denta77100 Bu konuda bilgim ve tecrübem yok. Size maalesef yardimci olamayacagim. Tecrübe eden varsa burada yazar.

evraklarımı hazırladım ekim ayında MAKEDONYA LOZOVO ya gideceğim annemin Türkiyede ki soyismini izvod a işlettirmem gerekli mi ? gerekli ise annemden vekalet almam gerekiyor mu ? bilgisi olanlar cevaplarsa çok sevinirim teşekkürler

Volkanoskan evet oradan başvuru yaparken önce isim denklemeniz gerekecek. Lozovo sorarım ama bildiğim bu işlemi kişi kendisi yapması gerekiyor. Siz oğlu olduğunuz için büyük olasılıkla yapabilirsiniz ama kesin değil tabiki

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

Volkanoskan Türkiyede eski soyismi isim denkliğe eklettirmek isterseniz, anneniz hayattaysa ya vekalet ile siz yapabilirsiniz, hayatta değilse formul-c belgesi ibraz ederek, hayattaysa mutlaka annenizin kendisi yapmasini isteyeceklerdir.

Merhaba gurcan Bey,

Geçen günlerde Kumanova Mateçe izvod almak için gittim. Yaklaşık 10 dk içerisinde İzvod hazırdı. Türkçe bilen beyfendi çok yardımcı oldu. Belgeyi apostilledikten sonra birde Türkçe’ye çevirdim. Çeviride ‘Matejce’ köyünü ‘mateyçe’ olarak çevirmişler. Bu şekilde mi işlettirmem gerekli?

Bu arada soyisim doğum yılı da aynı şekilde işletmem gerekecek.

Şimdiden teşekkürler 🙂

Manastirli ben annemin makedonya da ki soy ismini türkiye de eklettirip yeni isim denklik belgesi aldım şimdi lozovo ya gidip orada türkiye deki soyadını eklettirip yeni izvod alıcam. annemden vekalet alıp soyadının makedonya da ekletebilirmiyim? böyle bir vekalet örneği var mı?

birde çocuklarım 18 yaşından küçük ben vatandaşlık başvurusu yaptığımda çocuklarım için annelerinden vekalet almam gerekiyor mu onların Makedonya vatandaş olmaları için.. teşekkür ederim

GregorSamsa siz Türkçe olarak işletin zaten ileride çeviri yapılınca Makedonca ya dönecek.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Volkanoskan Ben Türkçe isim soyisimini izvoda eklemeye çalıştım ama babanın gelmesi gerekiyor dediler. Alt soy, üst soy nüfüs kağıdı, evlilik belgesi falan da istedi galiba. O yüzden makedonca isim yazan izvodla konsolosluktan başvuru yapacağız.

Volkanoskan Lozovo,Kiliseli,Gradsko,Çaşka ve Köprülü’deki işleyişi inanın bilmiyorum ama Batı Makedonya’da durum nasıl diye sorarsanız bahsettiğiniz bu işlem için Manastır’daki memurlar mutlaka izvod sahibinin kendisini veya çok sağlam bir vekalet isterler. Bu konuda Manastır oldukça katı kuralları olan bir şehir. Aynı zamanda Pirlepe ve Kırçova’da katı kural ve memurların olduğu şehirler. Lozovo’da en azından annenizden “Türkiye ve Makedonya’da nüfus ve vatandaşlık işlemleri değişiklik yapma hakkı için” diye genel bir vekaletname ile belki işinizi halledebilirsiniz. Dediğim gibi Doğu Makedonya’daki bürokrasi konusunda tecrübem yok.

Volkanoskan Volkan Bey, 18 yaşından küçük çocuklarınız için siz vatandaşlık hakkı kazandığınızda eşinizden izin yazısı (noterden muvafakatname) isterler. Bu izin yazisi olmadanda çocuklarınıza vatandaşlık belgesi vermezler.

gurcan
                  Gürcan bey kırçova da doğum belgesini almak için tanıdık var mı acaba bizim hemşerilerden irtibat kurabileceğimiz.

rbasaran16 maalesef yok

Herkese selamlar. Babamın Türkiye de ki kimliğinde doğum yeri İştip yazıyor, aldığım isim denklikte ise Kişino. Buralar birbirine bağlı yerler mi yoksa bir yanlışlık söz konusu mu? Birde hangisine istinaden izvod için nereye başvurmalıyım?

Mervegercek iştip yazıyor olabilir.
                      Göç belgesindeki gerçektir.
                      O bilginize istinaden

Kisino, Macedonia Page
                      Other names: Kišino,Кишино
                      World:Macedonia:Lozovo Belediyesi

Gayet güzel ve sıkıntı olmayan bir yer lakin vekaletsiz almanız biraz zor bilginiz olsun.
                      Burdan 10 larca belge alındı. Formda da bu arkadaşlar mevcut zaten onlarda da iştip yazıyordu. Kısacası sormakla iyi yaptınız.
                      Göç belgesi esas alınır o nedenle
                      Doğum Belgesini alacağınız yer Lozovo Belediyesi

gurcan yardımınız için teşekkür ederim. Birçok akrabamız vardı İstanbulda yaşayan belki de o bölgeden alanlardan akrabalarımız da çıkabilir forumda. Türkiyedeki soyadımız Gerçek, putnide Redzepov yazıyor buradan duyurulur 😊. Babam vefat etti ölüm belgesiyle başvurmam yeterli olur sanırım

Volkanoskan Volkan bey Lozovo Nüfus işlerinde işlemi yapacak kişi 29 Eylül’e kadar yıllık izinde Lozovo ya bağlı olan yerler için Lozovoya gidecek olan varsa 29 Eylül den sonra gitmesinde fayda var giderse işlem yapamaz.
                          Değişikliği siz yapabilirsiniz,
                          1) Apostilli Vukuatlı nüfus kayıt örneği Tam tekmil ve Apostilli Makedonca Tercümesi
                          2) Apostilli İsim denklik Belgesi ve Apostilli Makedonca Tercümesi
                          3) Kaydı değişek kişinin Noter onaylı Apostilli Kimlik belgesi fotokopisi ve Apostilli Makedonca Tercümesi
                          4) İşlemi yapacak kişiye verilmiş Apostilli Vekaletname ve Apostilli Makedonca Tercümesi

Vekaletname: Kuzey Makedonya Cumhuriyetinde Bulunan Tüm Nüfus Müdürlüklerinde, İçişleri Bakanlığında, tüm devlet dairelerinde, Belediyelerde adıma işlem yapmaya, İlgili Kayıtları Düzeltmeye, Arşiv kayıtları talep etmeye ve düzeltme işlemi yapmaya, Evrak Talep etmeye, evrak vermeye …….. adlı kişi benim adıma işlem yapmaya yetkilidir.
                          Bu vekalet olursa Lozovoda sıkıntı yaşamazsınız.
                          Vekaletsiz kesinlikle işlem yapılmaz bilginiz olsun.

alisan evet ilgili kişi 30 unda iş başı yapacak. O tarihten sonra gitmek gerek.

Mervegercek
                              Başınız sağolsun. 30 undan sonra babanızın belgesine baktırır yardımcı olmaya çalışırım.