Anne Tarafımdan Çok Fazla Akrabam Rumeli doğumlu olarak gözüküyor ama ikametgahları eskişehir türkiyeye taşındıklarından dolayı, daha öncesinden baba tarafımdan ukrayna diaspora kimliğine başvurmuştum kırımlı olduğu için ama burda herhangi bir eyalet il ilçe gözükmüyor ne gibi bir yol izlemem gerekli ? Teşekkürler

frtakkaya nüfus tan isim denklik belgesi alırsanız çok erken göç değilse mutlaka çıkacaktır. Orada nereden göç ettiği yazacaktır.
    İsim denklik için başvuru yaparken kim göç ettiyse onun adına başvuru yapılması gerekiyor.

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

gurcan Ölmüş bir akraba üstüne nasıl isim denklik belgesi alabilirim ki? Nüfus bilgileri mevcut değil

frtakkaya göç edenlerin bilgileri varsa nüfus müdürlüğü ne giderek söylerseniz alabilirsiniz.
        Yoksa soyağacı na bakarak bilgilere ulaşabilirsiniz

Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var. 

bir yıl sonra

Merhaba Gürkan Bey bizim soy ağacımda babaannemin annesi 1904 rumeli doğumlu olarak gözüküyor. E devletten denklik belgesi istedim ama isim oenklik belgesi düzenlenmesi talep edilen kişi başvuru alınabilmesi için gerekli kriterlera sahip değildir diyor. Ben nasıl bir yol izlemeliyim?

Merve2634 Osmanlı zamanı göçler genelde kayıtlarda çıkmaz veya anlaşma harici gelenlerde de çıkmıyor diye biliyorum. Osmanlı arşivlerinden bakabilirsiniz belki bir şey çıkabilir ama zor olsa da eski göç ise başvuru hakkı olmuyor Makedonya için söylüyorum tabi

frtakkaya merhaba siz atalarınızın rumeli olan kaydının gerçekte nerede doğduğunu bulabildiniz mi? Benim de babaannemin annesi 1904 rumeli doğumlu görünüyor

6 ay sonra

Merhaba, baba tarafından birçok Rumeli kayıtlı soybağlarım görünüyor. Babaannemin babası ve onun diğer soyları. Babaannem sağ, Rumeli olarak kast edilen tam olarak neresidir nasıl öğrenebiliriz

Rumeyssa babanenize sorun nereli olduğunu o bilgisi dahilinde söyler.
            Rumeli Türkiye den başlar Balkanların tamamından devam eder büyük bir coğrafya
            En doğru bilgi babanenizde
            Nerden ne zaman göç edilmiş bu bilgileri ondan öğrenin derim

Bir Yanıt Yaz...