bulent598 Makedonya’daki belediyede nikah yapmaya gerek yok. Çok dilli evlilik belgesi (formul-b) ve evlilik cüzdaninin asli gibidir olan Makedonca çevirili apostilli belgeyi ceriseniz nikah oradada geçerli hale gelir.
Makedonya Vatandaşlık başvuru sonucu bilgi paylaşımı
Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var.
Bize katkı sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz.
Manastirli çok teşekkür ederim
Merhaba, başvuru durumu hakkında bilgi alabileceğimiz bir mail adresi var mıdır? Mayıs 2022 de İştip ten başvuru yapmıştık. Forumdan takip ettiğimi kadarı ile bazı kişilerle mülakat yapılmış yada arananlar olmuş, bize hiçbir dönüş olmadı. Teşekkürler.
Forum sayfamızı daha fazla büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Fakat şimdi katkılarınıza ihtiyacımız var.
Herkese iyi akşamlar böyle bir grubun olması çok mutlu ediyor gerçekten çünkü başka hiç platform yok bilgi alınıp paylaşılabilecek ben İzmir bucadan yazıyorum dedem ananem ve teyzem Makedonya Üsküp umovo doğumlu annem iki hafta sonra belgeleri teslim için Makedonya’ya gidecek gruptaki bütün yazılanları okudum acaba Gürcan bey temmuzda sure dolunca islemler hızlanır mı ve önce annemin vatandaşlığı alması sonra sıranın bana gelmesi ortalama kaç yıl sürer sizce
OnurKalkandelenli
Bu belge izvod için yeterli oluyordur diye düşünüyorum , doğrumudur, sanırım herkes bu evrakla izvod çıkarmıştır !
kivancsenyurek aynen öyle göç belgesi bu , bu belgeye göre izvod bulunuyor
@gurcan bey bu izvod un bir görüntüsü var mı ? Örnek diye Makedon arkadaşlara göstermek için yada yol göstermek için , evrakda soy isim var bana soruyor soy isim neydi
kivancsenyurek göç belgesimde yazar soy isim ama Makedonya da farklı çıkabilir sıkıntı yok.
İzvod normal bir belge nüfus a gitsinler herkes bilir.
Size 1 apostilli kesin ve başvuru yapaccak kişi sayısı kadar normal izvod almanız gerekiyor.
- Düzenlendi
Bu hafta sanırım Makedonya tatil. Nüfüsdaki arkadaş akşam üstü olumlu olumsuz hiç bir cevap da vermiyor sağ olsun, olmadı gelecek hafta bana yol gözüküyor @gurcan bey
kivancsenyurek haftaya salıya kadar olabilir tatil öyle hatırlıyorum. Tatil bitmeden gitmeyin derim sonra sıkıntı yaşarsınız. Boşa gitmiş olmayın
@"gurcan"gitmeden size yazıp destek isteyeceğim duruma göre
kivancsenyurek sıkıntı yok her zaman
@gurcan Gürcan Bey merhaba, Pazartesi günü doğum belgesi almak için Üsküp’e gideceğim.
- İstanbul’daki nüfus müdürlüğünden annem adına isim denklik belgesini aldık. Doğum tarihi gün / ay / yıl her şey doğru yazıyor. Bu belgeyi annem başvurdu aldı. Benim tekrar başvurmam gerekmez değil mi? annem başvurmayacak sadece ben başvuracağım.
- Annemden vekalet aldım. Bu vekaleti apostil ettirdim. Üsküp’te noterde çevirisini yaptıracağım.
Bu bilgiler doğum belgesi almak için yeterli değil mi?
Başvuruyu İstanbul MK konsolosluğundan 29 Mayıs’ta yapacağım.
Çok teşekkürler şimdiden.
Saygılarımla,
Merveklc izvod çokmadan bilgilerin doğu olduğu ortaya çıkmaz .
Siz gidip anne adına izvod alabilirsiniz.
Mutlaka apostilli ve normal izvod almayı unutmayın.
Bilgilere göre her şey tamsa 29 Mayıs a yetişirsiniz
Merveklc Eğer anneniz neden basvuri yapmadi diye sorarlarsa, başvurmak istemedi demeyin sakın.
Sağlık yada yaşlılık sebebiyle dmeniz sizin lehinize olur.
Son zamanlarda çok takiliyorlar buna.