayıtlar için Savaş Yılları olduğundan İSİM DENKLİK BELGESİ verilemediği tarafıma söylendi. Hatta bilgisayar ekranındaki hatayı bana gösterdiler. Bu normal mi? Ben nasıl bir yol izlemeliyim? Dava mı açmalıyım? Vatandaşlığa dayanak belgelerini mi talep etmeliyim? Torunu olarak Çifte Vatandaşlık alma hakkım olur mu? Yardımlar için şimdiden teşekkürler…

                Nail 1945 sonrası göç edenler başvuru hakkına sahiptir, göç eden 1. Soy ile başvuru hakkı tanınmıştır.
                Hem tarih hemde torun olmanız kaynaklı 2 kriterde de başvuru yapamıyorsunuz