Merhaba gürcan bey. Bitoladan ve pirlepeden annemin ve babamın izvodunu aldım. İkisinide bitolada apostil yaptırabilir miyim? Evraklar kiril alfabesi olduğu için neye bakmamız gerekiyor acaba?

Sdkclk nereden aldıysanız oradan apostil yaptırabilirsiniz. Diğer türlü kabul etmeyecektirler.
    Önceden oluyordu ama artık maalesef Bitola bitoladan, prilep prilepten

Evraklarda dikkat etmen gereken bir bilgiler doğru mu bir de sağ üst köşe de cinsiyet yazar cinsiyet doğru mu
    Genelde cinsiyeti hatalı yazıp uğraştırıyorlar.
    Üsküpten evraklarda bana çok denk geldi.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

gurcan cinsiyetleri doğru görünüyor. Annemin soyadı kısmına türkiyedeki soyadını yazdı. Evrağı hazırlarken sorduğumda böyle olması gerekiyor dedi. Babamın belgesinde makedonyadaki soyadı yazıyor. Problem olur mu acaba. Alt kısımda eski soyadı yazıyor.

Sdkclk sıkıntı olmaz güzel

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Merhaba @gurcan Bey. Babam 1954 istip doğumlu. 1963 senesinde göç etmişler. Babam vefat etti. Onun üzerinden vatandaşlık başvurusu yapmak istiyorum. İzvod belgesine nasıl ulaşabilirim?

MerveKahveci merhabalar başınız sağolsun .
          ben de iştipliyim .Sizin evrak iştip veya radoviş ten çıkacaktır.
          Ordan ben size yardımcı olurum. Sıkıntı olmaz. Size msj atarım.

gurcan dönüşünüzden dolayı çok memnun oldum. Teşekkür ederim. Mesajınızı bekliyorum. Yönlendirmeniz benim için çok kıymetli olacak.

MerveKahveci mail attım. Bilginiz olsun

gurcan Hayırlı günler. Annem Ohri Makedonya doğumlu çocukken gelmişler Bursaya. Babam felçli kendisi de bazı sağlık sorunları olduğundan izvot belgesi almak için yolculuk yapamıyor. Kendisi ve kardeşlerim için almak isterim Yardımcı olabilirsiniz sevinirim.

ArzuAD tabi ki size mail atarım.
                Sıkıntı olan yerler arasında Makedonya nın batısı o nedenle söz vermesem de elimden geleni yaparım.

ArzuAD Ohri, Struga, Kırçova, Pirlepe ve Manastır nüfus müdürlükleri izvod alma hususunda zorluk cikarip yokuş yapilan yerler arasindadir. Elinde vekaletname ve apostilli vukuatli nüfus belgesi olanlara bile kırk dereden su getirtiyorlar.
                Paylasmak isterim…

Bende 13 ağustosta gidiyorum Makedonya’ya Üsküp’ten izvod alıp işlemlerime devam edeceğim 7-8gün sürem olacak bakalım halledebilecekmiyim umarım herkes için hayırlısı olur.

emirvardar o kadar sürede halledebilirsiniz

Merhabalar babam 1956 da gelmiş, doğum yeri nüfus kayıt örneğinde Tetane diye yazılmış ama biz Tetovo olarak biliyoruz. Kendisi ben çocukken vefat etti. Burada yazılan yerin neresi olduğunu biliyor musunuz?

ZerrinZerrin başınız sağolsun.
                    Sizin bilgileriniz.
                    Ribnica, Macedonia Page
                    Other names: Рибница
                    World:Macedonia: Mavrovo i Rostusa belediyesi

Bu bilgilere göre hareket edebilirsiniz.
                    İzvod belgesini alacağınız yer burası ilk etapta bakılması gereken yer burası kesinlikle
                    bir sorun olması durumunda tetovo olabilir ama kesinlikle ilk sefer de burdan çıkma ihtimali yüksek.

gurcan Gürcan Bey, noterden derken türkiye’deki noteri kastediyorsunuz değil mi?

BurakB evet Türkiye noterden veriliyor beyan

gurcan Çok teşekkürler, forumla yeni tanıştım ve henüz başlangıç noktasındayım. İnşallah ilerleyeceğim tabi. Tüm yönlendirmeler ve bilgilendirmeler için müteşekkiriz. Sağ olun.

ZerrinZerrin ne demek kafanıza ne takılırsa her zaman elimizden geleni yaparız. Sorunsuz bir şekilde halledersiniz.