gurcan irem-konak bağlı olduğunuz ilçe nüfus müdürlüğü ne mi gittiniz. Bu belge sadece bağlı olduğunuz ilçe nüfus müdürlüğüne gider. Tabi göç edenin bağlı olduğu Normalde evrak çıkmış. Yada size bulunamadı belgelerle doğrulayıp gelin verelim derler. Bilginiz olsun.
irem-konak gurcan evet ikametimizin olduğu ilçe nüfus müdürlüğüne gittik. Eksik bir durum olsa reddedilmiş falan derdi ama inatla daha gelmediğini söyledi. Ama tüm sistemlerde aynı şey yazıyor çözemedim bir türlü. Başka kontrol edebileceğim yerde yok 😕
OgulcanGogceloglu irem-konak merhabalar, işleminizi gerçekleştirebildiniz mi acaba? Aynı durumla karşı karşıyayım dün başvuru yaptık yarım saat sonra mesaj geldi başvuru yaptığım ilçe nüfus müdürlüğüne gittik ancak kendi nüfus müdürlüğüme gitmem gerektiği söylendi. Birazdan oraya gideceğim ancak hemen verilmeme durumu olur mu onu bilemedim. Ayrıca kendi ilçe nüfüsum ile adına işlem yaptığım dedemin bağlı olduğu nüfus müdürlükleri farklı. Hangisiyle işlem yapmam gerekiyor bilemedim 🙁 bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz rica etsem?
Asmost gurcan noterden aslı gibidir olur mu, eşim başvuracak dosyaya çocuklarıda ekleyeceğiz. Çocuklar için ekstra izvod yok.
gurcan Asmost eşiniz göç edense çocuklar başvuru yapar değilse çocuklar bekleyecek. 18 yaş altı eşiniz aldığında diğerleri ileride çıkabilecek kanuni düzenleme sonrası alacak.
Asmost gurcan eşim babasının üzerinden başvuracak, eşim olduda vat. alırsa çocuklar ne kadar bekler bu sırada 18 yaşını geçerlerse başvuramazlar sanırım.
mahmuthariklar Merhaba İzvod belgesini nüfus müdürlüğüne götürerek isim denklik belgesi için başvuru yaptım. nüfus müdürü doğum tarihi mazeret göstererek denklik vermedi. gelen doğum belgesindeki doğum tarihi le nüfustaki doğum tarihleri arasında gün ve yıl tutmuyor. bunun için ne yapmalıyım?
gurcan mahmuthariklar kanunu örnek gösterin geçerli bir doğum belgesi getirildiğinde o örnek alınarak düzenleme yapılır. Nedeni göç ederken bazılarında yaş bazılarında yıl yazıldığı için yaş yazılanlarda 1 sene farkedebiliyor. Sizin aldığınız belge geçerli bir belge olduğu için sistemdekileri değil verdiğiniz belgeyi baz almaları gerek. Bunu bu şekilde anlatın derim.
ferdikorap Herkese İyi akşamlar Gürcan Bey e bir şey sormak istiyorum. Makedonya vatandaşlık başvurusu için belgeleri hazırlıyorum. Babam vefat etti. Makedonya doğumlu. Makedonya’dan izvod belgesini aldık. Bugün bağlı olduğum nüfus müdürlüğünden isim denklik belgesini apostilli olarak aldım. Aklıma takılan konu babamın doğum tarihi izvod belgesinde farklı; bunu Türkiye kayıtlarında düzeltmemiz mi gerekiyor? Bir de nüfus müdürlüğündeki memur bu belge vatandaşlık başvurusu için yeterli dedi doğru mudur? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Lll Biz bulgaristan göçmeni babam icin isim denklik belgesi ve nufus kayıt örneği aldık ama ikisinde de türkiye ye geldiği tarih yazmıyor onun yazması gerekiyormuş onun yazılmasının yolu varmıdır? Yani birisi bize pasaport çıkarmanız icin babanızın isim denklik yada nufus kayıt örneğinde türkiye ye geldiği tarih tam yazması gerekiyor dedi şuanda ../../1992 olarak gözüküyor bunun çözümü varmi yada asli nedir?
Lll gurcan bulgaristandan doğum belgesi alırken belgeler adalet bakanlığına gidince orada sıkıntı olurmu ben Türkiye doğumluyum, bir tanıdık türkiye ye geliş tarihinin tam ay gün yıl yazması lazım demişti ondan soruyorum bir bilginiz varmi babamınkiler../../1992 yazıyor gün ve ay yazmıyor
gurcan Lll nüfus ta sistemde kayıtlı bir tarih varsa onu anca Türkiye nüfus ta yazdırabilirsiniz. Orda çıkış bellidir. O nedenle çok sorun yaparmı bilmiyorum ama yine de siz Türkiye nüfus ile görüşün derim.
senol Lll Biz de aynı durumdaydık.Nüfus müdürlüğünde bilen memur ortak türkiye guruplarına yazıyor (belki whatsapp ?) 3 -4 güne ekliyorlar bilgiyi..
Lll Dedem, babaannem ,babam 1992 de turist musafir pasaportu ,vizesi ile gelmişler babam babaannemin üzerinde aynı pasaportla gelmiş buraya geldikten sonra burdan pasaportu almışlar Ankaraya göndermişler sistemde yada arşivde çıkma olasılığı varmıdır?