N_F evrakı aldığınız yerdeki kaymakamlıkta yapabilirsiniz.
Adkiyeler de ise kendileri yapıyorlar adliyenin içinde

• N_F bunu beğendi

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

merhaba nasılsınız nufüs düzenlemesi yapsam mahkemeye gitsem kaç günde yapılıyor .bilginiz var mı.asliye hukuka başvurmam gerekiyor

@gurcan Bey bugün anne ve babamın isim denklik belgelerini aldık. Bir sorum olacak. Hangisinin izvodunu daha kolay ve hızlı alabiliriz? Ve Makedonya’dan hangi nüfus müdürlüğünden almalıyız? İzvod için akrabalara ulaşmaya çalıştım ancak ulaşamadım. Burdan alabilecek birisi var mı? @GKMENYOLDA geçenlerde alabilirim demişti Hala yardımcı olabilirse memnun olurum.

said ikisi de Üsküp gibi gördüm. O nedenle ikisinide aynı şehirden alacaksınız. Hangisini bulursanız onu alın derim

• said bunu yanıtladı.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

emrebaol maksimum 90 gün
        Örnek dilekçe forumumuzda mevcut

said 20 gündür İBB yol bakım personeli olarak Hatay Antakya da enkaz kaldırma çalışmalarında gorevliyim bu hafta dönüyorum ulasirsan izvotu alıp getirtiriz

emirvardar Gürcan beyden iletişim alabilirsiniz bana ulaşın İzvotlarımızı getirtelim makedonyadan

skasim86 selamlar…tesadüf siteye girdim. Vatandaşlık için araştırma yapıyordum. Sizin de Babanız Gevgeli doğumluymuş. Ben de 2 yıl oldu babamı kaybedeli. Sağlığında çok gitmek istiyordu doğduğu yere. Olmadı. Nasıl bir yol izleneceği, orada tercüman bulma veya danışmanlık gibi konularda birtakım netleşmeler olursa sizden bilgi alabilir miyim ? Gitmeden nasıl halledilir veya oluyor mu gibi deli sorular var kafamda.. Çok teşekkürler. Kolay gelsin .

Kamilakr
            Başınız sağolsun.
            gevgeliden çok izvod çıkarıldı. Sıkıntı olmayan bir yer çok rahat çıkarırsınız.
            İlk önce bağlı olduğunuz nüfus müdürlüğü ne giderek isim denklik belgesi almanız gerekiyor. Ondan sonra Makedonya gevgeliden izvod alacaksınız. Sonra işlemler sırasıyla devam edecek

8 gün sonra

gülcan bey nasılsınız mahkemeye başvurdum hayırlısıyla babamın nufüs düzenlemesi için 1 temmuz yazıyor nufüs kağıdında normalde 5 agustosmus inş mahkeme yoluyla düzeltirler..

emrebaol eğer bir sıkıntı çıkmazsa ilk mahkemede düzeltme alırsınız.
              Mutlaka mahkeme kararı okunurken iyi dinleyin hata varsa müdahale edin karar kesindir ve hata olursa tekrar mahkeme sürecine girersiniz. Doğum yerinde sorun varsa onu da ekletmeyi unutmayın. Mahkemede Makedonya daki ad soyadı kararda geçirtin ki ileride nüfus ta işlem yaparken eliniz rahat olsun.

gurcan Gürcan Bey, iyi günler İzvodda yazan soyadla T.C kimlikte yazan soyadın aynı olması lazım mı?

said hayır . İsim denkliğin anlamı o zaten

@gurcan bey bir sorum olacak. Aldığımız 3 izvodun 1 tanesi konsolosluğa verilecek. Mahkemeye 2 tane mi izvod verilecek?

said apostil li olan bir adet ile mahkemeye başvuru yapacaksınız. Tabi tercüme ettirdikten sonra

Şu an alakasız bir yerden size ulaşıyorum muhtemelen. Size ulaşabileceğim mail veya tel numarası var mıdır? Forum da çok kafam karıştı. Annem üzerinden kendi adıma başvurucam. Annemin denklik belgesini nerdeyse 7 ay sonunda bugn alabildim 🙂 göçmen vizesi belgesi ve önde arnavutça okuyamadığım için anlamadım ama annemin babamın ve dedemin fotoğrafı olan bir belge var. Bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. mailinizi birebir daha düzgün bir iletişim sağlamak amacıyla istiyorum. Şimdiden teşekkürler,

gurcan merhaba gürcan bey, ben forumda yeniyim ama oldukça geriye dönük yorum okudum. Bir soruya cevap bulamadım. Ekteki denklik belgesine göre biz hangi belediyeye gitmeliyiz. Değerli fikir ve yönlendirmeleriniz için çok teşekkürler.