makedonya41 Manastirli selamlar benim baba prisojnica anne rostuşeli. Ailemdeki büyüklerim Makedonca konuşurdu . Bildiğim kadarıyla Reka bölgesindeki köylerde Arnavut yok. Soyadımız Ajdıni . Soyadlar neye göre kime göre verildi bilgim yok açıkcası.
Manastirli makedonya41 Selamlar. Çok ilginç. Selimi, Osmani, Kerimi, Aliu, Veliu, Kenani gibi soyisimler Arnavutlara verilmiş. Sizinki biraz ilginç olmuş. Reka bölgesinde çok fazla Arnavut arkadasim var.
makedonya41 Manastirli anne tarafı Aliu soyadlı Üstadım. Anne tarafında da Arnavutça bilen yok . Hepsi Makedonca konuşur. Neden soyadın son eki -İ alınmış bilemedim. Aslında araştırmaya değer konu gittiğimde sorgularım 🙂
Manastirli miskinV Manastır’da evraklarinizi cok kolay Makedoncaya cevirtebilirsiniz. Zaten Manastirda tek yeminli tercüman o kişi. İzvid ve isim denklikleriniz tam ve eksiksiz ise orada yapmak çok daha kolay.
Manastirli makedonya41 İlginç. Öğrendiginde burada paylasirsan bizde bilginden istifade etmis oluruz.
Sertez76 miskinV Şu randevuyu nasıl alıyorsunuz. Bana neden dönüş yapmıyorlar arkadaş ya…. Farklı e-postalar ile de denedim olmuyor. Bu arada bir şey duydum. Ege bölgesi için İzmir’e ocak ayında, başvuru kabulü yapacak memur göndereceklermiş. Geçen ay gelmişler galiba. Aslı var mıdır bilemiyorum. @gurcan