semra kimin adına istediniz bilmiyorum ama göç ederken aile reisi kimse onun adına isteyin daha kısa sürede çıkacaktır.
Siz baba ve annenizle birlikte geldiyseniz babanız adına isteyin.
Belge çıktığında tüm aile çıkacağı için bir sorun yaşamadan halletmiş olursunuz.
Forum da bu şekilde yönlendirdiğim çok kişi hemen belgey aldı . Sizde mutlaka deneyin

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

admin KISA BİLGİ:

Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan’ın "Medeniyet Dili Olarak Türkçe - 2 isimli kitabını 100 üyemize ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Detaylar İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.

Forum sayfamızı ileriye taşıma noktasında bizlere sağlayacağınız her katkının çok önemli olduğunun farkındayız ve forum sayfamız içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak katkı sağla penceresinden desteklerinizi bekliyoruz.

Katkıda Bulunmak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.

Android uygulamamızı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. 

gurcan çok teşekkür ederim. Gürcan bey. Kendi adıma istemiştim. Tekrardan Babam adına isterim fakat babam da Annem de vefat ettiler nüfus müdürlüğüne giderken ölüm belgesini götüreyim mi isterlermi veya ne isterler hazırlıklı gideyim.

semra başınız sağolsun.
      Nüfus müdürlüğü zaten sistemde vefat ettiğini görecektir. O nedenle herhangi bir belge götürmenize gerek yok. Sadece başvuruyu babanız adına isteyin.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Teşekkür ederim. Babamın adına başvurucam. Boşuna bunca zaman bekledim sanırım 😔

gurcan Vekaletnameyi ilk noterde imzalayıp, daha sonra kaymakamlıkta apostil edip daha sonra noter onaylı yeminli tercümana mı çeviriyoruz? Belgenin tekrardan noterde onaylatılması ve apostil edilmesi gerekiyor mu?

AlexanderTheGreat nerde tercüme edeceğinize bağlı olarak değişiyor.
          Türkiye de tercüme edecekseniz Tercüme bürosu ile görüşün derim.

gurcan Noter onaylı yeminli tercüman bana 2 farklı şey olduğunu ve hangisini istediğimi sordu.
            1- Vekaletnamenin noter onaylı yeminli tercümanın çevirisi
            2- Vekaletnamenin noter onaylı yeminli tercümanın çevirisinin notere onaylatılması.
            Makedonyaya götürülecek vekaletnamenin noter onaylı yeminli tercüman çevirisi sonrası tekrardan notere onaylatılması gerekiyor mu?

AlexanderTheGreat evet Türkiye de tercüme edilen evrak noterden onaylamazsa apostil olmaz. Apostil olmayan evrak Makedonya da geçmez.

AlexanderTheGreat tercüme Makedonya da yapılacaksa vekalet+ apostil yeterli

gurcan Turkiye de mi yoksa Makedonya da mi tercume ettirmek daha mantikli

EFSANE Makedonya da yapmak her zaman daha mantıklı ve uygun bence
                  Karar tabi kişiye ait eğer Türkiye de daha uygun ve cazip bulunursa burası da mantıklı.

gurcan peki Makedonya da yaptirirsak tercume+noter mi sadece yeterlidir

EFSANE Makedonya da yaptırırsanız.
                      Evrak + apostil yeterli

gurcan Gurcan bey nufus mudurlugunden aldigim formul c ve nufus kayit orneginden bahsettim. Makedonya da tercume edip noter mi yaptiriyoruz orada

EFSANE evet
                          İki belgeyi de apostilli olmasına dikkat edin .

herkese merhaba, ben de Makedonya vatandaşlığı için Annemin üzerinden ilk başta başvuru gerçekleştirmeyi hedefliyorum. Annem Edirne Uzunköprü doğumlu, babası ve dedesi ikisi de Makendonya İştip doğumlu. Buradaki bilgiler doğrultusunda nüfus ve vatandaşlık işlerine gittim. Formül C belgesi çıkıyor fakat isim denklik belgesi için vatandaşlık butonu çıkmadığından temin edemedim. Benzer bir durumu yaşayan oldu mu aranızda, eğer yol gösterebilir/yardımcı olursanız çok memnun olurum. Türkiye’ye 1928 yılında gelmişler. Doğum tarihleri hep 1 Temmuz olarak görünüyor.

vaytan86 annen türkiye doğumlu. Annenin babası üzerinden sen vatandaşlık alamazsın. Sen sadece annen ya da baban üzerinden alabilrsin onlar da makedonya dan gelmemişler

erennere Evet, ilk olarak annem için yapacağım başvuruyu. sonrasında annem aldıktan sonra ben kendim için almaya çalışacağım.

vaytan86 nüfus müdürlüğüne gidip dedeniz adına isim denklik belgesi isteyin.
                              Orada herşey çıkacaktır.
                              Ordan sonuç alamazsanız anneniz dedesi adına istesin. Kesin sonuç çıkma ihtimali yüksek
                              Lakin 1928 yılı göç edilmişse Makedonya dan vatandaşlık alma şansı maalesef olmayacaktır.