resulaksan
Geçmez ama ona istinaden doğum belgesi talep edilebilir.
Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var.
Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz.
resulaksan
Geçmez ama ona istinaden doğum belgesi talep edilebilir.
Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var.
Nigarnil Hayır.
İsim denklik belgesi talep ettiğinizde belgeniz çıktığında nüfus o belgeyi size zaten veriyor. O nedenle isim denklik belgesini almanız yeterli
O belgeyi alınca nereden ne zaman göç ettiği her şey ortaya çıkıyor. O zaman çok rahat doğum belgesi almak için sürece başlayabilirsiniz.
gurcan çöm teşekkürler bu da herhalde bağlı olduğu yerden müracaat yada dilekçe yoluyla olur değil mi Gürcan bey ? Ne kadar vakit alır bilginiz var mı ?
gurcan merhaba Gürcan bey ben az önce arşivden çıktım belgenin olup olmadığı ile alakalı belge var talep ettim 1 hafta içinde alacağım… buna istinaden nasıl bir yol izleyebilirimde doğum belgesi olusturabilirim
merhabalar annem de babam da tetova doğumlu annem üzerinden izvod na rodeni belgesi almayı düşünüyorum o belgeyi aldıktan sonra buradaki doğum tarihini değiştirmek mecburiyetinde miyiz? teşekkürler
esesgk merhabalar
Doğum tarihi 01.07 ise veya Makedonya daki doğum tarihi ile uyuşmuyorsa evet değiştirmeniz gerekecek.
serefsar Merhaba, ben kayınpederimin doğum belgesini almak için Makedonya’ya gitmeyi planlıyorum. Yanımda hangi belgeleri götürmem gerekiyor acaba? Götüreceğim evrakın çeviri, noter onayı, apostil işlemlerinin sırası nasıl olmalı? Dikkat etmem gereken noktalar konusunda bilgi paylaşabilirseniz çok sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkürler.
loremipsum Merhaba, ben de kayınpederimin doğum belgesini almak için Veles’e gitmeyi planlıyorum. Sizin tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Veles’e giderken yanımda hangi belgeleri (vekaletname, isim denklik belgesi vb)götürmem gerekiyor acaba? Götüreceğim evrakın çeviri, noter onayı, apostil işlemlerinin sırası nasıl olmalı? Veles’te İzvod alırken herhangi bir zorlukla karşılaştınız mı? Dikkat etmem gereken noktalar konusunda bilgi paylaşabilirseniz çok sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Merhabalar, iki sorum olacaktı acaba yardımcı olabilir misiniz?
1- Üsküp’e gideceğim ve doğum belgesini alacağım fakat 5 günlük bir program yapıyorum bu uygun mudur? Belge ne kadar sürede çıkmaktadır? İzvodu alan kişiler bilecektir diye düşünüyorum.
2- İsim denklik belgesini istanbulda nerede makedoncaya çeviri yaptırıp noterde onaylatabilirim? Ücretler konusunda bilginiz var mı?
Siteyi yeni kullanmaya başladığım için bu sorularımla ilgili bir başlık var mı bulamadım çözemedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İyi günler.
alisan çok teşekkürler bilgi için. Makedonya’da noter onaylı çevirileri yaptırdım ve bu belgelerle apostilli Formul A ve Doğum Belgelerini aldım.
hakansenol Üsküp biraz problemli bir yer. Tek bir nüfus müdürlüğü bulunmuyor. Doğum yeri net b3lli ise ona gore emin olup gidin derim. Biz gittigimiz gun hemen buldurduk ama işi yokuşa surebiliyorlar. Bugun git sonra gel araştıralım diyebiliyorlar. Daha önce basina gelen var. Ceviri konusunda da mesajlarimda zeytinburnundan bir tercuman paylasmistim. Paylastigim donemde en uygunuydu ama oturduğunuz semte gore degisir tabi. Uzak biryereeyseniz ona gore baskasida yonlendirir belki
Cihanc merhaba tekrardan yanıtınız için teşekkür ederim. Doğum yeri olarak sadece skopje yazıyor herhangi bir mahalle ilçe vs yazmamakta ve Üsküp merkezinde vardarda oturuyorduk diye anlatıyor aile büyüklerim. Herhalde Üsküp merkezinde bulunan o yeni büyük binanın arkasında ki yer bunun için uygun olur diye düşünüyorum gidip araştırmam lazım
Ben Fatih’te oturuyorum eğer Zeytinburnunda ki yerin bilgilerini alma şansım varsa admin buna onay verirse çok memnun kalırım. Siteyi daha çözemediğim için bulamadım daha önce ki yazınızı. Çok teşekkür ederim.
hakansenol tabiki. Kemal Bey 5339212899 dan görüşebilirsiniz. Bozkurt - Veliefendi hipodromu civarlarındaydı yeri. kendisi yardımcı olur
Herkese merhaba,
Ben de uzun süredir forumda yazılanları ilk mesajlardan itibaren okuyorum, aklımdaki onlarca soruya bu forum sayesinde yanıt buldum sizlere ne kadar teşekkür etsem az, ancak hala çözemediğim bazı konular var.
Annemler 1955 yılında anne, baba ve kardeşleri ile birlikte Makedonya’dan Türkiye’ye göç etmişler. Annemin doğum yeri olarak türkiye nüfus kaydında iştip yazıyor ancak kendisi adına aldığımız isim denklik belgesinde dedemin doğum yeri (domicile bölümü) crniliste olarak geçiyor. Annemin doğum yeri ya da doğum tarihi bilgileri isim denklik belgesinde yok, belgede annem için 6 yaşında yazıyor sadece. Hayatta olan teyzeme annemin nerede doğduğunu sorduğumda sveti nikola’da (biz o zamanlar kiliseli derdik dedi) doğduğunu ancak türkiyeye geldiklerinde hatalı olarak doğum yerine iştip yazdığını belirtti. Hatta yaş konusunda da sıkıntı olduğunu, annemin 2,5 yaşında olmasına rağmen 6 yaşında olarak yazıldığını söyledi. Annem 2012 yılında vefat ettiğinden bu bilgileri başka bir şekilde doğrulatma imkanım yok. Aklıma takılan husus şu, ben annemin izvod belgesini dedemin doğum yeri kaydı olan crniliste köyü ve bağlı olduğu belediyeden mi sorduracağım, yoksa sveti nikola ya da oranın bağlı olduğu başka bir belediye veya doğrudan iştip’e mi gideceğim?
Hepsine teker teker bakmak gerekebilir diye düşünüyorum ancak Makedonya’da akraba veya tanıdığımız hiç kimse olmadığından, Makedonca ya da Arnavutça bilmediğimden süreç benim için oldukça zorlayıcı olacak, bayram sonrasında bir haftayı Makedonya’da geçireceğim izvod belgesini alabilmek için. nereden başlamamı tavsiye edersiniz? Ekte isim denklik belgesindeki anneme ve dedeme ait bilgileri gösteren kısımları görebilirsiniz.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
ErhanOzahci hiç sıkıntı yapmayın. İlk önce belgedeki yerden başlayın derim. Lakin anneniz bir dönem başka yere geçilmiş ve orada doğmuş ise oraya da mutlaka bakmanız gerek. Yaş sorunu varsa o zaman eski tarihten başlayarak tarama yaptıracaksanız. İştiple işiniz yok anladığım.
Söylediğiniz 3 yer de birbirinden farklı yerler bilginiz olsun.
ErhanOzahci
Size tavsiyem ilk nikole kiliseli iştipe yakın bir yer bence ilk önce ordan başlayın derim. Verdiğiniz bilgilere göre dedeniz crniliste de doğmuş olabilir. Sonra nikole ye geçmiş olabilir. O nedenle en doğru bilgi teyzenizin söylediği olma ihtimali yüksek. Belge dedenizin doğum yerini gösterme ihtimali yüksek tabi bunu söylemek deki gerekçe tamamen teyzenizin beyanı
Dedenizin sizin söylediğiniz yere göre doğum yerine aşağıdaki linkten bakabilirsiniz
http://www.fallingrain.net/world/MK/28/Crniliste.html
Bu arada bazı yerler küçük olduğundan sürekli memur olmaya biliyor bilginiz olsun. Hafta 1 gün veya 2 gün bu işler için memur geliyor. Bunuda göz önünde bulundurarak seyahat planı yapmanızı tavsiye ederim.
gurcan yanıtınız için çok teşekkür ederim, ilk olarak sveti nikola’ya gidip araştırmaya başlayacağım umarım şansım yaver gider, sonuçları buradan paylaşırım mutlaka.