gurcan alisa büyük ihtimalle erken göçtür ve o daha da sıkıntı yıl olarak 1945 öncesiysr zaten hepten sıkıntı Radoviş ten belge alabilmek için bilgileri iyi bir şekilde bilmeniz gerekiyor. Mesela göç edenin Adı Baba adı Anne adı Dede adı Doğum yılı Doğum yeri Özellikle köy varsa köyü Bu bilgiler yoksa boşa gitmeyin imkansız gibi bu aralar zaten isim denklik yoksa bakmıyorlar bile belki bir şekilde bakılır ama kesinlikle bu bilgileri size sorarlar . Bu arada ben de iştipliyim ama akrabaların yarısı radoviş te az çok ne yaşayacağınız belli o nedenle bu bilgilere ulaşmaya çalışın.
miskinV Manastirli gurcan her şey forumda ve kendisi ile çağlayan adliyesinde tessadüfen karşılaşmıştım @alisan da belirttiği gibi.. babamın doğum yeri ve doğum tarihi mahkeme kararı ile nüfus kağıdına yazdırıldı. Hatta doğum yeri olarak köyünü yazdırdık.. doğum yılı da izvodda belirtildiği gibi ve önceki ad soyadını da isim denkliğe işlettik.. sizden yardımınızı rica edeceğim bir şey daha var. Başvuru evraklarını Manastır’da nereye bırakacağımız.. Her şey için çok ama çok teşekkürler.. Eksik olmayın
Manastirli miskinV Manastır emniyet mudurlugu binasindaki vatandaslik polisine basvuru yapmaniz gerekiyor ancak tüm şartları sağlıyorsanız. Emniyet, Belediye ve İtfaiye binalarinin oldugu hizada. İsakiye (İshak çelebi ) caminin sirasinda.
miskinV Manastirli şartlardan kasıtınız vatandaşlığa başvuru evrakları mı yoksa makedonya’dan başvurmak için aranan bir başvuru kreterleri mi
Manastirli miskinV İzvod na rodenide Türkiyeye göç tarihi yazili olmasi gerek. Aynı zamanda Makedonyada isim denklik yapilmasini istiyorlar. Bunlar bazen 2-3 gün, bazen 2-3 hafta, bazende 2-3 ayda tamamlaniyor. Şartlardan kastım budur. Evrak olarak bir eksik yada fazlalik yok.
miskinV Manastirli anladım.. cevaplarınız için çok teşekkür ederim.. şubatda konsolosluk rendevum vardı.. manastırda halledemezsek konsolosluğa bırakırız.. babam oraları görecek diye heycanlı.. her şey için tekrar teşekkürler
Manastirli miskinV Forumdaki birçok kişi ona yaptırdı. Erol Mahmud. Yönetici izni olursa iletişim bilgilerinide paylaşabilirim. Gözünüz kapalı yaptırabilirsiniz.
Saniye1989 Merhaba İzmir’de yaşamaktayım .annem 76 yaşında ve bitola doğumlu Türkiye’ye 9 yaşında iken göç etmişler. Ve kimliğinde doğum yeri yogostavya yazıyor. Ve annem hayatta .kendisi baktı yaptığı taktırde vatandaşlık alması ne kadar süre alır ve başvuruyu Türkiye den mi yapmamız iyice hızlı sonuç alabiliriz yoksa Makedonya ya gidip oradan mı yapmamız işlemleri hızlandırı fikri olanlarda yardım ederse sevırnırm iyi akşamalr
gurcan [bilinmeyen] merhabalar anneniz ve çocuklar yani siz vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz. Vatandaşlık alaması konusunda kimse bir zaman veremez. Beraber başvuru yapabilirsiniz. Türkiye ile Makedonya dan başvuru arasında ufak farklılıklar olsa da ben genelde Türkiye den başvuru yapmayı tavsiye ederim. Helede anneniz gibi büyüklerimizin oralara gidip yorulmaları ayrı sıkıntı olabilir. O nedenle size tavsiyem annenizle birlikte sizlerde başvuru yapabilirsiniz. Durumunuza bakın isim denklik belgenizi alın ilk yapmanız gereken bu Siz durum işleyişinize göre yazarsanız yardımcı oluruz burdan size sorarsanız mutlaka
Jelley Merhaba, izvod na rodeni belgesini almak için Makedonya’daki nüfus müdürlüklerine başvurmanız gerekiyor, fakat şahsen gitmenize gerek kalmadan bazı danışmanlık firmaları veya noter onaylı vekâletnameyle akrabalarınız da sizin yerinize alabilir. Ankara’da bu işlemleri yapan bazı aracı firmalar mevcut; Makedonya göçmen derneklerine başvurup öneri alabilirsiniz. Makedonca bilmemek ise genelde sorun olmaz, çünkü firmalar ve bazı kurumlar Türkçe destek verebiliyor. Kolaylıklar dilerim!
abdullahbiber Nihat Merhaba, Nihat bey, benim de anne tarafım Rostuşa Velebrdo’dan, (Trebiştenin yan komşusu) Hatta Anneannemin annesi Trebişte’den Ravmani ailesinden. Yine Prisojnica da Reka havalisinden bir köy. Makedonca anadilli iseniz Torbeşiz,